Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht

Nieuws

Afvallen zonder operatie

Maandag 17 augustus 2020 – Het multidisciplinaire team van de Nederlandse Obesitas Kliniek in Den Haag is gespecialiseerd in de behandeling van obesitas en vertelt over de nieuwe manier van afvallen zonder operatie.

Overgewicht brengt niet alleen gezondheidsklachten met zich mee. Veel mensen ervaren ook een mindere kwaliteit van leven. De Nederlandse Obesitas Kliniek is een begrip als het gaat om de reguliere ofwel verzekerde zorg voor mensen met obesitas. Dr. Roel Hoogma, (internist): “Er bestaat ook een hele grote groep die (nog) niet in aanmerking komt voor een operatie of dit niet wil maar wel de behoefte heeft aan een extra hulpmiddel. Voor die specifieke groep bieden wij private zorg, dit zijn behandelingen die niet worden vergoed door de zorgverzekeraar. De effectieve behandelingen zijn de nieuwe Elipse maagballon of behandelingen met medicatie. Deze unieke methoden kunnen worden ingezet voor een bepaalde periode en zijn in combinatie met een individueel programma waarbij de leefstijlcoach samen met een team van internisten, psychologen, artsen, diëtisten en bewegingsdeskundigen het traject nauwlettend in de gaten houdt en persoonlijke begeleiding biedt.

De maagballon verdwijnt vanzelf
Voor mensen die kampen met overgewicht kan de Elipse maagballon een effectieve oplossing zijn. Hilde Krayczyrski (arts) “Nieuw aan deze unieke methode is dat de maagballon onder begeleiding zelf kan worden ingenomen. Deze behandeling is zonder verdoving en duurt maximaal 20 minuten. Er wordt alleen een röntgenfoto gemaakt en er is geen gastroscopie (kijkoperatie van de maag) nodig. De cliënt slikt deze capsule (vergelijkbaar met een hele grote multivitamine) zelf door en via een dun draadje dat daarna nog uit de mond steekt vult de arts deze maagballon. De maagballon vult de maag waardoor het hongergevoel aanzienlijk afneemt. Hierdoor is er gemiddeld een gewichtsverlies van 10% – 15%. In het begin kan er lichte misselijkheid ontstaan en verder kan er een lichte druk op de maag ervaren worden. Na een periode van 16 weken loopt de ballon vanzelf leeg en zal via de natuurlijke weg met de ontlasting het lichaam verlaten.”

Persoonlijke begeleiding
Deze unieke methode is net als onze andere behandelingen een hulpmiddel bij het afvallen. Andreas Niessl (leefstijlcoach): “De Nederlandse Obesitas Kliniek ondersteunt bij het aanpassen van de persoonlijke leefstijl, zodat de ingreep of de behandeling ook op de langere termijn het gewenste effect heeft. Tijdens het traject wordt de cliënt begeleid door een persoonlijke coach. Alle consulten hebben een coachend karakter waarin het advies van onze deskundigen uit verschillende vakgebieden aan bod komt. Ons team is gespecialiseerd in de behandeling van obesitas en al onze professionals hebben jarenlange ervaring. We overleggen regelmatig over de persoonlijke situatie van onze cliënten en welke behandeling het meest van toepassing is op jouw persoonlijke situatie. Deze innovatieve behandeling is mogelijk in onze klinieken in Heerlen, Arnhem, Amsterdam en natuurlijk in Den Haag.”

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Bel 088 - 883 24 44 of mail ons


· · Cookie voorkeuren · ·

· ·

© 1996 - 2024 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met ernstig overgewicht v4.2.3/0611