Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht

Cliëntenraad

Hoe kunnen we de kwaliteit van onze zorg nog verder verbeteren? Dat is de vraag waar de cliëntenraad zich mee bezig houdt. Zij zorgen ervoor dat de belangen van de patiënt gehoord worden. Het advies van de cliëntenraad komt terecht bij de Raad van Bestuur van de NOK. Zo wordt aandacht gegeven aan de belangen van de patiënt.

Wat doet de cliëntenraad precies?

De hoofdtaak van de cliëntenraad is het behartigen van de belangen van de cliënten van de Nederlandse Obesitas Kliniek. De raad bestaat geheel uit ex-cliënten, dus alle leden van de raad zijn in die zin ook ervaringsdeskundigen. De leden van cliëntenraad bezoeken ieder jaar alle vestigingen van de NOK in Nederland om te spreken met cliënten. Tijdens deze bijeenkomsten bespreken zij specifieke onderwerpen en worden er vragen gesteld om voor de NOK helder te krijgen wat er goed gaat en wat er verbeterd kan worden. Vervolgens geeft de cliëntenraad op basis van deze informatie adviezen aan de Raad van Bestuur. Waar mogelijk worden deze adviezen uitgevoerd en toegepast door de Raad van Bestuur. Deze adviezen kunnen gaan over het aanpassen van de diverse onderdelen van het begeleidingstraject, het verbeteren van de voorzorg en de nazorg of specifieke aandacht voor bepaalde groepen cliënten.

Wie zit er in deze raad?

Riccardo Meloni (voorzitter)

Figuur 1: Riccardo MeloniFiguur 1: Riccardo Meloni

Figuur 1: Riccardo Meloni

Riccardo heeft in 2013 een gastric bypass gekregen, waardoor zijn leven compleet is veranderd. Na een tijdje actief te zijn geweest als (vrijwillig) ervaringsdeskundige bij de NOK, werd hij in 2016 gevraagd voor de cliëntenraad. In die hoedanigheid heeft Riccardo veel vestigingen van de NOK bezocht, om daar met (ex-)cliënten in gesprek te gaan. Samen met zijn vrouw heeft hij een tekstredactiebureau, gespecialiseerd in medisch-educatieve uitgaves en projectmanagement. Verder is hij beoefenaar van Krav Maga. Riccardo woont samen met zijn vrouw en zoon in Amsterdam.

Marly Beaumont

Figuur 2: Marly BeaumontFiguur 2: Marly Beaumont

Figuur 2: Marly Beaumont

Marly heeft in 2020 een gastric bypass gekregen. Ze is actief als ervaringsdeskundige tijdens informatiebijeenkomsten bij de NOK in Heerlen. Sinds 2022 is zij lid van de cliëntenraad. Marly is gewichtsconsulente en natuurgeneeskundig therapeut. De algehele gezondheid is een onderwerp dat haar interesse heeft en waar zij zich veel mee bezig houdt. Haar missie: samen kijken naar dingen die we kunnen verbeteren, leren uit het verleden en dit vertalen naar de toekomst. Kortom, ‘Samen STERK’.

Jan Hoondert

Figuur 3: Jan HoondertFiguur 3: Jan Hoondert

Figuur 3: Jan Hoondert

Jan heeft in 2018 een geslaagde Sadi-s operatie ondergaan en is geheel af van de diabetes medicijnen en het insuline spuiten. Het traject is gevolgd bij het NOK Den Haag. Jan is getrouwd, heeft 1 zoon, 2 dochters en 3 prachtige kleinkinderen. In het dagelijks leven werkt hij als manager Human Resources. In 2020 is hij toe getreden tot de cliëntenraad. Hij wil zich op positieve wijze inzetten voor het NOK en wil graag de linking-pin zijn tussen de patiënten en de organisatie.

Anke Kromhout

Figuur 4: Anke KromhoutFiguur 4: Anke Kromhout

Figuur 4: Anke Kromhout

Anke heeft in 2020 een Gastric Bypass ondergaan via de NOK vestiging in Heerlen. In 2021 werd zij na een bijeenkomst met de cliëntenraad gevraagd lid te worden. Per april 2022 is zij toegetreden als nieuw lid. Anke is manager Verpleging & Verzorging bij een zorgorganisatie. Samen met haar vrouw en dochter woont zij in het zuiden van het land.

Hans van der Post

Figuur 5: Hans van der PostFiguur 5: Hans van der Post

Figuur 5: Hans van der Post

Hans heeft in oktober 2020 een geslaagde Gastric Bypass ondergaan via NOK West (Den Haag). In het dagelijks leven is Hans ondernemer. Daarvoor heeft hij diverse managementfuncties gehad. Per april 2022 is hij toegetreden als lid van de cliëntenraad. Hij wil zijn ervaring inzetten om de NOK en cliënten naar een nog hoger niveau te brengen.

Verslagen van de clientenraad

Wilt u contact opnemen met de cliëntenraad?

Vul het contactformulier hieronder in om uw vraag aan de cliëntenraad te stellen.

Let op: dit formulier is bestemd voor (oud-)patiënten van de Nederlandse Obesitas Kliniek en is niet bedoeld voor klachten. Indien u een klacht heeft, kijkt u dan de de pagina Klachten & Privacy.  Velden met een * zijn vereist.

  We verwerken de ingevulde gegevens volgens ons privacy-beleid.

  Inhoud laatst gewijzigd: 07-04-2022

  Heeft u nog vragen?

  Neem contact met ons op

  Bel 088 - 883 24 44 of mail ons


  · · Cookie voorkeuren · ·

  · ·

  © 1996 - 2024 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met ernstig overgewicht v4.2.3/0611