Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht

Nieuws

Gezond recept: Volkoren scones met blauwe bessen

Donderdag 3 februari 2022 – Ben je nou benieuwd naar meer gezonde recepten? Houd onze Social Media in de gaten waar we deze als eerst plaatsen.

Makkelijk en lekker recept: Volkoren scones met blauwe bessen.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng het volkorenmeel, de bakpoeder, snufje zout, suiker en verse rozemarijn in een mengkom. Voeg nu de kokosmelk toe en roer even door tot alle kokosmelk is opgenomen. Het deeg hoort iets plakkerig te zijn. Als het deeg te droog is, kun je nog een beetje kokosmelk of een scheutje gewone melk toevoegen. Voeg nu de blauwe bessen toe aan het deeg en roer voorzichtig door, zodat de blauwe bessen goed door het deeg verspreid zijn. Bekleed een bakplaat/rooster met bakpapier. Pak met de hand 8 bolletjes en leg deze op de bakplaat. Doe zo’n 20 minuten in de oven, eventueel iets langer als de scones nog niet gaar lijken te zijn.

Tip: Deze scones zijn heel lekker en makkelijk te maken. Door het volkorenmeel en de blauwe bessen dragen deze scones bij aan jouw vezelinname. Eiwitrijk zijn ze alleen niet. Neem de scones daarom samen met hartig beleg, zoals: zuivelspread light met gerookte zalm of voeg wat geraspte 30+ kaas en/of stukjes walnoot toe aan je beslag.

Ingrediënten voor de volkoren scones

Wat heb je allemaal nodig om deze heerlijke volkoren scones met blauwe bessen te maken?

  • 200g volkorenmeel
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 eetlepel suiker (10 gram) dit kan je eventueel ook weglaten, maar dan worden ze minder zoet
  • 2 takjes verse rozemarijn (fijn snipperen of knippen)
  • 200 ml kokosmelk
  • 150 g blauwe bessen of frambozen

Belegtips

  • Zuivelspread light met plakje gerookte zalm
  • Geraspte 30+ kaas door het beslag
  • Zuivelspread light met plakjes aardbei

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Bel 088 - 883 24 44 of mail ons


· · Cookie voorkeuren · ·

· ·

© 1996 - 2024 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met ernstig overgewicht v4.2.3/0611