Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht

De Nederlandse Obesitas Kliniek

het centrum voor patiënten met ernstig overgewicht

Heeft u gezondheidsklachten als gevolg van uw overgewicht? Wilt u graag een betere kwaliteit van leven? Kortom, wilt u graag gewicht verliezen? Dan helpt de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) u hier graag bij. Wij bieden onze patiënten een intensief programma op maat. Zo helpen we u op verantwoorde wijze om een gezond gewicht te bereiken. Waarschijnlijk heeft u al meerdere pogingen gedaan om af te vallen. Wij geloven dat een gezond gewicht voor iedereen haalbaar is. In samenwerking met de beste specialisten, maar vooral samen met u.

De Nederlandse Obesitas Kliniek - Het centrum voor patiënten met ernstig overgewicht
De Nederlandse Obesitas Kliniek - Het centrum voor patiënten met ernstig overgewichtDe Nederlandse Obesitas Kliniek - Het centrum voor patiënten met ernstig overgewicht

Uniek en intensief behandelprogramma

De Nederlandse Obesitas Kliniek is de grootste en meest gespecialiseerde kliniek in Nederland voor de behandeling van ernstig overgewicht. Wij werken hiervoor met een uniek behandelprogramma. Na een zorgvuldige voorbereiding in groepsverband krijgt u een operatie. Daarna volgt een intensief programma voor leefstijlverandering. Zo leert u gezond eten en te bewegen, en dit ook echt vol te houden. U krijgt hierbij intensieve begeleiding en heeft veel contact met lotgenoten. Zo wordt uw nieuwe, gezonde levensstijl vanzelf een gewoonte en zult u uw gewenste gewicht bereiken.

1Voor de operatie

De behandeling bij de Nederlandse Obesitas Kliniek is opgebouwd uit een aantal fases. De eerste fase vindt plaats voorafgaand aan de operatie. Deze bestaat uit een voorlichting en een multidisciplinaire screening. Vervolgens bereiden we u voor op de operatie.

Lees verder over voor de operatie
De Nederlandse Obesitas Kliniek - Het centrum voor patiënten met ernstig overgewicht
Voor de operatieVoor de operatie
De Nederlandse Obesitas Kliniek - Het centrum voor patiënten met ernstig overgewicht
De operatieDe operatie

2De operatie

Een operatie aan het maagdarmstelsel helpt u om sneller af te vallen en een gezond gewicht te bereiken. Door de ingreep zult u minder en anders moeten gaan eten. U heeft minder honger en kunt minder eten, waardoor u gewicht verliest. Om ervoor te zorgen dat u op het juiste gewicht blijft, zult u uw levensstijl moeten aanpassen. Daarom combineren wij een operatie met een programma voor leefstijlverandering. U wordt hierbij intensief begeleid door verschillende deskundigen.

Lees verder over de operatie

3Na de operatie

Tot een jaar na de operatie zien we u met regelmaat terug op een NOK locatie. In dit deel van de behandeling van obesitas krijgt u meer inzicht in uw eigen gedrag. Ook gaat u een aantal dingen aanpassen in uw leefstijl en gedrag. U doet dit onder begeleiding van ons multidisciplinaire team.

Lees verder over na de operatie
De Nederlandse Obesitas Kliniek - Het centrum voor patiënten met ernstig overgewicht
Na de operatieNa de operatie

"Ik wil gezond oud worden. Nu kan dat!"

'Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het wordt om af te vallen!' Dat is wat Angelina Francke ervaarde toen ze zelf de nodige kilo's probeerde kwijt te raken. 'Ik was het jojo-effect zo zat en toen ben ik naar een informatiebijeenkomst van de Nederlandse Obesitas Kliniek in Terneuzen gegaan.

Lees het hele verhaal

"Hier durfde ik alleen maar van te dromen"

'Ik ben 26 november 2021 geopereerd, ik woog toen 173 kilo. Ik voelde me toen best wel ongelukkig, merk ik nu eigenlijk achteraf.

Lees het hele verhaal

De Nederlandse Obesitas Kliniek - Het centrum voor patiënten met ernstig overgewicht
  • Meer dan 25 jaar ervaring met obesitas
  • Alle behandelingen met operatie vergoed door (basis)verzekering*
  • 11 vestigingen door heel Nederland
  • Meer dan 50.000 succesvolle behandelingen uitgevoerd
  • 40 medisch specialisten
  • Verzekerde én private zorg

* inclusief screening, voor- en natraject.

World Obesity Day 4 maart 2023
Op 4 maart 2023 is het Wereld Obesitas Dag. Het Obesitas Platform organiseert daarom op maandag 6 maart 2023 een live webinar primair bedoeld voor huisartsen en praktijkondersteuners.

Lees verder

Beëindiging samenwerking OCA / NOK
De Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) en Obesitas Centrum Amsterdam (OCA), onderdeel van OLVG beëindigen per 1 januari 2023 de samenwerking. Dit houdt in dat de NOK vanaf dat moment zelfstandig verder gaat.

Lees verder

Calcium/D3 tabletten niet meer vergoed
Met ingang van 2023 worden de calcium/D3 tabletten die u na uw maagverkleining moet gebruiken, niet meer vergoed vanuit de basisverzekering. Wij begrijpen dat dit vragen oproept. Graag leggen wij u uit waarom het belangrijk is om calcium/D3 te blijven slikken. Na een maagverkleining kunt u calcium minder goed opnemen uit voeding. Als u geen tabletten slikt is er een grote kans dat u een tekort oploopt. Dit kan leiden tot botontkalking waarbij sneller botbreuken of wervelinzakkingen ontstaan, die veel vervelende klachten kunnen geven.

Lees verder

Medicijn gewichtsafname in basispakket
Met ingang van 1 april 2022 wordt een medicijn voor gewichtsafname opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering.

Lees verder

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Bel 088 - 883 24 44 of mail ons


Klachten & Privacy · Cookie Policy · Cookie voorkeuren · ZorgMail · Downloads

English · Türkçe · عربى

© 1996 - 2024 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met ernstig overgewicht v4.2.2/0921