Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht

Ervaringsverhaal

Ik heb weer zin in het leven

Het leven van Loes was voor de maagverkleining heel rustig. Ze voelde zich vaak niet op haar gemak vanwege haar gewicht. ‘Ik heb twee herseninfarcten gehad waardoor mijn energielevel niet op peil is. Ik kon niet meer doen en laten wat ik zou willen. Natuurlijk werd dat ook veroorzaakt door mijn gewicht, dat kost energie. Daarom heb ik besloten om voor een maagverkleining te gaan.’

Figuur 1: Loes voor de operatie Figuur 1: Loes voor de operatie

Figuur 1: Loes voor de operatie

‘Op mijn verjaardag ben ik naar een informatiebijeenkomst gegaan van de Nederlandse Obesitas Kliniek. Daar ben ik heel enthousiast geraakt omdat ik echt het gevoel had dat dit zou helpen na alle diëten die ik eerder heb geprobeerd. Een paar weken later ben ik naar de screening geweest en ik heb daar allerlei vragenlijsten en alle medische gegevens verzameld die ze nodig hadden. Daarna ben ik na een paar weken aan de slag gegaan in een groep ter voorbereiding op de operatie.

Ik vond de ingreep heel erg spannend, maar ik had ook zin in de toekomst. De operatie is gelukkig goed gegaan. De eerste week was zwaar, maar daarna merk je heel snel dat je elke dag wat meer kan eten en bewegen en dan gaat het steeds beter.

Voor de operatie woog ik bijna 125 kilo en ik zit nu op 79 kilo, dus daar is 45 kilo van afgegaan. Ik hoor heel vaak dat mensen denken dat het een makkelijke weg is.
Je gaat even naar de chirurg, die doet wat in je buik en daarna ben je slank of word je slank. Maar het gaat vooral om discipline, om toch ook de eetmomenten goed voor te bereiden en de adviezen goed op te volgen. Je moet echt je leefstijl veranderen. Ik eet nu kleinere porties, dat ben ik inmiddels gewend. Ik merk ook dat mijn lichaam dat nodig heeft. Het gevoel van honger, dat heb ik niet meer en daardoor eet je ook niet te veel.

Figuur 2: Loes na de operatie Figuur 2: Loes na de operatie

Figuur 2: Loes na de operatie

Ik kan deze operatie echt aan lotgenoten aanbevelen, omdat het gewoon echt je leven verandert. Ik heb er zoveel meer levensvreugde door gekregen. Ik heb echt weer zin in het leven.
Ik straal weer. En ik hoop gewoon dat mensen die hier tegenaan zitten te hikken of niet weten wat ze moeten doen, de stap durven zetten door mijn verhaal.’

 

 

Video

In deze video vertelt Loes hoe de maagverkleining haar leven heeft veranderd.

Ziet u geen video? Klik hier om op Youtube te bekijken

 

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Bel 088 - 883 24 44 of mail ons


Klachten & Privacy · Cookie Policy · Cookie voorkeuren · ZorgMail · Downloads

English · Türkçe · عربى

© 1996 - 2024 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met ernstig overgewicht v4.2.2/0921