Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht

Overgewicht en een hoge bloeddruk

Heeft u overgewicht en een te hoge bloeddruk? Dit kan met elkaar te maken hebben. Door overgewicht kunnen processen in het lichaam verstoord raken, waardoor hoge bloeddruk ontstaat. Meer dan 40% van de mensen met obesitas heeft hier last van. Hoge bloeddruk bij obesitas is met medicijnen vaak moeilijk te behandelen. Het enige dat helpt, is afvallen. De Nederlandse Obesitas Kliniek kan u hierbij helpen.

Hoge bloedruk en overgewicht

Overgewicht en obesitas vergroten de kans op hoge bloeddruk. Heeft u overgewicht (BMI tussen 25-30), dan is het risico verdubbeld. Bij obesitas (BMI > 30) is de kans op hoge bloeddruk zelfs drie tot vijf keer zo hoog. Door de hoge bloeddruk heeft u ook meer risico op het krijgen van een beroerte, hartaanval, hartfalen en slagaderverkalking. Ook heeft u een verhoogd risico op sterfte. Alle reden dus om uw overgewicht aan te pakken.

Waarom een hoge bloeddruk bij overgewicht

Bij overgewicht moet een groter lichaamsvolume voorzien worden van bloed. Dat vormt een belasting voor uw hart en bloedvaten. Daarnaast raken door overgewicht processen in uw lichaam verstoord. Er kunnen ontstekingsreacties in het vetweefsel van de buik optreden, wat onder andere uw hormoonhuishouding uit balans kan brengen. Dit alles heeft invloed op de wanden van uw bloedvaten en de hoeveelheid bloed die door uw bloedvaten stroomt. De hoge bloeddruk die hierdoor ontstaat, kan vaak moeilijk met medicijnen behandeld worden.

Afvallen om een hoge bloeddruk te verlagen

Afvallen in combinatie met zoutarm eten, is eigenlijk de enige manier om uw obesitas-gerelateerde hoge bloeddruk te verlagen. Want obesitas blijkt één van de risicofactoren te zijn voor therapieresistente hypertensie. Dat wil zeggen: hoge bloeddruk die niet verlaagd kan worden met medicijnen. Gewicht verliezen is dus noodzakelijk. Heeft u al van alles geprobeerd om af te vallen en lukt het maar niet? Neem contact op met de Nederlandse Obesitas Kliniek. Een Gastric Bypass, Gastric Sleeve, SADI of een Gastric Band kan dan namelijk een oplossing zijn.

Waarom een behandeling van de Nederlandse Obesitas Kliniek?

Groepsessie van patienten

De Nederlandse Obesitas Kliniek is de meest gespecialiseerde kliniek van Nederland op het gebied van obesitas operaties. Wij adviseren u welke obesitas operatie u het beste kunt ondergaan en begeleiden u gedurende het gehele traject. Dus ook na de operatie om uw leefstijl te veranderen. Dat is nodig om op gewicht te blijven en ervoor te zorgen dat u niet weer een te hoge bloeddruk krijgt.

Meer over onze behandelingen

Inhoud laatst gewijzigd: 16-06-2022

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Bel 088 - 883 24 44 of mail ons


Klachten & Privacy · Cookie Policy · Cookie voorkeuren · ZorgMail · Downloads

English · Türkçe · عربى

© 1996 - 2024 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met ernstig overgewicht v4.2.2/0921