Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht

Na de operatie

Tot een jaar na de operatie zien we u met regelmaat terug op een NOK locatie. In dit deel van de behandeling van obesitas krijgt u meer inzicht in uw eigen gedrag. Ook gaat u een aantal dingen aanpassen in uw leefstijl en gedrag. U doet dit onder begeleiding van ons multidisciplinaire team.

Motivatie

Het is belangrijk dat u de motivatie en de wil heeft om te veranderen. Langzaam ziet u dan de resultaten van uw veranderingen in leefstijl. U zult zich fitter voelen, gewicht verliezen en merken dat de kwaliteit van uw leven verbetert. Zo heeft u minder moeite met wandelen of traplopen.

Na de operatie zult u gewicht verliezen. Ook past u uw eetpatroon en leefstijl aan, waardoor u gewicht zult verliezen. De gezondere leefstijl kost u geen extra inspanning meer. Het is een tweede natuur geworden om goede keuzes te maken. Deze fase in de behandeling van obesitas vraagt om veel aandacht en begeleiding. U krijgt daarom groepssessies en eventueel individuele gesprekken.

Natraject

De totale behandeling van obesitas duurt ongeveer twee jaar. In de fase voor de operatie wordt veel aandacht besteed aan de veranderingen die u zult ervaren. Het kan zijn dat u tijdens de twee jaar even een korte terugval heeft, of even niet meer gemotiveerd bent. Daarom bieden we na de behandeling van obesitas nog vier jaar nazorg aan. We nodigen u jaarlijks uit bij ons. Zo kunt u uw resultaten rond de behandeling van uw overgewicht laten opmeten. Dit werkt vaak motiverend. Ook is het leuk om ervaringen en resultaten te kunnen delen met medepatiënten.

Lees meer over alle behandelfasen

Inhoud laatst gewijzigd: 01-12-2020

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Bel 088 - 883 24 44 of mail ons


Klachten & Privacy · Cookie Policy · Cookie voorkeuren · ZorgMail · Downloads

English · Türkçe · عربى

© 1996 - 2024 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met ernstig overgewicht v4.2.2/0921