Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met morbide obesitas

Nieuws

Medicijn gewichtsafname in basispakket
Met ingang van 1 april 2022 wordt een medicijn voor gewichtsafname opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering.

Lees verder

Thuismonitoring van patiënten na een operatie om druk op ziekenhuiszorg te verlagen
De druk op Nederlandse ziekenhuisbedden blijft groot. Door te starten met thuismonitoring van patiënten na een maagverkleining, kan de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) zorg blijven leveren aan mensen met obesitas, en kunnen patiënten sneller naar huis.

Lees verder

Gezond recept: Volkoren scones met blauwe bessen
Ben je nou benieuwd naar meer gezonde recepten? Houd onze Social Media in de gaten waar we deze als eerst plaatsen.

Lees verder

Wachttijden Obesitas Kliniek
Ondanks het feit dat wij onze normale OK capaciteit met meer dan 20% hebben uitgebreid, geldt ook voor de Nederlandse Obesitas Kliniek dat wij te maken hebben met een wachtlijst in de ziekenhuizen waar wij mee samenwerken. Dit geldt voor een gastric bypass, gastric sleeve en SADI operatie. Wanneer u zich aanmeldt dan sluit u onderaan aan in de lijst. Wij zullen, zodra het weer kan, de lijst van boven naar onder gaan afwerken, zodat de langst wachtenden als eerste worden geholpen. Wij volgen de ontwikkelingen op de voet en zijn er in ieder geval klaar voor om na deze grote COVID-drukte een enorme inhaalslag te maken.

Lees verder

Wachtlijsten obesitaspatiënten door coronavirus sneller aangepakt
Nederlandse Obesitas Kliniek en verschillende ziekenhuizen gaan 1.300 extra maagoperaties uitvoeren

Lees verder

Verbeteren van zorg voor bariatrische chirurgiepatiënt
Zo'n twaalfduizend mensen ondergaan jaarlijks bariatrische chirurgie. Vaak is dit niet bekend bij de apotheek, terwijl het in beeld hebben van patiënten met deze contra-indicatie een randvoorwaarde is voor goede farmaceutische zorg. Daarom is het cruciaal de overdracht van deze informatie te verbeteren en het bewustzijn van de patiënt om de operatie te melden te vergroten. De KNMP biedt apothekers hierbij ondersteuning.

Lees verder

In één dag thuis na maagverkleining
's Morgens een maagverkleining ondergaan en 's middag bijkomen op je eigen bank. Bij het Obesitas Centrum Amsterdam van OLVG hoeven patiënten die een gastric bypass-operatie ondergaan, voortaan niet meer in het ziekenhuis te blijven. Raphaella Brown was een van de eersten die van deze dagbehandeling gebruikmaakte.

Lees verder

Ons beleid inzake het coronavirus (COVID-19)
De Nederlandse Obesitas Kliniek volgt de ontwikkeling van het coronavirus (COVID-19) nauwlettend. We hanteren het actuele beleid van het RIVM en hebben dit op een aantal punten aangescherpt.

Lees verder

Een gezond voedingspatroon rond de feestdagen: zo doet u dat
De decembermaand is dit jaar niet hetzelfde. Door de coronamaatregelen missen we misschien wel het belangrijkste aspect van de feestdagen: met zijn allen bij elkaar komen en genieten van elkaars gezelschap. Maar, verandert de afwezigheid van deze sociale prikkels ook onze eetgewoonten in december? Waarschijnlijk niet. Het is nog steeds een periode die in het teken staat van lekker, en vaak ongezond, eten. Hoe zorgt u nu voor een goede voedingsbalans rond de feestdagen?

Lees verder

Maagballon, maagplooien en medicijnen tegen overgewicht
Een maagverkleining is de laatste redding voor mensen met morbide obesitas oftewel zeer ernstig overgewicht. De Nederlandse Obesitas Kliniek voert deze ingreep vijfduizend keer per jaar uit, maar er zijn ook minder ingrijpende alternatieven: het aanbrengen van plooien in de maag, het tijdelijk plaatsen van een maagballon en een medicijn dat het hongergevoel vermindert. 'Behandelingen die alleen effect hebben als mensen daarna hun leefstijl aanpassen', zegt Inge Palm, arts bij de kliniek in Heerlen. 'Uiteraard helpen we hen daarmee.'

Lees verder

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Bel 088 - 883 24 44 of mail ons


Klachten & Privacy · Cookie Policy · Cookie voorkeuren · ZorgMail · Downloads

English · Türkçe · عربى

© 1996 - 2022 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met morbide obesitas v4.1.9/0511