Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht

Nieuws

Zuyderland en Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) Zuid krijgen predicaat Centre of Excellence (COE)

Vrijdag 5 juli 2019 – Centre of Excellence
Zuyderland en de Nederlandse Obesitas Kliniek Zuid hebben het predicaat Centre of Excellence van de internationale federatie voor de operaties van obesitas en metabole stoornissen (IFSO) ontvangen. Samen met de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) Zuid in Heerlen biedt de maatschap Chirurgie (Heelkunde) van Zuyderland Medisch Centrum al sinds 2013 een volledige behandeling aan voor patiënten met ernstig overgewicht (morbide obesitas).

Figuur 1: Zuyderland en NOK Zuid krijgen predicaat Centre of Excellence (COE)Figuur 1: Zuyderland en NOK Zuid krijgen predicaat Centre of Excellence (COE)

Figuur 1: Zuyderland en NOK Zuid krijgen predicaat Centre of Excellence (COE)

Op vrijdag 5 juli is het internationale certificaat ondertekend door dhr. D. Jongen, voorzitter Raad van Bestuur Zuyderland , prof. Dr. J.W.M. Greve, bariatrisch chirurg en medisch directeur NOK Zuid en dhr. J. Dijkhorst, directeur NOK. Op het gebied van operaties tegen ernstig overgewicht mag NOK Heerlen (NOK Zuid) zich voortaan Centre of Excellence noemen, wat inhoudt dat zij voldoet aan alle internationale richtlijnen voor bariatrische chirurgie in de behandeling van patiënten met morbide obesitas. Dit jaar (2019) worden in Zuyderland ruim 650 patiënten geopereerd.

Behandeling
Bij de Nederlandse Obesitas Kliniek Zuid worden patiënten optimaal behandeld met een programma gericht op het verkrijgen van een gezonder gewicht door blijvende verandering van leefstijl. Het behandeltraject kent een unieke multidisciplinaire aanpak waar een operatie onderdeel van uitmaakt. Er zijn verschillende operaties mogelijk, waarbij de gastric bypass met Minimizer ring – uniek in Nederland – de standaard is.

Nieuw: niet operatieve behandelingen
Voor patiënten die (nog) niet in aanmerking komen voor verzekerde zorg of geen operatieve behandeling wensen maar wel iets aan hun overgewicht willen doen, biedt NOK Zuid/Zuyderland ook behandelingen zonder operatie. Het aanbod bestaat uit een Elipse (maagballon) of een POSE (Primary Obesity Surgery Endoscopic). Daarnaast biedt de NOK een medicamenteuze behandeling in de vorm van liraglutide aan. Deze methoden zijn – net als de operatieve behandelingen – een hulpmiddel bij het afvallen. Het multidisciplinaire team van NOK Zuid ondersteunt patiënten bij het aanpassen van de leefstijl, zodat de ingreep ook op de langere termijn het gewenste effect heeft.

 

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Bel 088 - 883 24 44 of mail ons


· · Cookie voorkeuren · ·

· ·

© 1996 - 2024 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met ernstig overgewicht v4.2.3/0611