Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht

Obesitas Kliniek Hoogeveen

Dr G.H. Amshoffweg 11
7909 AK Hoogeveen
T 0528 - 74 55 00
ma-vr 8.30 - 17.00 uur

Sinds januari 2016 bieden de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) en Treant Zorggroep in Hoogeveen een gezamenlijke aanpak aan voor de behandeling van morbide obesitas. De operatie vindt plaats in een van onze samenwerkende ziekenhuizen, maar de patiënten worden begeleid in de kliniek in Hoogeveen.

Onze werkwijze is professioneel en multidisciplinair. Multidisciplinair betekent dat u advies krijgt van deskundigen uit verschillende vakgebieden. Zo wordt u begeleid door een psycholoog, chirurg, arts, diëtist en bewegingsdeskundige. Dit team is gespecialiseerd in de behandeling van obesitas. Ze overleggen regelmatig over uw persoonlijke situatie en welke behandeling het beste bij u past. Zo krijgt u de best mogelijke zorg.

U wordt bij één van onze bestaande hoogwaardige operatielocaties geopereerd. De aan ons verbonden chirurgen hebben allen een jarenlange ervaring op het gebied van bariatrische chirurgie. Het behandeltraject volgt u bij de NOK in Hoogeveen.

De Nederlandse Obesitas Kliniek ligt vlak naast het Bethesda ziekenhuis In Hoogeveen.

Meer informatie over doorverwijzen vanuit Zorgdomein? Klik dan hier.

Meld je aan voor een vrijblijvende voorlichting
Inhoud laatst gewijzigd: 08-12-2022

Waarom de Nederlandse Obesitas Kliniek in Hoogeveen?

 • Intensieve begeleiding: Tijdens het gehele traject krijgt u een intensieve begeleiding van de specialisten van onze obesitas kliniek in Hoogeveen.
 • Traject met lotgenoten: U volgt het traject altijd met anderen, zodat u er niet alleen voor staat.
 • Multidisciplinair team: U krijgt begeleiding van het multidisciplinair team. Zo wordt er niet alleen aandacht besteed aan de lichamelijke verandering, maar ook aan de geestelijke verandering. Dit doen we voor het beste, blijvende resultaat.
 • Wetenschappelijke onderzoeken: Onze behandelingen zijn aangepast aan de nieuwste onderzoeken en inzichten.
 • Gespecialiseerde kliniek: De Nederlandse Obesitas Kliniek is de meest gespecialiseerde kliniek in Nederland en actief in Hoogeveen.

De behandeling van ons obesitas centrum in Hoogeveen

De behandeling van de Nederlandse Obesitas Kliniek in Hoogeveen heeft als doel een verandering van de leefstijl. Een verandering van leefstijl is niet makkelijk, omdat u bepaalde patronen heeft aangeleerd. Daarom hebben wij een intensief traject opgezet waarbij u veel begeleiding van een multidisciplinair team krijgt. Dit multidisciplinair team bestaat uit specialisten uit diverse vakgebieden, zoals een internist, psycholoog, chirurg, arts, diëtist en een bewegingsdeskundige.

De fases van de behandeling

Onze behandeling bestaat uit een vier fases die samen zorgen voor een optimaal eindresultaat:

 1. De voorbereidingsfase: Waarin we u voorbereiden op de operatie en verandering van levensstijl.
 2. De operatiefase: Hierin wordt de operatie uitgevoerd die het beste bij u past.
 3. De veranderingsfase: In deze fase gaan we aan de slag met het veranderen van uw leefstijl.
 4. De gedragsveranderingsfase: Tot slot, moet u het geleerde gedrag vasthouden. In al deze fases krijgt u intensieve begeleiding van ons team!
Meer over de behandelingen

Ervaringen Nederlandse Obesitas Kliniek Hoogeveen

"Ik heb een heel mens uitgedaan"

Op mijn zwaarst woog ik 146 kilo en ik zeg dat nu hardop, maar dat is voor het eerst. Ik denk dat er maar vijf mensen in mijn leven zijn die weten wat ik gewogen heb.

Lees het hele verhaal

"Het enige wat niet is veranderd, zijn mijn ogen"

'Als ik nu naar een foto van mezelf kijk van vijf jaar geleden, dan denk ik: 'Hoe kon ik dit zijn?' Ik was op mijn zwaarst 186 kilo en ik voelde me toen allesbehalve lekker. Ik voelde me totaal niet gezond, soms voelde ik me zelf een beetje depressief.'

Lees het hele verhaal

Lees meer ervaringen

Voorlichting Nederlandse Obesitas Kliniek Hoogeveen

Meer weten over ons behandelprogramma? Meld u dan aan voor een gratis voorlichting. De Nederlandse Obesitas Kliniek in Hoogeveen geeft regelmatig voorlichting, online of op locatie. Tijdens een voorlichting ontvangt u meer informatie over het voor- en natraject en we vertellen u over de verschillende operaties. Natuurlijk kunt u uw vragen stellen.

Gebruik het formulier hieronder om u eenvoudig in twee stappen aan te melden voor een van onze aankomende voorlichtingen.

1. Kies een datum

2. Vul je gegevens in

  Velden met een * zijn vereist.

  JaNee

  We verwerken de ingevulde gegevens volgens ons privacy-beleid.

  Bent u benieuwd naar de voorlichting van één van onze andere vestigingen?

  Bekijk onze volledige agenda

  Heeft u nog vragen?

  Neem contact met ons op

  Bel 0528 - 74 55 00 of mail ons


  · · Cookie voorkeuren · ·

  · ·

  © 1996 - 2024 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met ernstig overgewicht v4.2.3/0611