Nieuws

Officiële opening Nederlandse Obesitas Kliniek Hoogeveen

 - 

Afgelopen donderdag, 31 maart, is de achtste Nederlandse Obesitas Kliniek officieel geopend in Hoogeveen. De kliniek werkt op deze locatie nauw samen met Vitalys – Kliniek tegen Overgewicht en Treant Zorggroep. De samenwerking is gisteren formeel beklonken in de nieuwe vestiging van de Nederlandse Obesitas Kliniek in Hoogeveen (Dr. G.H. Amshoffweg 11), die al vanaf 6 januari dit jaar patiënten behandelt en begeleidt.

Compleet behandelprogramma

Vitalys, de Nederlandse Obesitas Kliniek en Treant Zorggroep hebben een gezamenlijke aanpak ontwikkeld voor de behandeling van morbide obesitas. Het programma richt zich op leefstijlverandering en wordt ondersteund door een maagverkleinende operatie. Deze ingreep wordt uitgevoerd door één van de bariatrische chirurgen van Vitalys en vindt plaats in topklinisch ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. De Nederlandse Obesitas Kliniek begeleidt de patiënten, op de locatie in Hoogeveen, in een langdurend en intensief traject vóór en na de operatie. Een team van chirurgen, artsen, verpleegkundigen, psychologen, bewegingsdeskundigen, diëtisten en zorgcoördinatoren staat garant voor gespecialiseerde begeleiding met als doel een gezonder eet- en leefpatroon en blijvend gewichtsverlies.

De Nederlandse Obesitas Kliniek en Vitalys werken nauw samen met de regionale huisartsen en zorgverzekeraars. Mensen met ernstig overgewicht die in aanmerking willen komen voor het behandelprogramma kunnen voor meer informatie contact opnemen met Vitalys, telefoonnummer 088 – 005 5970 of e-mail info@vitalys.nl. De formele verwijzing vindt altijd plaats via de huisarts of specialist.

Video/audio fragment

RTV Drenthe was aanwezig bij de opening van de nieuwe vestiging, en heeft daarbij radio- en televisieopnamen gemaakt:
Bekijk hier de videorapportage.
Beluister hier het radiofragment.

Lees hier het nieuwsbericht van de opening op de website van RTV Drenthe

Aandacht en erkenning voor obesitas op European Obesity Day

Bewustzijn creëren en kennis over obesitas en daaraan gerelateerde ziekten vergroten. Dat is het doel van de European Obesity Day die op zaterdag 19 mei plaatsvindt. In heel Europa wordt stil gestaan bij deze chronische ziekte, die onder andere in Nederland toeneemt. “Aandacht en erkenning is hard nodig” zegt Kobus Dijkhorst, CEO bij de Nederlandse […]

Lees verder

Janna Buitenhuis schaatst weer na behandelingstraject NOK

Na een behandeltraject van een jaar bij de Nederlandse Obesitas Kliniek – met operatie vanwege morbide obesitas – is Janna enorm blij dat ze weer volop aan alle gezinsactiviteiten mee kan doen. “Vanwege mijn overgewicht heb ik veel in moeten leveren, terwijl ik nog maar 37 jaar ben. Maar door een grote gewichtsafname heb ik […]

Lees verder