Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht

Nieuws

Wachtlijsten obesitaspatiënten door coronavirus sneller aangepakt

Donderdag 7 oktober 2021 – Nederlandse Obesitas Kliniek en verschillende ziekenhuizen gaan 1.300 extra maagoperaties uitvoeren

De Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) breidt in samenwerking met de ziekenhuizen LangeLand en Rivierenland de behandelcapaciteit voor obesitaspatiënten uit met 1.300 operaties. Hiermee willen de zorgaanbieders de achterstanden wegwerken die door de coronapandemie zijn ontstaan. Naast de operatie volgen patiënten een programma voor leefstijlverandering met een multidisciplinaire aanpak. Verder wordt er onderzocht of de operatiecapaciteit voor obesitaspatiënten voor de nabije toekomst voldoende is, omdat de vraag naar obesitasbehandelingen 15 procent hoger ligt dan voor de coronapandemie. “Mensen met overgewicht lopen veel meer risico op een ernstiger verloop van een COVID-19-infectie en daarom is deze stap erg belangrijk,” aldus Kobus Dijkhorst, directeur van de NOK.

Door het afschalen van de reguliere zorg in de afgelopen periode is ook een deel van de maagoperaties, die horen bij een obesitas behandeltraject, uitgesteld. Tegelijkertijd is de noodzaak om ernstige obesitas aan te pakken door het coronavirus juist toegenomen. Kobus Dijkhorst, directeur van NOK: “We zien een forse toename van het aantal mensen met ernstige obesitas die zich willen laten behandelen en dit komt onder andere door de coronapandemie. Steeds meer mensen zijn ervan doordrongen dat overgewicht het risico op ernstige complicaties bij een corona-infectie enorm vergroot. Door extra behandelcapaciteit te creëren willen we de achterstand die door COVID-19 is ontstaan snel wegwerken.”

Morbide obesitas is een levensbedreigende aandoening, die ook risico’s op andere ziekten vergroot, zoals hoge bloeddruk, diabetes, psychische klachten en gewrichtsaandoeningen. Om de obesitaszorg gedurende de pandemie door te laten gaan heeft de NOK haar werkwijze aangepast door bijvoorbeeld het openstellen van telefoonnummers, interactieve webinars of Zoom sessies, om te toetsen of mensen in aanmerking komen voor de behandeling en hen uitgebreid te informeren.

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Bel 088 - 883 24 44 of mail ons


· · Cookie voorkeuren · ·

· ·

© 1996 - 2024 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met ernstig overgewicht v4.2.3/0611