De operatieDe operatie

De operatie

Een operatie aan het maagdarmstelsel helpt u om sneller af te vallen en een gezond gewicht te bereiken. Door de ingreep zult u minder en anders moeten gaan eten. U heeft minder honger en kunt minder eten, waardoor u gewicht verliest. Om ervoor te zorgen dat u op het juiste gewicht blijft, zult u uw levensstijl moeten aanpassen. Daarom combineren wij een operatie met een programma voor leefstijlverandering. U wordt hierbij intensief begeleid door verschillende deskundigen.

Wat zijn de resultaten?

Met een maagoperatie verliest u gemiddeld 25-30% van uw totale gewicht. Heeft u ziekten of gezondheidsklachten als gevolg van obesitas? Dan is de kans groot dat deze na de operatie verdwijnen. We weten dit uit ervaring van andere patiënten. Een voorbeeld hiervan is suikerziekte, diabetes mellitus type 2. Ruim 80% van de patiënten heeft hier na de operatie geen last meer van.

Welke operaties zijn er?

Er zijn verschillende soorten operaties mogelijk. Voor iedere operatie gelden verschillende voor- en nadelen. Hieronder leest u meer informatie over de vier operaties die wij uitvoeren, namelijk:

Gastric Bypass

De Gastric Bypass operatieDe Gastric Bypass operatie

Tijdens de gastric bypass operatie wordt de maag verkleind en het spijsverteringskanaal gedeeltelijk omgeleid (bypass). Hierdoor kan er minder gegeten worden. Bij een gastric bypass wordt uw maag definitief verkleind. Een deel van uw dunne darm wordt uitgeschakeld. Al het voedsel wordt opgenomen, maar er worden minder vitamines opgenomen. Het gevolg is dat u na de ingreep sneller gewicht verliest. Bovendien zorgt de verkleinde maag ervoor dat u minder kunt eten.

Lees meer over de Gastric Bypass

Gastric Sleeve

Gastric SleeveGastric Sleeve

Bij een gastric sleeve verwijdert de chirurg een groot deel van uw maag. Dit doet hij in de lengte, dus van boven naar beneden. De in- en uitgang van de maag blijven hetzelfde. Ook uw spijsverteringskanaal blijft hetzelfde. Wel is uw maag een stuk kleiner. Doordat uw maag kleiner is, heeft u sneller een vol gevoel na het eten van minder voedsel. Daardoor valt u af.

Lees meer over de Gastric Sleeve

SADI

SADISADI

SADI staat voor ‘Single Anastomosis Duodeno Ileal-bypass’. Deze operatie volgt meestal op een gastric sleeve, maar kan ook gecombineerd worden. Bij een SADI wordt de dunne darm doorgesneden, net na de maagkringspier. De dunne darm wordt een stuk dichter bij de dikke darm weer aan de maag gezet. Een groot deel van de dunne darm is daarmee uitgeschakeld voor de opname van voedsel. Daardoor neemt het lichaam minder voedingsstoffen op (minder vitamines en mineralen). Dit kunt u compenseren door vitaminepillen te slikken. De maagklep behoudt zijn functie en zorgt ervoor dat u veel sneller en langer vol zit. Hierdoor eet u minder en valt u af.

Lees meer over de SADI

Gastric Band (maagband)

Gastric BandGastric Band

Een gastric band heet ook wel een maagband. Via een kijkoperatie plaatst de chirurg een siliconenbandje rond de maag, net onder de slokdarm. Het bandje verdeelt uw maag in twee delen: een kleine voormaag en een grotere restmaag. Doordat de voormaag kleiner is, zit u sneller vol. U hoeft daardoor minder te eten, wat ervoor zorgt dat u gewicht verliest. Ook heeft u met een maagband langer het gevoel dat u vol zit, waardoor u minder zult eten.

Lees meer over de Gastric Band (maagband)

Let op: de teksten op deze site zijn informatief. Het advies van uw arts gaat altijd voor de teksten op deze site. U kunt dus geen rechten ontlenen aan de teksten op deze site.

Bekijk de video hieronder

Wilt u meer weten over onze behandelingen? Bekijk dan onderstaand filmpje. Hierin vertellen onze algemeen directeur en medisch directeur meer over het behandelprogramma en de operatietechnieken. Ook delen enkele oud-patiënten hun ervaringen.

Geen video? Klik hier om op Youtube te bekijken