Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met morbide obesitas Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met morbide obesitas

Obesitas Kliniek Terneuzen

Wielingenlaan 2
4535 PA Terneuzen
T 0115 - 74 57 45
F 0115 - 74 57 49

Bezoekadres


Vlietstraat 10
4535 HA Terneuzen
ma–do van 8.30 tot 17.00 uur

In samenwerking met ZorgSaam biedt de Nederlandse Obesitas Kliniek sinds 2019 een gespecialiseerd behandelcentrum voor mensen met morbide obesitas in Terneuzen. Het Bariatrisch Centrum van ZorgSaam, het enige in Zeeland waar maagverkleiningen worden verricht, werkt samen met de NOK om een behandelprogramma op maat te bieden. Hierin worden patiënten voor en na een maagverkleining intensief begeleid.

De samenwerking van ZorgSaam en NOK is gericht op het garanderen van bariatrie in Zeeland en verdere groei in de komende jaren. ZorgSaam blijft verantwoordelijk voor de operaties. NOK zal de patiënten in het voor- en natraject begeleiden. Uniek is de multidisciplinaire aanpak gericht op leefstijlverandering. Een team van specialisten uit verschillende vakgebieden zoals een psycholoog, arts, diëtist en bewegingsdeskundige zorgt voor persoonlijke begeleiding.

Meld je aan voor een vrijblijvende voorlichting
Inhoud laatst gewijzigd: 21-04-2022

Waarom de Nederlandse Obesitas Kliniek in Terneuzen?

  • Intensieve begeleiding: Tijdens het gehele traject krijgt u een intensieve begeleiding van de specialisten van onze obesitas kliniek in Terneuzen.
  • Traject met lotgenoten: U volgt het traject altijd met anderen zodat u niet het gevoel heeft dat u het alleen hoeft te doen.
  • Multidisciplinair team: U krijgt begeleiding van het multidisciplinair team. Zo wordt er niet alleen aandacht bestaat aan de lichamelijke verandering, maar ook aan de geestelijke verandering. Dit doen we voor het beste en een blijvend resultaat.
  • Wetenschappelijke onderzoeken: Onze behandelingen zijn aangepast op de nieuwste onderzoeken en inzichten.
  • Gespecialiseerde kliniek: De Nederlandse Obesitas Kliniek is de meest gespecialiseerde kliniek in Nederland en actief in Terneuzen.

De behandeling van ons obesitas centrum in Terneuzen

De behandeling van de Nederlandse Obesitas Kliniek in Terneuzen heeft als doel een verandering van de leefstijl. Een verandering van leefstijl is niet makkelijk, omdat u bepaalde patronen heeft aangeleerd. Daarom hebben wij een intensief traject opgezet waarbij u veel begeleiding van een multidisciplinair team krijgt. Dit multidisciplinair team bestaat uit specialisten uit diverse vakgebieden, zoals een internist, psycholoog, chirurg, arts, diëtist en een bewegingsdeskundige.

De fases van de behandeling

Onze behandeling bestaat uit een vier fases die samen zorgen voor een optimaal eindresultaat:

  1. De voorbereidingsfase: Waarin we u voorbereiden op de operatie en verandering van levensstijl.
  2. De operatiefase: Hierin wordt de operatie uitgevoerd die het beste bij u past, zoals een maagverkleining of maagband.
  3. De veranderingsfase: In deze fase gaan we aan de slag met het veranderen van uw leefstijl.
  4. De gedragsveranderingsfase: Tot slot, moet u het geleerde gedrag vasthouden. In al deze fases krijgt u intensieve begeleiding van ons team!
Meer over de behandelingen

Ervaringen Nederlandse Obesitas Kliniek Terneuzen

"Ik was op vakantie en dacht: dit moet anders"

'In de zomer van 2019 ging de knop om', vertelt Anna. 'Ik was op vakantie met mijn gezin en dacht: dit moet anders. Niet dat ik me door mijn zwaarlijvigheid heel beperkt voelde, maar ik wilde een voorbeeld zijn voor mijn kinderen. En ik wil zo lang mogelijk bij ze blijven.'

Lees het hele verhaal

"De zon schijnt weer, ik kan alles aan"

De 24 jarige Lisa Angel kampt al met overgewicht vanaf haar zesde. 'Ik weet niet beter dan dat ik altijd zwaar geweest ben. Mijn broer had dat niet en thuis aten we gezond. Mijn ouders hebben er dan ook alles aan gedaan om mijn gewicht onder controle te houden.

Lees het hele verhaal

Lees meer ervaringen

Voorlichting Nederlandse Obesitas Kliniek Terneuzen

woensdag 13 juli
Voorlichting Zeeland

-

Terneuzen

Bekijken

Partners van de Nederlandse Obesitas Kliniek Terneuzen

De Nederlandse Obesitas Kliniek werkt in Terneuzen samen met:

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Bel 0115 - 74 57 45 of mail ons


Klachten & Privacy · Cookie Policy · Cookie voorkeuren · ZorgMail · Downloads

English · Türkçe · عربى

© 1996 - 2022 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met morbide obesitas v4.1.9/0511