Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht

Ons team van professionals

Een team van medisch specialisten begeleidt u bij de behandeling van (morbide) obesitas. U zult tijdens het hele traject bijgestaan worden door professionals uit verschillende vakgebieden, zoals een internist, psycholoog, chirurg, arts, diëtist en bewegingsdeskundige. Zij werken ieder volgens een vast behandelplan, dat speciaal voor u is gemaakt. Hieronder leest u meer over onze professionals.

Internist

Een internist denkt mee over wat voor u de meest geschikte behandeling is. Heeft u bovendien last van bijkomende aandoeningen, zoals suikerziekte? Dan blijft de internist ook begeleiden bij de operatie en het programma. U kunt bij eventuele problemen rekenen op deskundig advies en specialistische begeleiding.

Chirurg

Bij de NOK werken chirurgen met als specialisme bariatrische chirurgie. Dit betekent dat deze chirurgen veel ervaring hebben in het opereren van mensen met overgewicht. Zij voeren iedere operatie veilig en verantwoord uit. U kunt hierbij denken aan een maagband of een omleiding van de maag (gastric bypass), of een maagbuis (gastric sleeve). Een chirurg werkt tijdens de operatie samen met andere leden van het chirurgisch team.

Arts

Een arts let goed op uw gezondheid tijdens de behandeling. Heeft u bijvoorbeeld lichamelijke klachten door obesitas? Dan bespreekt de arts samen met u hoe u deze klachten kunt verminderen. Bij sommige patiënten ontstaan klachten als zij gewicht verliezen. Ook dan kunt u rekenen op gezondheidsadvies van de arts.

Psycholoog

Een psycholoog helpt u om bepaalde inzichten te krijgen. Daarna helpt de psycholoog u om uw leefstijl te veranderen en dit vol te houden. Samen onderzoekt u hoe u dit onder controle kunt krijgen en houden. Onze psycholoog begeleidt u in het proces van verandering.

Diëtist

Een diëtist gaat met u in gesprek over gezonde voeding. Uw eigen smaak is daarbij heel belangrijk. U leert meer over gezonde voedingsmiddelen, maar ook over regelmaat. Want wie op vaste momenten eet, zorgt ervoor dat zijn stofwisseling op gang blijft. Dat helpt om af te vallen. Verder leert u zelfstandig persoonlijke dagmenu’s samen te stellen, die passen bij uw persoonlijke omstandigheden. Zo ontstaat een gezond eetpatroon.

Bewegingsdeskundige

Een bewegingsdeskundige leert u wat een gezond dagelijks beweegpatroon kan zijn. Dit is ook afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en aanleg. U onderzoekt samen met de bewegingsdeskundige wat bij u past. Want wanneer u bewegen leuk vindt, wordt het gemakkelijker om ook meer te bewegen in uw dagelijkse leven.

Wilt u meer weten over onze professionals?

Heeft u specifieke vragen over de behandeling van overgewicht of één van bovenstaande functies? Neemt u dan gerust contact met ons op via onderstaand formulier. We helpen u graag!  Velden met een * zijn vereist.

  JaNee


  We verwerken de ingevulde gegevens volgens ons privacy-beleid.

  Inhoud laatst gewijzigd: 10-07-2020

  Heeft u nog vragen?

  Neem contact met ons op

  Bel 088 - 883 24 44 of mail ons


  · · Cookie voorkeuren · ·

  · ·

  © 1996 - 2024 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met ernstig overgewicht v4.2.3/0611