NOK E-Health App

Altijd en overal inzicht krijgen in uw voortgang, afspraken, dagelijkse stappen en uw eetdagboek bijhouden? Dat kan allemaal in de NOK E-Health app.

NOK E-Health AppNOK E-Health App
Download de NOK E-Health App in de App Store Download de NOK E-Health App in de Google Play Store

Voor wie?

De app is ontwikkeld voor patiënten van de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) en is ondersteunend aan de behandeling. Op dit moment wordt de app alleen gebruikt voor nieuw te starten groepen in locatie Velp. Vanaf 1 februari is de app beschikbaar voor alle nieuw te starten groepen in alle NOK vestigingen.

De gegevens die u invoert in de NOK E-Health App zijn alleen zichtbaar voor uzelf, maar kunnen deels zichtbaar zijn voor de groepsleden en de medewerkers van de NOK indien u daar toestemming voor geeft. De door u ingevoerde gegevens worden niet gecontroleerd door de NOK-medewerkers, daarvoor is de app niet bedoeld.

Om gebruik te maken van de NOK E-Health App moet uw e-mailadres bekend zijn bij uw behandellocatie en moet u een moderne mobiele telefoon (Android/Apple smartphone) tot uw beschikking hebben. De inloggegevens worden naar uw e-mailadres verzonden. De app is ontwikkeld voor moderne smartphones, niet voor tablets of iPads.

Bekijk de veelgestelde vragen voor de NOK E-Health App.

Functies

  • Eetdagboek
  • Gewicht bijhouden
  • BMI berekenen
  • Afspraken bekijken
  • Stappenteller
  • Instructies en oefeningen
  • Video’s
  • En nog veel meer…

Download

U kunt de NOK E-Health App downloaden in de Apple App Store of de Google Play Store.

Veelgestelde vragen

Installatie

Voor de installatie van de app is er een installatiehandleiding beschikbaar, klik hier om deze te downloaden (PDF).

Inloggen

Het gebruik van de NOK App is uitsluitend voor patiënten die deelnemen aan een behandelprogramma van de NOK. Sinds mei 2018 is de app voor nieuwe patiënten van onze vestiging in Velp beschikbaar. In de loop van de tijd is de app voor meer groepen en vestigingen in beschikbaar. U ontvangt na uw eerste sessie een mail met inloggegevens. Als u deze kwijt bent of niet ontvangen heeft, neemt u contact op met app@obesitaskliniek.nl
Het e-mailadres dat bekend is bij de NOK wordt gebruikt als gebruikersnaam. Als u uw nieuwe emailadres niet heeft doorgegeven, verzoeken wij u dit alsnog te doen. U kunt dit per mail of telefoon aan uw behandellocatie doorgeven.
Is het juiste 06 nummer bekend bij de NOK? Neem contact op met uw behandellocatie om dit na te gaan.
Heeft u bij de instellingen van uw toestel de tekstgrootte op vergroot staan? Het kan zijn dat hierdoor de app niet goed wordt weergegeven. Op dit moment is dit alleen te verhelpen door de
tekstgrootte bij de instellingen van uw toestel op ‘normaal’ te zetten. Biedt dit geen oplossing, neem dan contact op via app@obesitaskliniek.nl
Onder het inlogscherm kunt u ‘wachtwoord vergeten’ aanklikken. U ontvangt een reset code waarna u een nieuw wachtwoord kunt aanmaken.

Metingen

Android gebruikers zullen Google Fit moeten installeren., iOS gebruikers hebben standaard de Apple Gezondheid app. De stappen die deze apps telt, worden weergegeven in de NOK app als u toestemming geeft om de gegevens te delen.
Het kan even duren voordat u de metingen ziet in uw app. Als u ze na een dag nog niet ziet, kunt u dit doorgeven via app@obesitaskliniek.nl
Android gebruikers moeten de app ‘Google Fit’ op hun mobiele apparaat installeren. iOS gebruikers hebben standaard de Apple app ‘Gezondheid’ op hun telefoon. Bij het installeren van de app wordt gevraagd om toestemming te verlenen tot de data van deze apps. Indien u dat niet gedaan heeft, zult u de app opnieuw moeten installeren om dit alsnog te doen.

Gebruik

De app is ontwikkeld voor patiënten van de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) en is ondersteunend aan de behandeling. De gegevens die u invoert zijn alleen zichtbaar voor uzelf, maar kunnen deels zichtbaar zijn voor de groepsleden en de medewerkers van de NOK indien u daar toestemming voor geeft. De door uw ingevoerde gegevens worden niet gecontroleerd door de NOK-medewerkers, daarvoor is de app niet bedoeld.
Nee, dit kan niet. U kunt afspraken inzien in de app in het overzicht ‘afspraken’. U krijgt 24 uur en 1 uur vóór de afspraak een herinnering middels een pushbericht. Door een afspraak aan te klikken ziet u eventuele notities bij de afspraak.
Standaard zien deze personen alleen uw voornaam. U bepaalt zelf welke informatie u wilt delen in uw profiel. Schuif eenvoudig de knop naar groen achter ieder veld dat u wilt laten zien.
De gegevens die u invult in de app, worden niet actief gemonitord door uw behandelteam. Alleen op uw verzoek zal uw behandelaar uw gegevens raadplegen. Een ingevuld voedingsdagboek kan bijvoorbeeld handig zijn als u een consult bij de diëtist aanvraagt.
Alles wat er tot aan het moment dat u stopte met het programma voor u beschikbaar was gesteld blijft beschikbaar. Updates en nieuwe toepassingen zijn niet meer beschikbaar. Uw oude groepsgenoten ziet u niet meer en zij zien u niet meer in het overzicht van deelnemers.
Het privacyreglement en de gebruikersvoorwaarden staan in de app.

Problemen

Als u uw tekstgrootte op uw telefoon vergroot heeft ingesteld, kan dit van invloed zijn op de weergave van de app. De enige oplossing op dit moment is het terugzetten van de tekstgrootte naar normale grootte.
Controleer altijd of u de laatste versie van de app heeft geïnstalleerd. Dit kunt u zien in de App Store/Google Play. Heeft u de laatste versie en werkt er toch iets niet? Mail naar app@obesitaskliniek.nl.
Kunt u in deze meest gestelde vragen geen oplossing vinden voor uw probleem? Neem dan contact op met de helpdesk via app@obesitaskliniek.nl.