Behandeling zonder operatie

Wij bieden ook behandeling van obesitas als u (nog) niet in aanmerking komt voor een operatie of als u geen operatie wilt.

Komt u (nog) niet in aanmerking voor verzekerde zorg of wilt u geen operatieve behandeling? Maar wilt u wel iets doen aan uw overgewicht? Dan kunt u kiezen voor een van onze behandelingen zonder operatie. Ons aanbod bestaat uit een Elipse maagballon, POSE (Primary Obesity Surgery Endoscopic) of Medicamenteuze behandeling. Deze methoden zijn – net als onze operatieve behandelingen – een hulpmiddel bij het afvallen. Wij ondersteunen u bij het aanpassen van uw leefstijl, zodat de ingreep ook op de langere termijn het gewenste effect heeft. Tijdens het traject wordt u begeleid door een leefstijlcoach. De focus ligt op de verschillende factoren die van invloed zijn op uw gewicht. Samen bespreekt u waar u aan wilt werken. Alle consulten hebben een coachend karakter. Behandeling is mogelijk in onze klinieken in Heerlen, Arnhem, Den Haag en Amsterdam.

Welke ingrepen zijn er?

Elipse Maagballon

Elipse MaagballonElipse Maagballon

De maagballon is een effectieve manier om af te vallen. Onze Elipse maagballon verschilt op een aantal aspecten van de ‘normale’ maagballon. Dit is een maagballon zonder operatie: er is geen endoscopie (kijkoperatie) nodig voorafgaand aan het plaatsen van de maagballon én de ballon verdwijnt na een vooraf vastgestelde periode.

Lees meer over de maagballon/Elipse

POSE

POSE ingreepPOSE ingreep

Bij een POSE (Primary Obesity Surgery Endoscopic) ingreep worden in uw maag ongeveer 12 plooien aangebracht, waardoor de maaginhoud kleiner wordt. Deze ingreep gebeurt uitwendig via de mond (endoscopisch).

Lees meer over de POSE ingreep

Medicamenteuze behandeling

Liraglutide (Saxenda)Liraglutide (Saxenda)

Wij kunnen u medicatie voorschrijven als hulpmiddel bij het verliezen van gewicht. Dit middel is vergelijkbaar met het natuurlijke stof GLP-1 dat vrijkomt uit de darmen na een maaltijd. Het werkt in op het deel in de hersenen, dat uw eetlust regelt en het zorgt voor een voldaan en minder hongerig gevoel. Het helpt u om kleinere porties te eten en uw lichaamsgewicht te verlagen.

Lees meer over Medicamenteuze behandeling

Tarieven

  • Elipse ballon: circa €4.199,-
  • POSE: circa €10.899,-
  • Medicamenteuze behandeling: circa €1.700,- voor de behandeling + €150,- per maand voor medicatie

Betalen in termijnen

U kunt uw behandelingen bij de Nederlandse Obesitas Kliniek in termijnen betalen. Daartoe werken wij samen met Cosmetic Finance.

Cosmetic Finance is als intermediair gespecialiseerd in medische en/of cosmetische financieringen. U komt al in aanmerking voor financiering vanaf €500,-. Klik hier om direct vrijblijvend een aanvraag in te dienen. Er wordt dan binnen 24 uur contact met u opgenomen.

Meer informatie vindt u op www.cosmeticfinance.nl.

Risico’s en complicaties

Ook al gaat het hier om relatief veilige procedures, complicaties kunnen bij iedere behandeling optreden. De volgende risico’s zijn bekend:

  • POSE: meteen na de procedure kan er een bloeding optreden (kans minder dan 1%) of is er sprake van een perforatie (kans minder dan 0.2%). Ook kunt u enige dagen na de ingreep nog ongemak of pijn ervaren.
  • Elipse ballon: Bij 0,25% van de patiënten kan er sprake zijn van intolerantie (het niet kunnen verdragen van de ballon). De maagballon zal dan voortijdig verwijderd moeten worden. Bij 0,43% van de patiënten is er kans op het te vroeg leeglopen van de ballon.
  • Medicamenteuze behandeling: De volgende bijwerkingen zijn bekend: misselijkheid, braken, obstipatie, diarree, hoofdpijn, vermoeidheid, dyspepsie. Deze bijwerkingen verdwijnen na een paar dagen of weken. Tijdens het gebruik van de medicatie is er een verhoogde kans op ontsteking van de alvleesklier en galblaas (risico beide 0.1 – 1%).

Interesse of aanmelden

Wanneer u geïnteresseerd bent in een van onze behandelingen kunt u een afspraak maken met onze kliniek in Heerlen, Velp, Den Haag of Amsterdam. We plannen voor u een informatiegesprek in met onze chirurg. Aansluitend doorloopt u de screening waarin u een behandelaar uit iedere discipline spreekt (diëtist, psycholoog, bewegingsdeskundige, arts) en waarin uw algemene gezondheid in kaart wordt gebracht. U hoort daarna onmiddellijk of de behandeling veilig bij u uitgevoerd kan worden. Indien gewenst zullen we dan alles met u inplannen. Bel voor meer informatie 045 – 303 09 00 (Heerlen), 026 – 361 14 74 (Arnhem), 070 – 320 47 03 (Den Haag), 020 – 3031240 (Amsterdam) of stel uw vraag via onderstaand contactformulier.Velden met een * zijn vereist.

 

Ervaring

Ik ben supergemotiveerd en wil nu ook echt de 20 kilo halen

Debbie Tans voor de behandelingDebbie Tans voor de behandeling

“Het begon met een berichtje op Facebook, geplaatst door de overbuurvrouw. Zij was hartstikke tevreden over haar maagverkleining” vertelt Debbie Tans (39). Ik werd nieuwsgierig en ben daarna zelf op zoek gegaan naar informatie”.

Lees het hele verhaal van Debbie