Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht

Nieuws

Beëindiging samenwerking OCA / NOK

Maandag 5 december 2022 – De Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) en Obesitas Centrum Amsterdam (OCA), onderdeel van OLVG beëindigen per 1 januari 2023 de samenwerking. Dit houdt in dat de NOK vanaf dat moment zelfstandig verder gaat.

De NOK is sinds 2011 gevestigd in Amsterdam. Samen met Nederlandse zorgverzekeraars en toonaangevende ziekenhuizen begeleiden wij onze patiënten naar een gezond gewicht. Daarnaast participeren wij actief in wetenschappelijk onderzoek met diverse universiteiten. Inmiddels begeleiden we in onze kliniek in Amsterdam ruim 1000 nieuwe patiënten per jaar.

Voordelen van de Nederlandse Obesitas Kliniek:
– Multidisciplinaire behandeling door middel van een maagverkleining in combinatie met een leefstijltraject.
– Begeleiding in groepen voor betere resultaten door ervaringen en steun van medepatiënten (op indicatie is individuele begeleiding mogelijk).
– Blijvend gewichtsverlies en verbetering van kwaliteit van leven. Het gewichtsverlies tijdens het eerste jaar is 80% ten gevolge van de operatie en 20% ten gevolge van leefstijlverandering. Na het eerste jaar is gewichtsbehoud 20% ten gevolge van de operatie en 80% ten gevolge van leefstijl.
– Back on Track traject mogelijk bij aankomen in gewicht of als het niet lukt om de nieuwe leefstijl vast te houden

Vanaf 1 januari 2023 gaat de Nederlandse Obesitas Kliniek in Amsterdam zelfstandig verder. Dit betekent dat onze patiënten worden geopereerd in het RKZ in Beverwijk, maar ook nog in het OLVG in Amsterdam, het HMC in Den Haag of het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Hierdoor kunnen we de doorlooptijd van het traject voor onze patiënten versnellen, maar blijft de patiënt het leefstijltraject gewoon in de kliniek in Amsterdam volgen.

ZorgDomein
Een huisarts kan patiënten via ZorgDomein naar ons doorverwijzen. Ons aanbod en inclusie criteria zijn te vinden onder Heelkunde/Obesitas en Interne geneeskunde/Obesitas. Na de verwijzing nemen wij contact op met de patiënt. Wij houden de huisarts op de hoogte.

Presentatie voor verwijzers.

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Bel 088 - 883 24 44 of mail ons


· · Cookie voorkeuren · ·

· ·

© 1996 - 2024 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met ernstig overgewicht v4.2.3/0611