Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met morbide obesitas

Nieuws

Wachttijden Obesitas Kliniek
Door de ontwikkelingen rondom het corona (COVID-19) virus zijn onze wachttijden een stuk langer dan dat u van ons gewend bent. Vanwege de grote hoeveelheid opnames op de IC, worden niet-essentiële operaties uitgesteld. Hier vallen helaas ook maagverkleinende operaties onder. We begrijpen dat dit leidt tot veel zorgen en vragen.

Lees verder

Wachtlijsten obesitaspatiënten door coronavirus sneller aangepakt
Nederlandse Obesitas Kliniek en verschillende ziekenhuizen gaan 1.300 extra maagoperaties uitvoeren

Lees verder

Verbeteren van zorg voor bariatrische chirurgiepatiënt
Zo'n twaalfduizend mensen ondergaan jaarlijks bariatrische chirurgie. Vaak is dit niet bekend bij de apotheek, terwijl het in beeld hebben van patiënten met deze contra-indicatie een randvoorwaarde is voor goede farmaceutische zorg. Daarom is het cruciaal de overdracht van deze informatie te verbeteren en het bewustzijn van de patiënt om de operatie te melden te vergroten. De KNMP biedt apothekers hierbij ondersteuning.

Lees verder

In één dag thuis na maagverkleining
's Morgens een maagverkleining ondergaan en 's middag bijkomen op je eigen bank. Bij het Obesitas Centrum Amsterdam van OLVG hoeven patiënten die een gastric bypass-operatie ondergaan, voortaan niet meer in het ziekenhuis te blijven. Raphaella Brown was een van de eersten die van deze dagbehandeling gebruikmaakte.

Lees verder

Ons beleid inzake het coronavirus (COVID-19)
De Nederlandse Obesitas Kliniek volgt de ontwikkeling van het coronavirus (COVID-19) nauwlettend. We hanteren het actuele beleid van het RIVM en hebben dit op een aantal punten aangescherpt.

Lees verder

Een gezond voedingspatroon rond de feestdagen: zo doet u dat
De decembermaand is dit jaar niet hetzelfde. Door de coronamaatregelen missen we misschien wel het belangrijkste aspect van de feestdagen: met zijn allen bij elkaar komen en genieten van elkaars gezelschap. Maar, verandert de afwezigheid van deze sociale prikkels ook onze eetgewoonten in december? Waarschijnlijk niet. Het is nog steeds een periode die in het teken staat van lekker, en vaak ongezond, eten. Hoe zorgt u nu voor een goede voedingsbalans rond de feestdagen?

Lees verder

Maagballon, maagplooien en medicijnen tegen overgewicht
Een maagverkleining is de laatste redding voor mensen met morbide obesitas oftewel zeer ernstig overgewicht. De Nederlandse Obesitas Kliniek voert deze ingreep vijfduizend keer per jaar uit, maar er zijn ook minder ingrijpende alternatieven: het aanbrengen van plooien in de maag, het tijdelijk plaatsen van een maagballon en een medicijn dat het hongergevoel vermindert. 'Behandelingen die alleen effect hebben als mensen daarna hun leefstijl aanpassen', zegt Inge Palm, arts bij de kliniek in Heerlen. 'Uiteraard helpen we hen daarmee.'

Lees verder

Afvallen zonder operatie
Het multidisciplinaire team van de Nederlandse Obesitas Kliniek in Den Haag is gespecialiseerd in de behandeling van obesitas en vertelt over de nieuwe manier van afvallen zonder operatie.

Lees verder

Nederlandse Obesitas Kliniek in Venlo ontvangt veel nieuwe patiënten
De helft van de Nederlanders is te zwaar, bijna anderhalf procent van de twintigplussers kampt met zwaar overgewicht; daarmee zijn ruim tweehonderdduizend mensen ernstig obese, met kans op een domino-effect aan gezondheidsklachten. De Nederlandse Obesitas Kliniek biedt mensen met morbide obesitas een uitweg: een behandelprogramma van vijf jaar inclusief maagverkleinende operatie waarbij de focus ligt op een levenslange leefstijlverandering. 'Vaak de enige kans op weer een normaal leven', zegt Ira Binkhorst van de pas geopende vestiging in Venlo.

Lees verder

Duurzaam gewichtsverlies zonder operatie
Overgewicht. Een groeiend probleem waar veel mensen niet alleen uitkomen. De Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) is hét centrum voor mensen met morbide obesitas en velen hebben reeds baat gehad bij een operatie met intensief begeleidingstraject. Maar ook als u een oplossing wilt voor uw overgewicht en niet in aanmerking komt voor een operatieve behandeling kunt u hier terecht.

Lees verder

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Bel 088 - 883 24 44 of mail ons


Klachten & Privacy · Cookie Policy · Cookie voorkeuren · ZorgMail · Downloads

English · Türkçe · عربى

© 1996 - 2022 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met morbide obesitas v4.1.8/1103