Elipse MaagballonElipse Maagballon

Elipse Maagballon

De maagballon is een effectieve manier om af te vallen. Onze Elipse maagballon verschilt op een aantal aspecten van de ‘normale’ maagballon. Dit is een maagballon zonder operatie: er is geen endoscopie (kijkoperatie) nodig voorafgaand aan het plaatsen van de maagballon én de ballon verdwijnt na een vooraf vastgestelde periode.

Brochures

Download onze brochures hieronder.Download onze brochures hieronder.

Wilt u meer weten over een behandeling zonder operatie? Download hieronder onze brochures.

POSE Brochure Elipse Brochure Medicamenteuze behandeling

 

Maagballon plaatsen
De doorslikbare maagballon wordt ingebracht via de mond en, eenmaal in de maag, opgeblazen. De maagballon blijft hier vervolgens 16 weken zitten, zodat u gedurende deze periode minder honger(gevoel) hebt en minder kunt eten. U zal hierdoor tussen de 10-15% gewicht verliezen. Het verwijderen van de maagballon is eenvoudig: na de periode van circa 16 weken loopt de ballon leeg en verlaat deze via de normale weg (ontlasting) het lichaam.

Resultaten versterkt door individuele begeleiding
De tijdelijke maagballon is een enorm hulpmiddel om gewicht te verliezen, maar een aangepaste leefstijl is minstens net zo belangrijk om ook op de lange termijn goed resultaat te zien (en te behouden). Om tot die aangepaste leefstijl te komen, staat er bij de Nederlandse Obesitas Kliniek een compleet team tot uw beschikking. Samen zorgen we, aan de hand van een individueel programma, ervoor dat u uw leefstijl makkelijker aan kunt passen. 

Dankzij dit programma is de kans op een blijvend resultaat groter. Tijdens de behandeling beschikt u over een weegschaal die via Bluetooth met een smartphone verbonden kan worden, zodat resultaten eenvoudig terug te koppelen zijn aan ons zorgteam.

Besluit u om voor afvallen met de Elipse maagballon te gaan, dan maken we een afspraak op de röntgenafdeling van het ziekenhuis. De behandeling (om de maagballon toe te dienen) duurt ongeveer twintig minuten en vindt plaats in Nederland. Dezelfde dag mag u weer naar huis.

Hieronder kunt u zien hoe de ingreep van de Elipse maagballon verloopt:

Geen video? Klik hier om op Youtube te bekijken

De Elipse Maagballon ingreepDe Elipse Maagballon ingreep
De Elipse Maagballon ingreep in het kort

Wanneer kom ik in aanmerking voor de maagballon

Om in aanmerking te komen voor een Elipse maagballon moet u aan een aantal criteria voldoen:
• U heeft een BMI van 27 of meer
• U bent minimaal 18 jaar
• U bent niet zwanger
• U heeft geen operatie gehad aan uw maag of darmen
• U heeft geen problemen met slikken

Hiernaast zijn er andere gezondheidskenmerken van belang. Deze nemen we tijdens een uitgebreide screening uitgebreid met u door, voordat u samen met het behandelteam beslist of u de behandeling ondergaat.

Ervaring

Ik ben supergemotiveerd en wil nu ook echt de 20 kilo halen

Debbie Tans voor de behandelingDebbie Tans voor de behandeling

“Het begon met een berichtje op Facebook, geplaatst door de overbuurvrouw. Zij was hartstikke tevreden over haar maagverkleining” vertelt Debbie Tans (39). Ik werd nieuwsgierig en ben daarna zelf op zoek gegaan naar informatie”.

Lees het hele verhaal van Debbie

Meer informatie

Via onderstaande links kunt u meer lezen over de maagballon.

Interesse?

Heeft u interesse of vragen over deze behandeling? Neem contact op via 088 88 32 444 of stel uw vraag via het contactformulier.