Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht

De Nederlandse Obesitas Kliniek & ZorgMail

De Nederlandse Obesitas Kliniek maakt sinds 1 december 2019 gebruik van ZorgMail voor het veilig versturen van privacygevoelige informatie via e-mail. Op deze pagina kunt u meer lezen over de werking van ZorgMail en wat u als patiënt/verwijzer kunt verwachten.

Veilige zorg

De Nederlandse Obesitas Kliniek streeft continu naar het leveren van uitstekende en veilige zorg voor haar patiënten. Hiertoe behoort ook de garantie dat privacygevoelige informatie veilig wordt uitgewisseld. Daarom werkt de Nederlandse Obesitaskliniek met ZorgMail; een oplossing voor het veilig en eenvoudig uitwisselen van (privacygevoelige) informatie.

Door voor ZorgMail te kiezen, kiest de Nederlandse Obesitas Kliniek voor de beste vorm van informatiebeveiliging. Zo kunt u erop vertrouwen dat wij zorgzaam met uw privacy omgaan.

Wat betekent dit voor u?

U bent patiënt

Wanneer wij een e-mail naar u hebben gestuurd ontvangt u eerst een notificatiebericht, met daarin instructies over hoe u ons bericht veilig kunt lezen. U hoeft hiervoor geen account te registreren. NB: Dit geldt voor ieder afzonderlijk bericht.

Lees/download hier de ZorgMail handleiding voor ontvangers

U bent zorgverlener

Indien u al aangesloten bent bij (of uw organisatie gebruik maakt van een e-mail domein dat is aangesloten op) ZorgMail dan ontvangt u onze e-mails zonder codes en/of wachtwoorden. Berichten worden dan altijd beveiligd uitgewisseld tussen de respectievelijke e-mail servers, zowel van ons naar u als vice versa.

Als u zelf geen gebruik maakt van ZorgMail ontvangt u van ons een notificatiebericht, met daarin instructies over hoe u ons bericht veilig kunt lezen. NB: Dit geldt voor ieder afzonderlijk bericht.

In de toekomst wordt van alle aanbieders van veilige e-mail vereist dat zij interoperabel zijn. Dat wil zeggen dat alle systemen aan elkaar gekoppeld zijn, en er geen extra stappen (zoals codes en wachtwoorden) meer benodigd zijn om e-mails te openen, ook al verschillen zender en ontvanger van aanbieder. Deze afspraken zijn geborgd in de NTA 7510, meer hierover kunt u lezen op de website van de NEN.

Downloads

Meer informatie

Hieronder treft u een schematische weergave van de technische werking van ZorgMail:

Figuur 1: Zo werkt veilig mailen met ZorgMailFiguur 1: Zo werkt veilig mailen met ZorgMail

Figuur 1: Zo werkt veilig mailen met ZorgMail
Inhoud laatst gewijzigd: 01-12-2020

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Bel 088 - 883 24 44 of mail ons


· · Cookie voorkeuren · ·

· ·

© 1996 - 2024 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met ernstig overgewicht v4.2.3/0611