Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht

Ervaringsverhaal

Twintig kilo kwijt in een half jaar

Figuur 1: Peter voor behandelingFiguur 1: Peter voor behandeling

Figuur 1: Peter voor behandeling

Peter van der Ree uit Schiedam besloot begin dit jaar dat het tijd werd om af te vallen. ‘Ik woog 108 kilo’, zegt hij, ‘met een lengte van 1,76 meter. Ik vond mezelf nog te jong om het verder te laten oplopen. Bovendien voelde ik me ongezond en kon ik sommige dingen niet meer. Ga maar eens veters strikken met zo’n dikke buik.’ Via Google belandde Peter bij de Nederlandse Obesitas Kliniek.

Geen operatie

‘De behandeling met de maagballon sprak me aan. Geen operaties en veelbelovende resultaten. In februari kon ik in Heerlen terecht voor een intake, een week later bij de arts en weer een week later heb ik de capsule met de ballon doorgeslikt. Daarnaast kreeg ik goede begeleiding. Gestaag werd het getal op de weegschaal lager. ‘Ruim tien kilo na vier maanden. Mooi, maar ik wilde niet terugvallen waarna ik met de medicamenteuze behandeling ben begonnen. Eén keer prikken per dag en het hongergevoel is en blijft weg. Ik eet beduidend minder en ben nog eens acht kilo lichter’.

Streefgewicht

Ik voel me veel beter, ben drie kledingmaten kwijt en kan weer mooie kleren aan. Natuurlijk moet je ook zelf je best doen. Je moet wíllen afvallen en anders leven. Dat lukt prima, mede door de onlinebegeleiding.’ Nog een paar kilo en Peter van der Ree is op zijn streefgewicht. ‘Ja, onder de negentig. Minus twintig kilo in een halfjaar. Mijn vrouw had eerst haar twijfels, maar ze heeft zich nu ook ingeschreven. Ze start binnenkort met de maagballon.’

Figuur 2: Peter na behandelingFiguur 2: Peter na behandeling

Figuur 2: Peter na behandeling

Afspraak

Meer weten? Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies. Behandelingen zonder operatie zijn mogelijk in onze klinieken in HeerlenArnhemAmsterdam en Den Haag.

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Bel 088 - 883 24 44 of mail ons


Klachten & Privacy · Cookie Policy · Cookie voorkeuren · ZorgMail · Downloads

English · Türkçe · عربى

© 1996 - 2024 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met ernstig overgewicht v4.2.2/0921