Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht

Ervaringsverhaal

“Het leven was gewoon niet leuk meer”

Figuur 1: Arina op 5 januari 2020Figuur 1: Arina op 5 januari 2020

Figuur 1: Arina op 5 januari 2020

“Hoe ik zo zwaar ben geworden? Nou, uiteindelijk gaat elk pondje door het mondje. Dat is een bekende uitspraak, maar ik denk wel dat het waar is en dat ik daarom zwaarder ben geworden. Ook is het me nooit gelukt om de kilo’s die ik erbij heb gekregen na twee zwangerschappen er weer af te krijgen. Je probeert natuurlijk wel met een dieet er wat aan te doen, maar uiteindelijk komen de kilo’s er daarna weer net zo hard aan. Je slaapt slechter, beweegt minder en zo kom je in een soort cirkel terecht, waarin niks meer lukt en ook niks meer leuk is.”

“Ik kreeg verschillende klachten. Mijn astma werd erger, ik kreeg last van mijn gewrichten en ik begon steeds meer klachten te krijgen met snurken. Ik sliep daardoor steeds slechter, begon doodmoe aan de dag en at daardoor meer. Het was een vicieuze cirkel waar ik in zat. Op een gegeven moment was het met het snurken zo erg dat er op een vakantie klachten kwamen van de mensen in de caravan naast ons zaten. En ook thuis sliepen mijn man en ik apart hierdoor. Ik kon steeds minder activiteiten met mijn gezin doen en werd afgekeurd. Heel zwaar gezegd was het leven gewoon niet leuk meer. Toen dacht ik: hier moet ik wat aan gaan doen.”

Figuur 2: Arina op de dag van de ingreepFiguur 2: Arina op de dag van de ingreep

Figuur 2: Arina op de dag van de ingreep

“Van de huisarts kreeg ik een doorverwijzing naar NOK. Naar mijn mening was er bij de NOK een heel goed voortraject, waarbij alles duidelijk werd uitgelegd. Soms was het ook minder interessant, maar dat hoort er gewoon bij. In de week voor de operatie heb ik wel nog ernstig getwijfeld, ook omdat het met één lid uit onze groep wat minder goed ging. Daarop heb ik een paar keer met de psycholoog gebeld, die heeft me er toen doorheen getrokken. En ook de opererend chirurg was heel vriendelijk en heeft me geholpen.”

“Na de operatie zie je de kilo’s er af vliegen. Het is gewoon makkelijker om een stuk minder te eten. We hebben een groepsapp met de groep en hielden elkaar op de hoogte, NOK biedt verder ook gewoon wat je nodig hebt. Lichamelijk merkte ik zoveel vooruitgang. M’n longen gingen vooruit, ik loop niet meer bij een longarts, ik loop überhaupt niet meer bij een specialist.”

“De allergrootste vooruitgang is echter mentaal, zoveel meer energie hebben is fantastisch. De spiegel is nu ook zoveel fijner. Ik kan ook heel moeilijk naar foto’s van vroeger kijken. Ik heb zo de neiging om tegen mensen te zeggen: doe het! Het leven is nu zoveel leuker. Op mijn hoogtepunt was ik 120 kilo. Mijn laagste gewicht was 68 kilo, nu is dat 72 kilo. Ik heb nog wel een klein buikje, maar ja, ik denk soms ook: ik ben geen 20 jaar meer.”

“Het sporten heb ik weer opgepakt. Ik badminton en fiets nu veel meer, nadat ik eerder een tijdje heb gevolleybald. Als ik denk dat ik de controle verlies pak ik de map van NOK er weer bij met tips en tricks, bijvoorbeeld na de kerstperiode. Alles bij elkaar ben ik gewoon super positief over het hele traject.

Arina (55)

Arina is geopereerd in de vestiging van NOK in Beverwijk. Lees hier meer over onze behandeling.

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Bel 088 - 883 24 44 of mail ons


· · Cookie voorkeuren · ·

· ·

© 1996 - 2024 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met ernstig overgewicht v4.2.3/0611