Ervaringsverhaal

Een sprong naar een nieuw leven

Een sprong naar een nieuw levenEen sprong naar een nieuw leven
Een sprong naar een nieuw leven

“Ik ben altijd een avontuurlijk type geweest en hield wel van een beetje actie. Raften, abseilen, dat soort dingen. Het leek me fantastisch om een skydive te maken, maar hiervoor mag je maximaal 95 kilogram wegen. Het was heel lang niet mogelijk en daarom had ik het al uit mijn hoofd gezet. Toen ik na mijn maagverkleining onder de 95 kilogram kwam, borrelde de adrenaline toch weer op. Na een oproep van een radiostation meldde ik mij aan om mijn grote wens te vervullen: Ik wilde een skydive maken” vertelt Linda.

Sinds oktober 2017 heb ik een gastric sleeve. Deze beslissing heeft mijn leven onwijs veranderd. Ik ben meer dan 60 kilo kwijt en zit veel lekkerder in mijn vel. Eindelijk heb ik het gevoel dat ik qua uiterlijk ben hoe ik me van binnen altijd al voelde. Dit zorgt er voor dat mijn zelfvertrouwen enorm is gegroeid. Ik ben niet meer zo berekenend en ik heb ook niet het gevoel dat ik altijd met 1-0 achter sta. Nu ik letterlijk én figuurlijk lichtvoetiger door het leven ga, durf en kan ik veel meer.

Ik dacht altijd dat mijn overgewicht me niet zo in de weg zat. Je raakt er aan gewend en past je leven aan. Nu ik het verschil voel, merk ik dat mijn lijf me voor de operatie wel degelijk beperkte. Om van dat idee voorgoed afscheid te nemen, gaf ik mezelf op voor de skydive.

Toen het vliegtuig opsteeg dacht ik aan mijn man en dochter en alles wat ik te verliezen had. Waarom spring ik eigenlijk vrijwillig uit een vliegtuig? Toch wilde ik dit avontuur niet uit de weg gaan en heb ik van iedere seconde genoten. Ik ben zo trots op wat ik allemaal heb bereikt en de weg die ik heb afgelegd. Deze sprong voelde als kers op de taart; een sprong naar een nieuw leven!

Linda Meekel – Zwaan

Patiënt aan het woord: Peer van den Berg

Peer van den Berg had een BMI van 53 toen hij startte met de behandeling van obesitas bij de Nederlandse Obesitas Kliniek. Nu 4 jaar later heeft hij geen last meer van zijn slaapapneu, diabetes, en een hoge bloeddruk. Hij is weer fit genoeg om voldoende te kunnen bewegen en met zijn kleinkinderen te kunnen […]

Lees verder
Tans1.jpgTans1.jpg

Ik ben supergemotiveerd en wil nu ook echt de 20 kilo halen

“Het begon met een berichtje op Facebook, geplaatst door de overbuurvrouw. Zij was hartstikke tevreden over haar maagverkleining” vertelt Debbie Tans (39). Ik werd nieuwsgierig en ben daarna zelf op zoek gegaan naar informatie”. “Ik las goede verhalen over de maagballon, een ingreep zonder operatie of verdoving. Een maagverkleining of maagband vond ik te ingrijpend […]

Lees verder