Ervaringsverhaal

Een sprong naar een nieuw leven

Een sprong naar een nieuw levenEen sprong naar een nieuw leven
Een sprong naar een nieuw leven

“Ik ben altijd een avontuurlijk type geweest en hield wel van een beetje actie. Raften, abseilen, dat soort dingen. Het leek me fantastisch om een skydive te maken, maar hiervoor mag je maximaal 95 kilogram wegen. Het was heel lang niet mogelijk en daarom had ik het al uit mijn hoofd gezet. Toen ik na mijn maagverkleining onder de 95 kilogram kwam, borrelde de adrenaline toch weer op. Na een oproep van een radiostation meldde ik mij aan om mijn grote wens te vervullen: Ik wilde een skydive maken” vertelt Linda.

Sinds oktober 2017 heb ik een gastric sleeve. Deze beslissing heeft mijn leven onwijs veranderd. Ik ben meer dan 60 kilo kwijt en zit veel lekkerder in mijn vel. Eindelijk heb ik het gevoel dat ik qua uiterlijk ben hoe ik me van binnen altijd al voelde. Dit zorgt er voor dat mijn zelfvertrouwen enorm is gegroeid. Ik ben niet meer zo berekenend en ik heb ook niet het gevoel dat ik altijd met 1-0 achter sta. Nu ik letterlijk én figuurlijk lichtvoetiger door het leven ga, durf en kan ik veel meer.

Ik dacht altijd dat mijn overgewicht me niet zo in de weg zat. Je raakt er aan gewend en past je leven aan. Nu ik het verschil voel, merk ik dat mijn lijf me voor de operatie wel degelijk beperkte. Om van dat idee voorgoed afscheid te nemen, gaf ik mezelf op voor de skydive.

Toen het vliegtuig opsteeg dacht ik aan mijn man en dochter en alles wat ik te verliezen had. Waarom spring ik eigenlijk vrijwillig uit een vliegtuig? Toch wilde ik dit avontuur niet uit de weg gaan en heb ik van iedere seconde genoten. Ik ben zo trots op wat ik allemaal heb bereikt en de weg die ik heb afgelegd. Deze sprong voelde als kers op de taart; een sprong naar een nieuw leven!

Linda Meekel – Zwaan

20200811_154852_resized_Marieke.jpg20200811_154852_resized_Marieke.jpg

“Ze zijn er voor je op het moment dat je het nodig hebt”

Een te hoog BMI, niet lekker in haar vel en van alles geprobeerd. Ten einde raad was Marieke van Dijk uit Eindhoven nog niet, maar haar opties om iets aan haar gewicht te doen, werden wel steeds kleiner. Bovendien: op haar 47e naderde de overgang met rasse schreden – ook dat baarde haar zorgen. Na […]

Lees verder
FrankVanenBurgVoorNa.jpgFrankVanenBurgVoorNa.jpg

“Ik ben geen kermisattractie meer”

Frank Vanenburg erkent dat hij misschien wel een paar jaar te laat een maagverkleiningsoperatie heeft ondergaan. “Ik heb het lang voor me uitgeschoven, liep eigenlijk met m’n kop in het zand. Ik was heel ontevreden, maar camoufleerde dat met joviaal gedrag, en deed alsof het allemaal wel mee viel. Op een gegeven moment weeg je […]

Lees verder