Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met morbide obesitas

Cliëntenraad

Hoe kunnen we de kwaliteit van onze zorg nog verder verbeteren? Dat is de vraag waar de cliëntenraad zich mee bezig houdt. Zij zorgen ervoor dat de belangen van de patiënt gehoord worden. Het advies van de cliëntenraad komt terecht bij de Raad van Bestuur van de NOK. Zo wordt aandacht gegeven aan de belangen van de patiënt.

Wat doet de cliëntenraad precies?

De hoofdtaak van de cliëntenraad is het behartigen van de belangen van de cliënten van de Nederlandse Obesitas Kliniek. De raad bestaat geheel uit ex-cliënten, dus alle leden van de raad zijn in die zin ook ervaringsdeskundigen. De leden van cliëntenraad bezoeken ieder jaar alle vestigingen van de NOK in Nederland om te spreken met cliënten. Tijdens deze bijeenkomsten bespreken zij specifieke onderwerpen en worden er vragen gesteld om voor de NOK helder te krijgen wat er goed gaat en wat er verbeterd kan worden. Vervolgens geeft de cliëntenraad op basis van deze informatie adviezen aan de Raad van Bestuur. Waar mogelijk worden deze adviezen uitgevoerd en toegepast door de Raad van Bestuur. Deze adviezen kunnen gaan over het aanpassen van de diverse onderdelen van het begeleidingstraject, het verbeteren van de voorzorg en de nazorg of specifieke aandacht voor bepaalde groepen cliënten.

Wie zit er in deze raad?

Marjon Bainbridge-Engelbregt

Figuur 1: Marjon Bainbridge-EngelbregtFiguur 1: Marjon Bainbridge-Engelbregt

Figuur 1: Marjon Bainbridge-Engelbregt

Marjon heeft in 2012 een gastric bypass gekregen en sinds 2016 is zij betrokken bij de Cliëntenraad van de NOK, sinds vorig jaar als voorzitter. Vrijwel alle vestigingen bezocht inmiddels om met de (ex) cliënten te praten over mogelijke verbeteringen. Werkzaam geweest als Re-integratie Manager bij een luchtvaartmaatschappij. Daarnaast is ze ook betrokken als vrijwillige ervaringsdeskundige betrokken bij de vestiging van Amsterdam. Marjon is getrouwd en woont in Amstelveen.


Riccardo Meloni

Figuur 2: Riccardo MeloniFiguur 2: Riccardo Meloni

Figuur 2: Riccardo Meloni

Riccardo heeft in 2013 een gastric bypass gekregen, waardoor zijn leven compleet is veranderd. Na een tijdje actief te zijn geweest als (vrijwillig) ervaringsdeskundige bij de NOK, werd hij in 2016 gevraagd voor de Cliëntenraad. In die hoedanigheid heeft Riccardo veel vestigingen van de NOK bezocht, om daar met (ex-)cliënten in gesprek te gaan. Samen met zijn vrouw heeft hij een tekstredactiebureau, gespecialiseerd in medisch-educatieve uitgaves en projectmanagement. Verder is hij beoefenaar van Krav Maga. Riccardo woont samen met zijn vrouw en zoon in Amsterdam.


Mildred de Vaan

Figuur 3: Mildred de VaanFiguur 3: Mildred de Vaan

Figuur 3: Mildred de Vaan

Mildred is getrouwd en ze heeft 1 dochter. Woonachtig in Noord-Brabant. Heeft haar traject gevolgd bij de NOK in Eindhoven (inmiddels gevestigd in Venlo). Manager in een zorginstelling, die begeleiding biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. In 2016 heeft ze een gastric bypass ondergaan. Sinds 2018 lid van de Cliëntenraad. Ze vindt het erg leuk om actief bezig te kunnen zijn met de vraag hoe de kwaliteit van de zorg nog verder verbeterd kan worden en om samen met de mede-raadsleden er voor te zorgen dat de belangen van de patiënt worden gehoord.


Marijn Wierda

Figuur 4: Marijn WierdaFiguur 4: Marijn Wierda

Figuur 4: Marijn Wierda

Marijn woont in het mooie Haarzuilens en in april 2018 heeft ze een sleeve operatie gehad. Haar traject heeft ze gevolgd bij het NOK in Nieuwegein. Ze is docent in het speciaal onderwijs in Utrecht en moeder van twee kleine mannetjes. Sinds 2019 lid van de cliëntenraad. Ze wil graag binding houden met het NOK en een positieve bijdrage leveren voor de cliënten. Na een deelname aan een bijeenkomst met de cliëntenraad is zij geïnspireerd geraakt om het traject bij het NOK verder te verbeteren.


Jan Hoondert

Figuur 5: Jan HoondertFiguur 5: Jan Hoondert

Figuur 5: Jan Hoondert

Jan heeft in 2018 een geslaagde Sadi-s operatie ondergaan en is geheel af van de diabetes medicijnen en het insuline spuiten. Het traject is gevolgd bij het NOK Den Haag. Jan is getrouwd, heeft 1 zoon, 2 dochters en 3 prachtige kleinkinderen. In het dagelijks leven werkt hij als manager Human Resources. In 2020 is hij toe getreden tot de cliëntenraad. Hij wil zich op positieve wijze inzetten voor het NOK en wil graag de linking-pin zijn tussen de patiënten en de organisatie.


Verslagen van de clientenraad

Wilt u contact opnemen met de cliëntenraad?

Vul het contactformulier hieronder in om uw vraag aan de cliëntenraad te stellen.

Let op: dit formulier is bestemd voor (oud-)patiënten van de Nederlandse Obesitas Kliniek en is niet bedoeld voor klachten. Indien u een klacht heeft, kijkt u dan de de pagina Klachten & Privacy.  Velden met een * zijn vereist.

  We verwerken de door u ingevulde gegevens volgens ons privacy-beleid.

  Inhoud laatst gewijzigd: 15-06-2021

  Heeft u nog vragen?

  Neem contact met ons op

  Bel 088 - 883 24 44 of mail ons


  Klachten & Privacy · Cookie Policy · Cookie voorkeuren · ZorgMail · Downloads

  English · Türkçe · عربى

  © 1996 - 2022 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met morbide obesitas v4.1.8/1103