Medicamenteuze behandelingMedicamenteuze behandeling

Medicamenteuze behandeling

Wij kunnen u medicatie voorschrijven als hulpmiddel bij het verliezen van gewicht. Dit middel is vergelijkbaar met het natuurlijke stof GLP-1 dat vrijkomt uit de darmen na een maaltijd. Het werkt in op het deel in de hersenen, dat uw eetlust regelt en het zorgt voor een voldaan en minder hongerig gevoel. Het helpt u om kleinere porties te eten en uw lichaamsgewicht te verlagen.

Brochures

Download onze brochures hieronder.Download onze brochures hieronder.

Wilt u meer weten over een behandeling zonder operatie? Download hieronder onze brochures.

POSE Brochure Elipse Brochure Medicamenteuze behandeling

Behandeling met medicatie is een hulpmiddel bij het afvallen. De uiteindelijke hoeveelheid gewichtsverlies is afhankelijk van de mate waarin u uw leefstijl zal kunnen aanpassen. Tijdens dit behandeltraject wordt u begeleid door een multidisciplinair team, bestaande uit een zorgcoördinator, diëtist, psycholoog, bewegingsdeskundige, arts, verpleegkundige en internist. Gemiddeld zult u zo’n 8-10 kg afvallen in een periode van 6 maanden.

Kom ik in aanmerking?

Om in aanmerking te komen voor behandeling moet u aan een aantal criteria voldoen:

  • U heeft een BMI (= body mass index) van minimaal 30 óf een BMI van minimaal 27 in combinatie met gezondheidsklachten die door het overgewicht worden veroorzaakt
  • U bent minimaal 18 jaar en niet ouder dan 75 jaar
  • U bent niet zwanger

Hiernaast zijn er andere gezondheidskenmerken van belang die mogelijk een belemmering kunnen zijn. Deze worden met u tijdens een uitgebreide screening in kaart gebracht, voordat u samen met het behandelteam beslist of u gaat starten met deze behandeling.

Interesse?

Heeft u interesse of vragen over deze behandeling? Neem telefonisch contact op via 088 88 32 444 of stel uw vraag via het contactformulier.