Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht

Ervaringen

Het volgen van een traject bij de NOK kan ingrijpend en intensief zijn. Gelukkig staat u er niet alleen voor en kunt u rekenen op intensieve begeleiding van onze professionals. Ook heeft veel u contact met lotgenoten. Nieuwsgierig naar hoe andere patiënten hun traject bij de NOK hebben ervaren? Wilt u weten hoeveel ze afgevallen zijn? Hier leest u de ervaringen van patiënten die u voorgingen.

"'Mijn lijf past nu bij mij'"

"In april 2021 woog ik 134,3 kilo en ik voelde me echt verschrikkelijk verdrietig. Op de één of andere manier heb ik heel veel verdriet weg zitten eten. En daardoor ben ik steeds weer aangekomen, dan weer afvallen, dan weer aankomen, dan weer afvallen.

Lees het hele verhaal

"Ik zat eerst in een neerwaartse spiraal, nu in een opwaartse"

In 2015 kreeg David Tupan tijdens het hardlopen een hartinfarct. 'Ik was altijd behoorlijk sportief, maar na mijn hartinfarct moest ik het rustiger aan gaan doen. Sporten werd me streng afgeraden. Dat resulteerde in gewichtstoename. Ik had ook nergens meer zin in en kon af en toe zomaar in slaap vallen.

Lees het hele verhaal

"Ik heb geen apneu meer, dat is echt geweldig"

Om een afspraak te maken met Brend moeten we naar de padelbaan. Brend is hier op z'n minst drie keer per week te vinden. 'Voor de operatie sportte ik ook hoor, toen deed ik aan Krav Maga, dat is een vechtsport uit Israël. Maar tijdens de coronaperiode heb ik padel ontdekt en nu sta ik zeer regelmatig op de baan.

Lees het hele verhaal

"Mijn man zegt dat hij een nieuwe vrouw heeft!"

Claudia Wijnands ter Horst (48) uit Eijsden vond zichzelf niet echt dik, maar ervaarde wel last van haar overgewicht. Langzaam maar zeker groeide haar besef dat haar conditie en welzijn in de knel begonnen te komen. Door de komst van haar hond Dex, een gift van haar man, was ze al meer gaan wandelen.

Lees het hele verhaal

"'Ik ben van heel veel medicijnen af'"

Henry Retel uit Gouda woog vier maanden geleden nog 116 kilo. Nu is hij 34 kilo lichter. 'Ik heb gekozen voor deze operatie vanwege gezondheidsproblemen. Ik heb twee keer een hartinfarct gehad, ik had een hoge bloeddruk, hoog cholesterol en een hoog suiker.

Lees het hele verhaal

"‘Ik heb zoveel energie!’"

Inez van de Logt kreeg anderhalf jaar geleden een gastric bypass. Ik woog toen bijna 120 kilo. Ik had geen energie, ik voelde me een propje. Alles was teveel, een wandeling naar het dorp was al te ver. Ik klaagde ook altijd over alles.'

Lees het hele verhaal

"Eten is nog steeds mijn vriend, maar dan wel anders"

Toen Marco Groenewegen uit 's Gravenzande ruim 179,8 kilo woog voelde hij zich vaak moe en was alles letterlijk zwaar. 'Bewegen, veter strikken alles ging moeilijk. Ik kon bijvoorbeeld ook niet meer met m'n benen over elkaar zitten. Mijn buik was enorm groot.' Volgens de huisarts van Marco ging hij met dit gewicht niet oud worden. 'Ik kreeg op een gegeven moment te horen dat als ik zo doorging, ik misschien nog maar maximaal twee jaar te leven had.

Lees het hele verhaal

"Deze reis is de grootste U-turn in mijn leven"

Dimitri, 46 jaar en wonend in het Zeeuws- Vlaamse land heeft de mooiste uithoeken van Europa gezien door zijn werk als internationaal chauffeur. 'Vanaf mijn 18e jaar ben ik internationaal chauffeur, een droom die ik van jongs af aan had en wilde waarmaken, maar ook het moment waar op ik van een lange slanke jongen langzaam begon

Lees het hele verhaal

"Ik wilde niet 'de dikke vader op het schoolplein' zijn"

Jordy woog amper een jaar geleden nog 174 kilo. Hij voelde zich goed, al ging het bewegen steeds moeilijker en nam hij altijd de scooter in plaats van de fiets, omdat hij van de fiets zo ging transpireren. 'Toen mijn dochter geboren werd drie jaar geleden, kwam het besef dat het anders moest.

Lees het hele verhaal

"Ik heb weer een kans om oud te worden"

Marco van Verseveld zat eigenlijk best lekker in z'n vel toen hij nog ruim 150 kilo woog. 'Nou, dat dacht ik toen,' vertelt Marco. 'Maar ik keek amper in de spiegel en als iemand over mijn overgewicht begon, dan ging ik snel over op een ander onderwerp.'

Lees het hele verhaal

"'Dat er 50 kilo van me af is, vind ik echt bizar'"

Anne Venderbos is 23 jaar en woog een jaar geleden nog 135 kilo. 'Ik ben jong voor een operatie, dat weet ik. Toen ik 18 was, heb ik al eens een gesprek gehad met de Nederlandse Obesitas Kliniek. Toen zeiden ze dat ik eerst zelf moest proberen om mijn gewicht naar beneden te krijgen.

Lees het hele verhaal

"Het is echt een verrijking van mijn leven"

Het is amper een jaar na de operatie als we Jolanda de Jong spreken over haar ervaringen. Jolanda had eerst veel twijfels om de stap te nemen voor een gastric bypass. 'Het is een behoorlijke beslissing om voor een operatie te gaan. Ik heb het al één keer eerder uitgesteld.

Lees het hele verhaal

"Ik was op vakantie en dacht: dit moet anders"

'In de zomer van 2019 ging de knop om', vertelt Anna. 'Ik was op vakantie met mijn gezin en dacht: dit moet anders. Niet dat ik me door mijn zwaarlijvigheid heel beperkt voelde, maar ik wilde een voorbeeld zijn voor mijn kinderen. En ik wil zo lang mogelijk bij ze blijven.'

Lees het hele verhaal

"De zon schijnt weer, ik kan alles aan"

De 24 jarige Lisa Angel kampt al met overgewicht vanaf haar zesde. 'Ik weet niet beter dan dat ik altijd zwaar geweest ben. Mijn broer had dat niet en thuis aten we gezond. Mijn ouders hebben er dan ook alles aan gedaan om mijn gewicht onder controle te houden.

Lees het hele verhaal

"Op de geboorte van de kinderen na het beste wat me ooit is overkomen"

Dave Kraaijenbrink viel 60 kilo af door middel van een gastric bypass. Zijn bijnaam was vroeger op de voetbalvereniging 'Bolke de Beer'. Nu Dave 60 kilo is afgevallen lopen mensen mensen hem zelfs voorbij en herkennen hem gewoonweg niet meer.

Lees het hele verhaal

"Mijn leeftijdsgenoten dragen zonder zorgen een leuk jurkje"

'Toen ik 124 kilo woog, voelde ik me verschrikkelijk slecht', vertelt Lisa. Ik kon niet goed meer lopen, had last van maagzuur en kon mezelf niet aankijken in de spiegel. Voor een meisje van mijn leeftijd (22) is dat een behoorlijke ervaring, want mijn leeftijdsgenoten dragen zonder enige zorgen een korte broek of een leuk jurkje.

Lees het hele verhaal

"Dit had ik 10 jaar eerder moeten doen."

'Toen ik nog 146 kilo woog, voelde ik me niet goed. Ik was altijd moe en had veel pijn. Vooral in mijn knieën en heupen. Ik kon nog geen kilometer lopen zonder klachten,' vertelt de 51 jarige Simone in de sportschool. 'Ik ben hier nu 5 dagen per week, ik doe veel krachttraining.

Lees het hele verhaal

"Als je jojo’er zou googlen dan kom je bij mij uit. Ik heb alle diëten gehad die er zijn."

Simone Vonk uit Maarn is naar eigen zeggen al sinds haar 14de op dieet. 'Als je jojo'er zou googlen dan kom je bij mij uit. Ik heb alle diëten gehad die er zijn. Ik heb zelfs een jaar lang shakes gedronken. Hier had ik spectaculaire resultaten mee, maar de kilo's kwamen er daarna gewoon weer aan.

Lees het hele verhaal

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Bel 088 - 883 24 44 of mail ons


Klachten & Privacy · Cookie Policy · Cookie voorkeuren · ZorgMail · Downloads

English · Türkçe · عربى

© 1996 - 2023 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met ernstig overgewicht v4.2.2/0921