Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht

Ervaringsverhaal

Mijn lijf past nu bij mij

“In april 2021 woog ik 134,3 kilo en ik voelde me echt verschrikkelijk verdrietig. Op de één of andere manier heb ik heel veel verdriet weg zitten eten. En daardoor ben ik steeds weer aangekomen, dan weer afvallen, dan weer aankomen, dan weer afvallen. Ik ben in april 2021 naar de Nederlandse Obesitas Kliniek gegaan en daar heb ik me laten wegen. Ik wist zelf niet dat ik zo zwaar
was.”

“Ik wilde eigenlijk voor de medicijnen gaan, want dat leek me het minst eng. Voor mijn gevoel zou ik ook valsspelen als ik voor een operatie zou gaan. Dan is het niet echt, dan doe ik het niet zelf. Dat is onzin natuurlijk, maar zo voelde ik dat toen. De arts vertelde mij dat alleen medicijnen slikken niet haalbaar zou zijn om genoeg gewicht te verliezen. Tijdens dat gesprek liet mijn vriend ook voor het eerst weten dat hij zich zorgen maakte over mijn gezondheid. Dus ik heb gekozen voor de gastric bypass.

Figuur 1: NannetteFiguur 1: Nannette

Figuur 1: Nannette

Ik ben een derde van de 134 kilo afgevallen. Dat is 46 kilo en ik voel me heel goed. Ik heb veel meer levensvreugde. Ik ben niet meer beperkt in mijn bewegingsvrijheid. Ik ben vrij, ik pas in mijn lijf, mijn lijf past bij mij. Ik sta minder moe op, ik ben ook minder moe. Het natraject van de Nederlandse Obesitas Kliniek is voor mij essentieel geweest. Ik was het gewicht verloren, alleen in mijn hoofd nog niet. In mijn hoofd was ik nog steeds 134 kilo. De NOK heeft mij geholpen om me daar bewust van te worden. Zo heb ik met een loodvest rondgelopen om te voelen hoeveel gewicht ik met me mee droeg. En dat is echt super belangrijk. Dat je die psychische krimp ook meemaakt en goed door laat sijpelen in je hoofd. Want in je hoofd ben je nog niet afgevallen wat je daadwerkelijk in gewicht bent afgevallen.

Ik leef met de dag. Dat heb ik geleerd in mijn traject voor verslavingsgedrag. Ik ben verslaafd geweest aan eten en vooral aan cola drinken. Ik denk dat als je deze operatie ondergaat en je hebt eetproblemen, dat het echt heel erg belangrijk is dat je goed op je tellen past. Je wilt niet terugvallen in een andere verslaving of in dezelfde verslaving. Sinds de operatie eet ik anders, maar ik proef ook anders. Ik ben gaan genieten van eten. Het is niet meer om dingen weg te eten. Het is echt om mijn lijf te voeden, mijn geest te voeden en mijn psyche te voeden. Om te genieten en om blij te zijn en levensgeluk te ervaren. Niet om maar het eten naar binnen te proppen. Nu ervaar ik het allemaal heel anders. Ik ben echt veel happier met mezelf. En kan beter met mezelf door de deur.”

Video

In deze video vertelt Nannette hoe de maagverkleining haar leven heeft veranderd.

Ziet u geen video? Klik hier om op Youtube te bekijken

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Bel 088 - 883 24 44 of mail ons


· · Cookie voorkeuren · ·

· ·

© 1996 - 2024 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met ernstig overgewicht v4.2.3/0611