Aanmelden

U kunt zich niet zelf aanmelden voor een behandeling bij de Nederlandse Obesitas Kliniek. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding van uw behandeling moet u worden doorverwezen. Dit kan worden gedaan door een huisarts, medisch specialist of medisch adviseur van uw zorgverzekeraar.

U kunt met uw (huis)arts overleggen of een behandeling bij de Nederlandse Obesitas Kliniek een optie voor u is. Uw (huis)arts kan via onze website meer informatie vinden over onze behandeling en een verwijsformulier downloaden om u door te verwijzen voor behandeling in een van onze klinieken.

Alle zorgverzekeraars vergoeden de behandeling van obesitas door de Nederlandse Obesitas Kliniek vanuit de basisverzekering. Komt u na de uitgebreide screening in aanmerking voor de behandeling? Dan vergoedt uw verzekering de gehele behandeling.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Kom ik in aanmerking?

Om in aanmerking te komen voor een behandelprogramma bij de NOK dient u een BMI te hebben van 40 of hoger. Of u ook in aanmerking komt voor een operatieve ingreep aan het maag-darmstelsel is afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Met een BMI van 35 of hoger kunt u toch in aanmerking komen voor behandeling. In dat geval moet er wel sprake zijn van ernstige gezondheidsklachten die gerelateerd zijn aan uw gewicht, waardoor een behandeling van levensbelang is.

Verdere voorwaarden zijn:

  • U bent goed gemotiveerd om uw gedrag te willen veranderen.
  • In het verleden heeft u aantoonbaar serieuze afvalpogingen ondernomen.
  • Uw leeftijd ligt tussen de 18 en 65 jaar.
  • Er mag geen sprake zijn van ernstige eetstoornissen, ernstige psychiatrische aandoeningen, alcoholisme of andere verslavingen.
  • U heeft sinds minstens vijf jaar ernstig overgewicht.

Met behulp van de vragenlijst hieronder kunt u een indicatie krijgen of u in aanmerking komt voor behandeling bij de Nederlandse Obesitas Kliniek.

Vragenlijst behandeling


Indicatie

Let op: de conclusie aan de hand van de door u ingevulde antwoorden is slechts een indicatie. U kunt hier geen rechten aan ontlenen. Of u geschikt bent voor behandeling moet te allen tijde worden beoordeeld door medisch personeel.