Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht

Nieuws

World Obesity Day 4 maart 2023
Op 4 maart 2023 is het Wereld Obesitas Dag. Het Obesitas Platform organiseert daarom op maandag 6 maart 2023 een live webinar primair bedoeld voor huisartsen en praktijkondersteuners.

Lees verder

Beëindiging samenwerking OCA / NOK
De Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) en Obesitas Centrum Amsterdam (OCA), onderdeel van OLVG beëindigen per 1 januari 2023 de samenwerking. Dit houdt in dat de NOK vanaf dat moment zelfstandig verder gaat.

Lees verder

Calcium/D3 tabletten niet meer vergoed
Met ingang van 2023 worden de calcium/D3 tabletten die u na uw maagverkleining moet gebruiken, niet meer vergoed vanuit de basisverzekering. Wij begrijpen dat dit vragen oproept. Graag leggen wij u uit waarom het belangrijk is om calcium/D3 te blijven slikken. Na een maagverkleining kunt u calcium minder goed opnemen uit voeding. Als u geen tabletten slikt is er een grote kans dat u een tekort oploopt. Dit kan leiden tot botontkalking waarbij sneller botbreuken of wervelinzakkingen ontstaan, die veel vervelende klachten kunnen geven.

Lees verder

Medicijn gewichtsafname in basispakket
Met ingang van 1 april 2022 wordt een medicijn voor gewichtsafname opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering.

Lees verder

Thuismonitoring van patiënten na een operatie om druk op ziekenhuiszorg te verlagen
De druk op Nederlandse ziekenhuisbedden blijft groot. Door te starten met thuismonitoring van patiënten na een maagverkleining, kan de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) zorg blijven leveren aan mensen met obesitas, en kunnen patiënten sneller naar huis.

Lees verder

Gezond recept: Volkoren scones met blauwe bessen
Ben je nou benieuwd naar meer gezonde recepten? Houd onze Social Media in de gaten waar we deze als eerst plaatsen.

Lees verder

Wachttijden Obesitas Kliniek
Ondanks het feit dat wij onze normale OK capaciteit met meer dan 20% hebben uitgebreid, geldt ook voor de Nederlandse Obesitas Kliniek dat wij te maken hebben met een wachtlijst in de ziekenhuizen waar wij mee samenwerken. Dit geldt voor een gastric bypass, gastric sleeve en SADI operatie. Wanneer u zich aanmeldt dan sluit u onderaan aan in de lijst. Wij zullen, zodra het weer kan, de lijst van boven naar onder gaan afwerken, zodat de langst wachtenden als eerste worden geholpen. Wij volgen de ontwikkelingen op de voet en zijn er in ieder geval klaar voor om na deze grote COVID-drukte een enorme inhaalslag te maken.

Lees verder

Wachtlijsten obesitaspatiënten door coronavirus sneller aangepakt
Nederlandse Obesitas Kliniek en verschillende ziekenhuizen gaan 1.300 extra maagoperaties uitvoeren

Lees verder

Verbeteren van zorg voor bariatrische chirurgiepatiënt
Zo'n twaalfduizend mensen ondergaan jaarlijks bariatrische chirurgie. Vaak is dit niet bekend bij de apotheek, terwijl het in beeld hebben van patiënten met deze contra-indicatie een randvoorwaarde is voor goede farmaceutische zorg. Daarom is het cruciaal de overdracht van deze informatie te verbeteren en het bewustzijn van de patiënt om de operatie te melden te vergroten. De KNMP biedt apothekers hierbij ondersteuning.

Lees verder

In één dag thuis na maagverkleining
's Morgens een maagverkleining ondergaan en 's middag bijkomen op je eigen bank. Bij het Obesitas Centrum Amsterdam van OLVG hoeven patiënten die een gastric bypass-operatie ondergaan, voortaan niet meer in het ziekenhuis te blijven. Raphaella Brown was een van de eersten die van deze dagbehandeling gebruikmaakte.

Lees verder

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Bel 088 - 883 24 44 of mail ons


· · Cookie voorkeuren · ·

· ·

© 1996 - 2024 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met ernstig overgewicht v4.2.3/0611