Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht

Veelgestelde vragen voor verwijzers


Op deze pagina proberen wij zoveel mogelijk veelgestelde vragen van verwijzers te beantwoorden. Klik op een vraag om het antwoord te lezen. Heeft u meer vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

De behandeling van de Nederlandse Obesitas Kliniek bestaat uit een operatie ingebed in een begeleidingstraject gericht op leefstijlverandering. Het doel is verbetering van gezondheid en gewicht. Hierin speelt het aanleren van zelfmanagement een grote rol. Deze behandeling vindt interdisciplinair plaats door een internist, arts, psycholoog, diëtist, bewegingsdeskundige en een chirurg.

Klik hier om uitgebreide informatie te lezen over ons behandelprogramma.

Graag ontvangen wij van u als (huis)arts of specialist een schriftelijk bericht waarin u uw patiënt aanmeldt met uw bevindingen en reden van verwijzing. Inclusief de NAW gegevens van de patiënt, evenals gewicht en lengte. Een verwijsformulier kunt u hier downloaden.

De Nederlandse Obesitas Kliniek kent in principe geen wachttijd. Wanneer wij een doorverwijzing krijgen, sturen wij de patiënt binnen 5 dagen bericht en nodigen wij hem/haar uit voor een oriënterend groepsgesprek. Indien de patiënt besluit een afspraak te maken voor de screening die hierna volgt, kunnen wij deze direct inplannen.

Nee, er starten het hele jaar door nieuwe groepen. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Gemiddeld geven we aan dat het ongeveer 3 tot 6 weken duurt voordat er sprake is van goed / volledig herstel. Uiteraard is dit een gemiddelde, en spelen er meerdere factoren mee die hier invloed op hebben (zoals het hebben van een fysiek zwaar beroep, etc.)

Voor dringende zaken kunt u, of de patiënt zelf, rechtstreeks contact opnemen met het ziekenhuis waar de patiënt de operatie heeft ondergaan.

Kijk voor meer vragen en antwoorden op de pagina veel gestelde vragen voor patiënten.

Meer informatie

Op onze pagina voor verwijzers kunt u meer lezen over de aanmelding en behandeling bij de Nederlandse Obesitas Kliniek. Tevens kunt u hier de brochure voor verwijzers downloaden.

Verwijsformulieren

Bent u verwijzer en wilt u patiënten naar een van onze vestigingen doorverwijzen? Download dan op deze pagina het verwijsformulier van de corresponderende vestiging.

Inhoud laatst gewijzigd: 22-05-2018

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Bel 088 - 883 24 44 of mail ons


Klachten & Privacy · Cookie Policy · Cookie voorkeuren · ZorgMail · Downloads

English · Türkçe · عربى

© 1996 - 2024 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met ernstig overgewicht v4.2.2/0921