Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht

Behandeling van obesitas

Wilt u gewicht verliezen? Dan willen wij u hier graag bij helpen. U kunt bij ons terecht voor een intensief behandelprogramma en een operatie. Dankzij de operatie valt u veel af. Met ons programma voor leefstijlverandering leert u uw leven aan te passen aan de operatie. We leren u welke factoren van invloed zijn op uw gewicht. Ons behandelteam staat voor u klaar om u meer inzicht te geven in deze factoren om samen met u te zoeken naar aanpassingen in uw leefstijl. Ook leert u wat normaal eten en bewegen is. Daardoor zult u niet alleen afvallen. Ook zullen uw gezondheidsklachten verdwijnen en neemt uw kwaliteit van leven toe. Samen zorgen we ervoor dat u uw dagelijks eet- en leefpatroon positief verandert. Zo krijgt u weer controle over uw gewicht.

Team van ervaren professionals

Onze werkwijze is professioneel en multidisciplinair. Multidisciplinair betekent dat u advies krijgt van deskundigen uit verschillende vakgebieden. Zo wordt u behandeld door een internist, psycholoog, chirurg, arts, diëtist en bewegingsdeskundige. Dit team is gespecialiseerd in de behandeling van obesitas en de professionals hebben jarenlange ervaring. Ze overleggen regelmatig over uw persoonlijke situatie en welke behandeling het beste bij u past. Zo krijgt u de best mogelijke zorg.

Lees meer over onze professionals

Ons effectieve behandelprogramma

U behaalt het beste resultaat als wij u langere tijd begeleiden. Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. De eerste vijftien maanden zijn het meest intensief. U zult een operatie ondergaan, gewicht verliezen en uw levensstijl ingrijpend veranderen. Daarna begeleiden we u nog ongeveer vier jaar. Zo zorgen we er samen voor dat u blijvend gewicht verliest. U staat er niet alleen voor. Onderdeel van ons behandelprogramma is ook dat u sessies heeft met andere patiënten. Uit ervaring weten we dat u veel steun heeft aan elkaar.

Lees meer over ons behandelprogramma

De operatie

Met een operatie kunt u in relatief korte tijd 25-30% van uw gewicht verliezen. Dat is 50-75% van uw overgewicht. Heeft u ziekten of gezondheidsklachten als gevolg van obesitas? Dan is de kans groot dat deze na de operatie verdwijnen. Er zijn verschillende soorten operaties mogelijk. Voor iedere operatie gelden verschillende voor- en nadelen.

Lees meer over de operatie

Kom ik in aanmerking?

Om in aanmerking te komen voor behandeling bij de Nederlandse Obesitas Kliniek hanteren wij een aantal criteria.

Lees hier of u in aanmerking komt

Vergoedingen en zorgverzekering

Alle zorgverzekeraars vergoeden de behandeling van obesitas door de Nederlandse Obesitas Kliniek vanuit de basisverzekering. Komt u na de uitgebreide screening in aanmerking voor de behandeling? Dan vergoedt uw verzekering de gehele behandeling.

Lees hier meer over de behandelkosten

Behandeling zonder operatie

Komt u (nog) niet in aanmerking voor verzekerde zorg of wilt u geen operatieve behandeling? Maar wilt u wel iets doen aan uw overgewicht? Dan kunt u kiezen voor een van onze behandelingen zonder operatie via NOK Clinics. Deze behandelingen worden niet vergoed door uw zorgverzekering. Ons aanbod bestaat uit medicatie (tabletten en prik) en de Allurion maagballon. Deze methoden zijn – net als onze operatieve behandelingen – een hulpmiddel bij het afvallen. Wij ondersteunen u bij het aanpassen van uw leefstijl, zodat de ingreep ook op de langere termijn het gewenste effect heeft.

Lees hier meer over behandeling zonder operatie

Huidoverschot na een maagverkleining

Als u erg veel bent afgevallen, kan het zijn dat u op verschillende plaatsen last heeft van huidoverschot. Omdat de huid zijn elasticiteit heeft verloren, kunt u last krijgen van smetplekken, kan de overtollige huid in de weg zitten bij bewegen of zelfs psychisch ongemak geven. Het is mogelijk de overtollige huid te verwijderen en uw figuur (de contouren van het lichaam) te verbeteren door middel van plastische chirurgie. Één of meerdere operaties kunnen uw klachten verminderen. Om in aanmerking te komen voor vergoeding van een contourherstellende operatie, moet u aan verschillende criteria voldoen. Uw zorgverzekeraar kan u hier meer over vertellen.

Inhoud laatst gewijzigd: 18-09-2023

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Bel 088 - 883 24 44 of mail ons


Klachten & Privacy · Cookie Policy · Cookie voorkeuren · ZorgMail · Downloads

English · Türkçe · عربى

© 1996 - 2024 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met ernstig overgewicht v4.2.2/0921