Maagballon/ElipseMaagballon/Elipse

Maagballon/Elipse

Een effectieve manier om gewicht te verliezen is een maagballon. De Elipse ballon is om twee redenen uniek: er is geen endoscopie (kijkoperatie) nodig en de ballon verdwijnt na een vooraf vastgestelde periode. Deze ballon wordt ingebracht via de mond en eenmaal in de maag wordt deze opgeblazen. Voor een periode van 16 weken zal deze ballon de maag vullen. In deze periode kunt u minder eten en verliest u ongeveer 20% van uw gewicht. Na deze periode van 16 weken loopt de ballon leeg en zal deze via de normale weg, met de ontlasting, het lichaam verlaten.

Informatiebrochure

Download onze brochure via de knop hieronder.Download onze brochure via de knop hieronder.

Meer weten over de NOK en onze behandeling voor morbide obesitas? Download dan onze brochure.

Brochure downloaden

Naast het effect van de ballon is een aangepaste leefstijl van groot belang om een goed resultaat te hebben op de langere termijn. Wij bieden u met deze ingreep een individueel programma aan, gericht op leefstijlverandering. Hierdoor is er een grotere kans op blijvend resultaat. Tijdens de behandeling beschikt u over een via bluetooth met uw smartphone verbonden weegschaal zodat u uw resultaten makkelijk kan terugkoppelen naar het behandelteam.

Bij de Elipse ballon zal een afspraak gemaakt worden op de afdeling Röntgen in het ziekenhuis, de behandeling duurt ongeveer 20 minuten. U mag dezelfde dag weer naar huis.

Video

In de video hieronder ziet u een animatie van de maagballon ingreep.

Geen video? Klik hier om op Youtube te bekijken

Meer informatie

Via onderstaande links kunt u meer lezen over de maagballon.