Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht

Ervaringsverhaal

Deze reis is de grootste U-turn in mijn leven

Figuur 1: Dimitri voor de operatieFiguur 1: Dimitri voor de operatie

Figuur 1: Dimitri voor de operatie

Dimitri, 46 jaar en wonend in het Zeeuws- Vlaamse land heeft de mooiste uithoeken van Europa gezien door zijn werk als internationaal chauffeur. ‘Vanaf mijn 18e jaar ben ik internationaal chauffeur, een droom die ik van jongs af aan had en wilde waarmaken, maar ook het moment waar op ik van een lange slanke jongen langzaam begon
te veranderen naar een volwassen kerel van 46 jaar met ernstig overgewicht’.

Life change
In juni 2021 zette hij zichzelf voor een keuze. ‘Wil ik op deze manier verder met mijn leven of ben ik op een punt aangekomen dat het nu drastisch moet veranderen?’ Na lang nadenken is voor hem de grens bereikt. Het is tijd voor een algehele life change. Dimitri maakt een afspraak bij de huisarts en geeft aan dat hij zich heeft verdiept in een maagverkleinende operatie gecombineerd met een leefstijltraject bij de Nederlandse Obesitas Kliniek in Terneuzen.

Verwijzing
‘Mijn huisarts reageerde in eerste instantie terughoudend, maar op mijn verzoek heb ik een verwijzing gekregen. Begin september kon ik terecht voor een screening’. In de eerste groepssessies wordt Dimitri begeleid door diverse specialisten. ‘Vooral de psycholoog en de diëtist zetten je aan tot denken, wat kan ik doen om op de lange termijn mijn leefstijl zo aan te passen, zodat ik op een gezondere manier door het leven ga?’ Wat hij lastig vindt, zijn de eeuwige verleidingen. Vanwege zijn onregelmatige diensten is het moeilijk om een ritme te vinden in zijn eetpatroon. ‘Halverwege de nacht stop ik regelmatig bij de pomp om wat lekkers te kopen. Vaak denk ik achteraf, dat ga ik morgen anders doen’.

Figuur 2: Dimitri na de operatieFiguur 2: Dimitri na de operatie

Figuur 2: Dimitri na de operatie

Trots
Op 8 maart 2022 kreeg Dimitri een gastric bypass operatie. De kilo’s vliegen eraf mede door het hardlopen en fietsen door de Zeeuwse polders. Het ultieme vrij zijn gevoel komt weer naar boven, het gevoel van op ontdekkingsreis zijn en niet weten waar die eindigt. ‘Waar ik ontzettend blij mee ben zijn de mensen waar ik samen het groepstraject mee ben in gegaan. Het zijn stuk voor stuk mensen die respect hebben voor elkaar en elkaar het beste gunnen. Deze reis is de grootste U-turn in mijn leven en daar ben ik enorm trots op!’.

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Bel 088 - 883 24 44 of mail ons


Klachten & Privacy · Cookie Policy · Cookie voorkeuren · ZorgMail · Downloads

English · Türkçe · عربى

© 1996 - 2024 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met ernstig overgewicht v4.2.2/0921