Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht

Over de Nederlandse Obesitas Kliniek

De Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) is in Nederland de grootste en meest gespecialiseerde, zelfstandige kliniek voor de behandeling van mensen met ernstig overgewicht. Samen met onze partners, medisch specialisten en professionals lopen wij al sinds 1993 voorop in de behandeling van obesitas. Daarbij staat verandering van levensstijl centraal. Wij willen als Nederlandse Obesitas Kliniek hét centrum zijn voor (morbide) obesitas. De NOK wil patiënten met (morbide) obesitas op een veilige manier behandelen. Op die manier verbeteren we samen de gezondheid van de patiënt, en zijn kwaliteit van leven. Op de lange termijn is het ons doel om wereldwijd marktleider te zijn in de aanpak van (morbide) obesitas.

Bekijk onze video

Ziet u geen video? Klik hier om op Youtube te bekijken

Obesitas komt steeds vaker voor

Overgewicht is in Nederland een steeds groter probleem. Steeds meer mensen hebben (beginnend) overgewicht door een verstoorde energiebalans. Naar schatting kampt meer dan 14 procent van de volwassenen met obesitas. Hun kwaliteit van leven neemt geleidelijk af. Ook verslechtert hun gezondheid en krijgen ze (meer) klachten. Via de huisarts kunnen zij een verwijzing krijgen naar de Nederlandse Obesitas Kliniek.

Uniek en intensief behandelprogramma

Wij werken met multidisciplinaire teams. Dit betekent dat verschillende specialisten betrokken zijn bij de behandeling van obesitas. In onze obesitas kliniek vindt eerst een screening plaats: komt u als patiënt in aanmerking voor behandeling en voldoet u aan alle criteria? Zo ja, dan bepaalt de chirurg voor welke operatie u in aanmerking komt. Na de operatie volgt een programma voor leefstijlverandering. U leert anders en gezonder te eten en te bewegen. Hier staat u niet alleen voor. Wij bieden intensieve begeleiding en groepssessies met lotgenoten.

Professionele gezondheidszorg

Wij werken nauw samen met de beste ziekenhuizen, waardoor we goede kwaliteit zorg kunnen bieden. Zo wordt u geopereerd in een regulier ziekenhuis. Daarnaast werken we bij de Nederlandse Obesitas Kliniek altijd met een multidisciplinair team van specialisten. Dit team bestaat uit een internist, psycholoog, chirurg, arts, diëtist, bewegingsdeskundige en een zorgcoordinator.

Onderzoek & Publicaties

Onderzoek is belangrijk, omdat het ons helpt beter voor u te zorgen. Door onderzoek weten we bijvoorbeeld hoe we u het beste kunnen voorbereiden op de operatie, welke vitamines u nodig heeft en hoe we u het best kunnen helpen na de operatie. Daarom doet de NOK regelmatig onderzoek, dit doen we soms alleen en soms in samenwerking met bijvoorbeeld de chirurgen. Lees hier meer over onze onderzoeken en publicaties.

Suikerziekte? Minder medicatie nodig

Speciale aandacht gaat uit naar patiënten met suikerziekte. Wij hebben aangetoond dat gewichtsverlies bij patiënten met suikerziekte ervoor zorgt dat zij minder medicatie nodig hebben. Bovendien verbetert hun kwaliteit van leven. De chirurg in het ziekenhuis kan u hier meer over vertellen.

Bezoek een informatiebijeenkomst

Als Nederlandse Obesitas Kliniek organiseren wij ook regelmatig informatiebijeenkomsten. U krijgt dan meer informatie over de behandeling en u kunt uw vragen stellen. Kijk in onze agenda voor een informatiebijeenkomst bij u in de buurt.

Inhoud laatst gewijzigd: 01-12-2020

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Bel 088 - 883 24 44 of mail ons


· · Cookie voorkeuren · ·

· ·

© 1996 - 2024 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met ernstig overgewicht v4.2.3/0611