Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht

De operatie

Een operatie aan het maagdarmstelsel helpt u om sneller af te vallen en een gezond gewicht te bereiken. Door de ingreep zult u minder en anders moeten gaan eten. U heeft minder honger en kunt minder eten, waardoor u gewicht verliest. Om ervoor te zorgen dat u op het juiste gewicht blijft, zult u uw levensstijl moeten aanpassen. Daarom combineren wij een operatie met een programma voor leefstijlverandering. U wordt hierbij intensief begeleid door verschillende deskundigen.

Wat zijn de resultaten?

Met een maagoperatie verliest u gemiddeld 25-30% van uw totale gewicht. Heeft u ziekten of gezondheidsklachten als gevolg van obesitas? Dan is de kans groot dat deze na de operatie verdwijnen. We weten dit uit ervaring van andere patiënten. Een voorbeeld hiervan is suikerziekte, diabetes mellitus type 2. Ruim 80% van de patiënten heeft hier na de operatie geen last meer van.

Welke operaties zijn er?

Er zijn verschillende soorten operaties mogelijk. Voor iedere operatie gelden verschillende voor- en nadelen. Hieronder leest u meer informatie over de operaties die wij uitvoeren, namelijk:

Gastric Bypass
Tijdens de gastric bypass operatie wordt de maag definitief verkleind en het spijsverteringskanaal gedeeltelijk omgeleid (bypass). Hierdoor kan er minder gegeten worden. Een deel van uw dunne darm wordt uitgeschakeld. Al het voedsel wordt opgenomen, maar er worden minder vitamines opgenomen. Het gevolg is dat u na de ingreep sneller gewicht verliest.

Lees meer

Gastric Sleeve
Bij een gastric sleeve verwijdert de chirurg een groot deel van uw maag. Dit doet hij in de lengte, dus van boven naar beneden. De in- en uitgang van de maag blijven hetzelfde. Ook uw spijsverteringskanaal blijft hetzelfde. Wel is uw maag een stuk kleiner. Doordat uw maag kleiner is, heeft u sneller een vol gevoel na het eten van minder voedsel.

Lees meer

SADI
SADI staat voor 'Single Anastomosis Duodeno Ileal-bypass'. Deze operatie volgt meestal op een gastric sleeve, maar kan ook gecombineerd worden. Bij een SADI wordt de dunne darm doorgesneden, net na de maagkringspier. De dunne darm wordt een stuk dichter bij de dikke darm weer aan de maag gezet.

Lees meer

Let op: de teksten op deze site zijn informatief. Het advies van uw arts gaat altijd voor de teksten op deze site. U kunt dus geen rechten ontlenen aan de teksten op deze site.

Bekijk de video hieronder

Wilt u meer weten over onze behandelingen? Bekijk dan onderstaand filmpje. Hierin vertellen onze algemeen directeur en medisch directeur meer over het behandelprogramma en de operatietechnieken. Ook delen enkele oud-patiënten hun ervaringen.

Ziet u geen video? Klik hier om op Youtube te bekijken
Inhoud laatst gewijzigd: 03-11-2023

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Bel 088 - 883 24 44 of mail ons


· · Cookie voorkeuren · ·

· ·

© 1996 - 2024 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met ernstig overgewicht v4.2.3/0611