Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht

Ervaringsverhaal

“Mijn man zegt dat hij een nieuwe vrouw heeft!”

Claudia Wijnands ter Horst (48) uit Eijsden vond zichzelf niet echt dik, maar ervaarde wel last van haar overgewicht. Langzaam maar zeker groeide haar besef dat haar conditie en welzijn in de knel begonnen te komen. Door de komst van haar hond Dex, een gift van haar man, was ze al meer gaan wandelen. Uiteindelijk was het besef daar: als ze de knop niet zou omzetten, dan is wandelen straks niet meer vanzelfsprekend…

 

Figuur 1: Claudia voor de operatie Figuur 1: Claudia voor de operatie

Figuur 1: Claudia voor de operatie

Niet op foto’s
Meer dan 15 jaar kampte Claudia met overgewicht. “Eigenlijk zolang als ik gestopt ben met roken – dat is al 18 jaar. Daardoor ben ik in de loop der jaren steeds meer gaan eten. Kleine beetjes, maar elk beetje is een kilo op een bepaald moment. En die gaan er steeds moeilijker vanaf”. Claudia’s eetpatroon hielp dan ook niet mee. “Lekker, bourgondisch, en als het kan veel”, lacht Claudia. “Maar je krijgt er wel last van. Het feit dat je jezelf niet meer op foto’s zet, geeft eigenlijk al aan dat je niet tevreden bent met je uiterlijk.” Totdat haar man adviseerde om eens de mogelijkheden na te gaan van een operatie.

 

De makkelijke weg?
In 2021 onderging Claudia een gastric bypass. “Mensen denken dat je de makkelijke weg kiest. Ik denk dat er een heel stuk onwetendheid is over wat een gastric bypass inhoudt en wat er bij komt kijken”. Toen Claudia aan het traject begon woog ze 123 kilogram. Nu is dat 68 kilogram. “Ik ben in totaal dus 55 kilo afgevallen. Het eerste jaar is de operatie een hulpmiddel, maar daarna moet je het wel zelf doen. In het natraject krijg je genoeg handvatten om je daaraan te houden”.

Figuur 2: Claudia na de operatieFiguur 2: Claudia na de operatie

Figuur 2: Claudia na de operatie

 

Elke dag een nieuwe vrouw
Inmiddels voelt Claudia zich fitter, en loopt ze veel voor haar hondenuitlaatservice, die ze startte in het jaar van haar operatie. “Ik raad iedereen die overgewicht heeft aan, om op zijn minst eens te informeren bij de Nederlandse Obesitas Kliniek of je in aanmerking komt. Het breng je heel veel goeds!”. Gemotiveerd de knop omzetten bracht Claudia veel verbetering van haar levenskwaliteit. “Mijn man zegt sinds het proces is begonnen, dat hij iedere dag een nieuwe vrouw heeft!”.

 

 

Video

In deze video vertelt Claudia hoe de maagverkleining haar leven heeft veranderd.

Ziet u geen video? Klik hier om op Youtube te bekijken

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Bel 088 - 883 24 44 of mail ons


· · Cookie voorkeuren · ·

· ·

© 1996 - 2024 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met ernstig overgewicht v4.2.3/0611