Nieuws

Officiële opening Nederlandse Obesitas Kliniek Hoogeveen

 - 

Afgelopen donderdag, 31 maart, is de achtste Nederlandse Obesitas Kliniek officieel geopend in Hoogeveen. De kliniek werkt op deze locatie nauw samen met Vitalys – Kliniek tegen Overgewicht en Treant Zorggroep. De samenwerking is gisteren formeel beklonken in de nieuwe vestiging van de Nederlandse Obesitas Kliniek in Hoogeveen (Dr. G.H. Amshoffweg 11), die al vanaf 6 januari dit jaar patiënten behandelt en begeleidt.

Compleet behandelprogramma

Vitalys, de Nederlandse Obesitas Kliniek en Treant Zorggroep hebben een gezamenlijke aanpak ontwikkeld voor de behandeling van morbide obesitas. Het programma richt zich op leefstijlverandering en wordt ondersteund door een maagverkleinende operatie. Deze ingreep wordt uitgevoerd door één van de bariatrische chirurgen van Vitalys en vindt plaats in topklinisch ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. De Nederlandse Obesitas Kliniek begeleidt de patiënten, op de locatie in Hoogeveen, in een langdurend en intensief traject vóór en na de operatie. Een team van chirurgen, artsen, verpleegkundigen, psychologen, bewegingsdeskundigen, diëtisten en zorgcoördinatoren staat garant voor gespecialiseerde begeleiding met als doel een gezonder eet- en leefpatroon en blijvend gewichtsverlies.

De Nederlandse Obesitas Kliniek en Vitalys werken nauw samen met de regionale huisartsen en zorgverzekeraars. Mensen met ernstig overgewicht die in aanmerking willen komen voor het behandelprogramma kunnen voor meer informatie contact opnemen met Vitalys, telefoonnummer 088 – 005 5970 of e-mail info@vitalys.nl. De formele verwijzing vindt altijd plaats via de huisarts of specialist.

Video/audio fragment

RTV Drenthe was aanwezig bij de opening van de nieuwe vestiging, en heeft daarbij radio- en televisieopnamen gemaakt:
Bekijk hier de videorapportage.
Beluister hier het radiofragment.

Lees hier het nieuwsbericht van de opening op de website van RTV Drenthe

Wetenschappelijk onderzoek Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) gepubliceerd

De  Nederlandse Obesitas Kliniek maakt sinds de oprichting gebruik van verschillende vragenlijsten om de vooruitgang van patiënten te monitoren. Vragenlijsten waarmee de kwaliteit van leven wordt gemeten zijn hier ook onderdeel van. Een aantal jaar geleden is besloten deze vragenlijsten ook in het kader van wetenschappelijk onderzoek te analyseren. Daarvoor is een arts-onderzoeker aangenomen. Het […]

Lees verder

Keuze voor maagverkleining te snel gemaakt

Naar aanleiding van de uitspraak van Inez van den Anker, voorzitter van de Nederlandse Stichting Over Gewicht over de overbehandeling van maagverkleiningen geeft onderstaand bericht meer duidelijkheid over de werkwijze en regelgeving rondom de behandeling van morbide obesitas. Mensen die in Nederland in aanmerking komen voor operatieve behandeling van hun gewicht, hebben morbide obesitas: zodanig […]

Lees verder