Elipse MaagballonElipse Maagballon

Elipse Maagballon

Een effectieve manier om gewicht te verliezen is een maagballon. De Elipse ballon is om twee redenen uniek: er is geen endoscopie (kijkoperatie) nodig en de ballon verdwijnt na een vooraf vastgestelde periode. Deze ballon wordt ingebracht via de mond en eenmaal in de maag wordt deze opgeblazen. Voor een periode van 16 weken zal deze ballon de maag vullen. In deze periode kunt u minder eten en verliest u tussen de 10-15% van uw gewicht. Na deze periode van 16 weken loopt de ballon leeg en zal deze via de normale weg, met de ontlasting, het lichaam verlaten.

Behandeling zonder operatie

Download onze brochures hieronder.Download onze brochures hieronder.

Wilt u meer weten over een behandeling zonder operatie? Download hieronder onze brochures.

POSE Brochure Elipse Brochure Medicamenteuze behandeling

Naast het effect van de ballon is een aangepaste leefstijl van groot belang om een goed resultaat te hebben op de langere termijn. Wij bieden u met deze ingreep een individueel programma aan, gericht op leefstijlverandering. Hierdoor is er een grotere kans op blijvend resultaat. Tijdens de behandeling beschikt u over een via bluetooth met uw smartphone verbonden weegschaal zodat u uw resultaten makkelijk kan terugkoppelen naar het behandelteam.

Bij de Elipse ballon wordt een afspraak gemaakt op de afdeling röntgen in het ziekenhuis, de behandeling duurt ongeveer 20 minuten. U mag dezelfde dag weer naar huis.

Hieronder ziet u het verloop van de ingreep in verschillende stappen.

De Elipse Maagballon ingreepDe Elipse Maagballon ingreep
De Elipse Maagballon ingreep in het kort

Kom ik in aanmerking?

Om in aanmerking te komen voor een Elipse maagballon moet u aan een aantal criteria voldoen:
• U heeft een BMI van 27 of meer
• U bent minimaal 18 jaar
• U bent niet zwanger
• U heeft geen operatie gehad aan uw maag of darmen
• U heeft geen problemen met slikken

Hiernaast zijn er andere gezondheidskenmerken van belang die mogelijk een belemmering kunnen zijn. Deze worden met u tijdens een uitgebreide screening in kaart gebracht, voordat u samen met het behandelteam beslist of u deze behandeling ondergaat.

Ervaring

Ik ben supergemotiveerd en wil nu ook echt de 20 kilo halen

Debbie Tans voor de behandelingDebbie Tans voor de behandeling

“Het begon met een berichtje op Facebook, geplaatst door de overbuurvrouw. Zij was hartstikke tevreden over haar maagverkleining” vertelt Debbie Tans (39). Ik werd nieuwsgierig en ben daarna zelf op zoek gegaan naar informatie”.

Lees het hele verhaal van Debbie

Video

In de video hieronder ziet u een animatie van de maagballon ingreep.

Geen video? Klik hier om op Youtube te bekijken

Meer informatie

Via onderstaande links kunt u meer lezen over de maagballon.

Interesse?

Heeft u interesse of vragen over deze behandeling? Neem telefonisch contact op via 088 88 32 444 of stel uw vraag via het contactformulier.