Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht

Obesitas Kliniek Venlo

Noorderpoort 9-B
5916 PJ Venlo
T 077 - 303 06 30
F 077 - 303 06 39
ma, di, do 8.30 - 17.00 uur

De Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) is sinds april 2020 gevestigd in Venlo en is onderdeel van NOK Zuid. De screening en de behandeling vinden plaats op onze locatie in Venlo en voor de operatie gaat u naar het Zuyderland ziekenhuis.

Wij werken nauw samen met de regionale huisartsen en zorgverzekeraars. In onze kliniek werken wij met multidisciplinaire teams. Dat betekent dat een professioneel team bestaande uit een chirurg, arts, psycholoog, diëtist en bewegingsdeskundige samen met onze zorgcoördinator klaarstaan om u gespecialiseerde begeleiding te bieden naar een gezondere leefstijl.

Na de verwijzing begint uw behandeling met een screening in onze kliniek. Komt u als patient in aanmerking voor behandeling en voldoet u aan alle criteria? Dan bepaalt u samen met de chirurg voor welke operatie u in aanmerking komt. De operaties worden uitgevoerd door E.G. Boerma, J.W. Greve, E. de Witte en S. Fransen in het Zuyderland ziekenhuis in Heerlen.

Meld je aan voor een vrijblijvende voorlichting
Inhoud laatst gewijzigd: 21-04-2022

Waarom de Nederlandse Obesitas Kliniek in Venlo?

 • Intensieve begeleiding: Tijdens het gehele traject krijgt u een intensieve begeleiding van de specialisten van onze obesitas kliniek in Venlo.
 • Traject met lotgenoten: U volgt het traject altijd met anderen zodat u niet het gevoel heeft dat u het alleen hoeft te doen.
 • Multidisciplinair team: U krijgt begeleiding van het multidisciplinair team. Zo wordt er niet alleen aandacht bestaat aan de lichamelijke verandering, maar ook aan de geestelijke verandering. Dit doen we voor het beste en een blijvend resultaat.
 • Wetenschappelijke onderzoeken: Onze behandelingen zijn aangepast op de nieuwste onderzoeken en inzichten.
 • Gespecialiseerde kliniek: De Nederlandse Obesitas Kliniek is de meest gespecialiseerde kliniek in Nederland en actief in Venlo.

De behandeling van ons obesitas centrum in Venlo

De behandeling van de Nederlandse Obesitas Kliniek in Venlo heeft als doel een verandering van de leefstijl. Een verandering van leefstijl is niet makkelijk, omdat u bepaalde patronen heeft aangeleerd. Daarom hebben wij een intensief traject opgezet waarbij u veel begeleiding van een multidisciplinair team krijgt. Dit multidisciplinair team bestaat uit specialisten uit diverse vakgebieden, zoals een internist, psycholoog, chirurg, arts, diëtist en een bewegingsdeskundige.

De fases van de behandeling

Onze behandeling bestaat uit een vier fases die samen zorgen voor een optimaal eindresultaat:

 1. De voorbereidingsfase: Waarin we u voorbereiden op de operatie en verandering van levensstijl.
 2. De operatiefase: Hierin wordt de operatie uitgevoerd die het beste bij u past, zoals een maagverkleining of maagband.
 3. De veranderingsfase: In deze fase gaan we aan de slag met het veranderen van uw leefstijl.
 4. De gedragsveranderingsfase: Tot slot, moet u het geleerde gedrag vasthouden. In al deze fases krijgt u intensieve begeleiding van ons team!
Meer over de behandelingen

Ervaringen Nederlandse Obesitas Kliniek Venlo

"Eten is nog steeds mijn vriend, maar dan wel anders"

Toen Marco Groenewegen uit 's Gravenzande ruim 179,8 kilo woog voelde hij zich vaak moe en was alles letterlijk zwaar. 'Bewegen, veter strikken alles ging moeilijk. Ik kon bijvoorbeeld ook niet meer met m'n benen over elkaar zitten. Mijn buik was enorm groot.' Volgens de huisarts van Marco ging hij met dit gewicht niet oud worden. 'Ik kreeg op een gegeven moment te horen dat als ik zo doorging, ik misschien nog maar maximaal twee jaar te leven had.

Lees het hele verhaal

"Deze reis is de grootste U-turn in mijn leven"

Dimitri, 46 jaar en wonend in het Zeeuws- Vlaamse land heeft de mooiste uithoeken van Europa gezien door zijn werk als internationaal chauffeur. 'Vanaf mijn 18e jaar ben ik internationaal chauffeur, een droom die ik van jongs af aan had en wilde waarmaken, maar ook het moment waar op ik van een lange slanke jongen langzaam begon

Lees het hele verhaal

Lees meer ervaringen

Voorlichting Nederlandse Obesitas Kliniek Venlo

Meer weten over ons behandelprogramma? Meld u dan aan voor een gratis voorlichting. De Nederlandse Obesitas Kliniek in Venlo geeft regelmatig voorlichting, online of op locatie. Tijdens een voorlichting ontvangt u meer informatie over het voor- en natraject en we vertellen u over de verschillende operaties. Natuurlijk kunt u uw vragen stellen.

Gebruik het formulier hieronder om u eenvoudig in twee stappen aan te melden voor een van onze aankomende voorlichtingen.

1. Kies een datum

2. Vul uw gegevens in

  Velden met een * zijn vereist.

  JaNee

  We verwerken de door u ingevulde gegevens volgens ons privacy-beleid.

  Bent u benieuwd naar de voorlichting van één van onze andere vestigingen?

  Bekijk onze volledige agenda

  Partners van de Nederlandse Obesitas Kliniek Venlo

  De Nederlandse Obesitas Kliniek werkt in Venlo samen met:

  Heeft u nog vragen?

  Neem contact met ons op

  Bel 077 - 303 06 30 of mail ons


  · · Cookie voorkeuren · ·

  · ·

  © 1996 - 2023 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met ernstig overgewicht v4.2.0/0203