Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht

Voor de operatie

De behandeling bij de Nederlandse Obesitas Kliniek is opgebouwd uit een aantal fases. De eerste fase vindt plaats voorafgaand aan de operatie. Deze bestaat uit een Oriënterende Groepsvoorlichting (OG) en een multidisciplinaire screening. Vervolgens bereiden we u voor op de operatie.

Oriënterende Groepsvoorlichting

Tijdens de OG krijgt u informatie over obesitas en het gehele behandeltraject. Veel aandacht wordt besteed aan de veranderingen die u in uw leven zal gaan ervaren. Zet u de volgende stap? Dan volgt een multidisciplinaire screening. Ons team van specialisten zal u onderzoeken: eerst een arts, dan een diëtist, psycholoog en tot slot een bewegingsdeskundige. Deze screening duurt een halve dag. Ons team bekijkt dan of een behandeling van obesitas bij de Nederlandse Obesitas Kliniek voor u geschikt is.

Lees meer over onze specialisten

Voorbereiding operatie

Tijdens de eerste bijeenkomsten bereiden we u voor op veranderingen in uw leefstijl. Ook kijken we naar de toekomst en uw motivatie om te willen veranderen. We maken duidelijk wat we van u verwachten en bespreken eventuele struikelblokken. Zo willen we u motiveren om uw leven écht te veranderen. Daarnaast bereiden we u voor op de operatie en de periode daarna. Kortom, tijdens deze fase bereiden we u voor op de behandeling van uw overgewicht. De bijeenkomsten worden in een vaste groep aangeboden. Ook wordt in deze fase een partnersessie aangeboden om een belangrijk persoon te betrekken bij dit ingrijpende traject.

Lees meer over de verschillende operaties

Inhoud laatst gewijzigd: 01-12-2020

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Bel 088 - 883 24 44 of mail ons


Klachten & Privacy · Cookie Policy · Cookie voorkeuren · ZorgMail · Downloads

English · Türkçe · عربى

© 1996 - 2023 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met ernstig overgewicht v4.2.0/0203