Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht

Obesitas Kliniek Beverwijk

Vondellaan 8
1942 LJ Beverwijk
T 0251 - 74 52 50
F 0251 - 74 52 60
ma-vr 8.30 - 17.00 uur

De Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) in Beverwijk opende in augustus 2011 haar deuren. De kliniek werkt samen met het Rode Kruis Ziekenhuis (Obesitascentrum Noord-Holland). De operatie wordt uitgevoerd in het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) in Beverwijk.

Onze werkwijze is professioneel en multidisciplinair. Multidisciplinair betekent dat u advies krijgt van deskundigen uit verschillende vakgebieden. Zo wordt u behandeld door een psycholoog, chirurg, arts, diëtist en bewegingsdeskundige. Dit team is gespecialiseerd in de behandeling van obesitas. Ze overleggen regelmatig over uw persoonlijke situatie en welke behandeling het beste bij u past. Zo krijgt u de best mogelijke zorg.

De operaties worden uitgevoerd door gespecialiseerde chirurgen: Prof. dr. H. Cense, Dr. A. Demirkiran en Dr. F. Jonker.

De NOK is gevestigd tegenover het Rode Kruis Ziekenhuis. Hierdoor hoeft u nog maar naar één goede bereikbare locatie aan de Vondellaan in Beverwijk.

Meer informatie over Obesitascentrum Noord-Holland kunt u vinden op de website.

Meld je aan voor een vrijblijvende voorlichting
Inhoud laatst gewijzigd: 09-01-2023

Waarom de Nederlandse Obesitas Kliniek in Beverwijk?

 • Intensieve begeleiding: Tijdens het gehele traject krijgt u een intensieve begeleiding van de specialisten van onze obesitas kliniek in Beverwijk.
 • Traject met lotgenoten: U volgt het traject altijd met anderen zodat u niet het gevoel heeft dat u het alleen hoeft te doen.
 • Multidisciplinair team: U krijgt begeleiding van het multidisciplinair team. Zo wordt er niet alleen aandacht bestaat aan de lichamelijke verandering, maar ook aan de geestelijke verandering. Dit doen we voor het beste en een blijvend resultaat.
 • Wetenschappelijke onderzoeken: Onze behandelingen zijn aangepast op de nieuwste onderzoeken en inzichten.
 • Gespecialiseerde kliniek: De Nederlandse Obesitas Kliniek is de meest gespecialiseerde kliniek in Nederland en actief in Beverwijk.

De behandeling van ons obesitas centrum in Beverwijk

De behandeling van de Nederlandse Obesitas Kliniek in Beverwijk heeft als doel een verandering van de leefstijl. Een verandering van leefstijl is niet makkelijk, omdat u bepaalde patronen heeft aangeleerd. Daarom hebben wij een intensief traject opgezet waarbij u veel begeleiding van een multidisciplinair team krijgt. Dit multidisciplinair team bestaat uit specialisten uit diverse vakgebieden, zoals een internist, psycholoog, chirurg, arts, diëtist en een bewegingsdeskundige.

De fases van de behandeling

Onze behandeling bestaat uit een vier fases die samen zorgen voor een optimaal eindresultaat:

 1. De voorbereidingsfase: Waarin we u voorbereiden op de operatie en verandering van levensstijl.
 2. De operatiefase: Hierin wordt de operatie uitgevoerd die het beste bij u past, zoals een maagverkleining of maagband.
 3. De veranderingsfase: In deze fase gaan we aan de slag met het veranderen van uw leefstijl.
 4. De gedragsveranderingsfase: Tot slot, moet u het geleerde gedrag vasthouden. In al deze fases krijgt u intensieve begeleiding van ons team!
Meer over de behandelingen

Ervaringen Nederlandse Obesitas Kliniek Beverwijk

"‘Ik heb zoveel energie!’"

Inez van de Logt kreeg anderhalf jaar geleden een gastric bypass. Ik woog toen bijna 120 kilo. Ik had geen energie, ik voelde me een propje. Alles was teveel, een wandeling naar het dorp was al te ver. Ik klaagde ook altijd over alles.'

Lees het hele verhaal

"Eten is nog steeds mijn vriend, maar dan wel anders"

Toen Marco Groenewegen uit 's Gravenzande ruim 179,8 kilo woog voelde hij zich vaak moe en was alles letterlijk zwaar. 'Bewegen, veter strikken alles ging moeilijk. Ik kon bijvoorbeeld ook niet meer met m'n benen over elkaar zitten. Mijn buik was enorm groot.' Volgens de huisarts van Marco ging hij met dit gewicht niet oud worden. 'Ik kreeg op een gegeven moment te horen dat als ik zo doorging, ik misschien nog maar maximaal twee jaar te leven had.

Lees het hele verhaal

Lees meer ervaringen

Voorlichting Nederlandse Obesitas Kliniek Beverwijk

Meer weten over ons behandelprogramma? Meld u dan aan voor een gratis voorlichting. De Nederlandse Obesitas Kliniek in Beverwijk geeft regelmatig voorlichting, online of op locatie. Tijdens een voorlichting ontvangt u meer informatie over het voor- en natraject en we vertellen u over de verschillende operaties. Natuurlijk kunt u uw vragen stellen.

Gebruik het formulier hieronder om u eenvoudig in twee stappen aan te melden voor een van onze aankomende voorlichtingen.

1. Kies een datum

2. Vul uw gegevens in

  Velden met een * zijn vereist.

  JaNee

  We verwerken de door u ingevulde gegevens volgens ons privacy-beleid.

  Bent u benieuwd naar de voorlichting van één van onze andere vestigingen?

  Bekijk onze volledige agenda

  Partners van de Nederlandse Obesitas Kliniek Beverwijk

  De Nederlandse Obesitas Kliniek werkt in Beverwijk samen met:

  Heeft u nog vragen?

  Neem contact met ons op

  Bel 0251 - 74 52 50 of mail ons


  Klachten & Privacy · Cookie Policy · Cookie voorkeuren · ZorgMail · Downloads

  English · Türkçe · عربى

  © 1996 - 2023 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met ernstig overgewicht v4.2.0/0203