Nascholing ‘Rol van de eerstelijn rondom een maagverkleining’

Let op: deze nascholing heeft al plaatsgevonden.

U bent van harte welkom op de nascholing ‘Rol van de eerstelijn rondom een maagverkleining’. Het programma staat in het teken van de behandeling van morbide obesitas waarbij verandering van leefstijl wordt ondersteund door een operatieve ingreep. U maakt kennis met de werkwijze van de NOK en de multidisciplinaire behandeling rondom bariatrie. Welke patiënten worden gezien? Hoe ziet het behandeltraject er uit en wat betekent dit voor de gezondheid van de patiënt? Daarnaast ontvangt u informatie over de verschillende operatietechnieken.

donderdag 28 november
Den Haag Nederlandse Obesitas Kliniek Den Haag -

Meer informatie

Programma

16.00 uur  – Ontvangt
16.15 – 17.15 uur – Wat is bariatrie? Uitleg over verschillende soorten operaties, dr. D.J. Swank (chirurg en medisch directeur NOK West)
17.30 – 18.15 uur – Verloop van het traject voor patiënten bij de NOK, Caroline Wiersma, bariatrisch verpleegkundige
18.15 – 18.45 uur – Pauze inclusief broodjes & drankje
18.45 – 19.30 uur – Rol van de bewegingsdeskundigen rondom bariatrie, Andreas Niesl & Sandra Heijmans, bewegingsdeskundige
19.30 uur – Plenaire afsluiting

Deze scholingsavond wordt gratis aangeboden. U ontvangt twee accreditatiepunten. Inschrijven kan tot uiterlijk 30 oktober 2019 bij Pieter de Jong, pdejong@obesitaskliniek.nl

Let op, er zijn slechts 60 plaatsen beschikbaar.

Meer over onze nascholing

De Nederlandse Obesitas Kliniek organiseert met regelmaat nascholingen op het gebied van obesitas. Deze nascholingen zijn geaccrediteerd en kunnen wellicht voor u als medisch professional interessant zijn. Op deze pagina kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief waarmee u op de hoogte gehouden wordt van geplande nascholing.

Gegevens

Datum:
28 november 2019
Tijd:
-
Soort evenement:
Organisator:
Aanmelden Agenda

Locatie

Nederlandse Obesitas Kliniek Den Haag Bordewijklaan 5 2591 XR Den Haag Tel: 070 - 320 47 03