Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht

Obesitas operatie

U heeft obesitas en al van alles geprobeerd om af te vallen. Diverse diëten heeft u gedaan, maar zonder blijvend resultaat. Viel u een paar kilo af, dan zaten die er na een tijdje weer aan. De kans dat u door uw overgewicht klachten hebt of krijgt, is groot. Dat kunnen lichamelijke en psychische klachten zijn. Daarom is het belangrijk dat u afvalt. De Nederlandse Obesitas Kliniek kan u daarbij helpen door middel van een obesitas operatie.

Wat houdt een obesitas operatie in?

Er zijn verschillende operaties mogelijk bij obesitas die ieder voor- en nadelen hebben. Welke operatie bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie. Tijdens een obesitas operatie wordt uw maag kleiner gemaakt, waardoor u minder kunt eten. Daarnaast is het belangrijk dat u uw leefstijl verandert om een gezond gewicht te bereiken en te houden. Dat betekent: meer bewegen en gezonde keuzes maken. Ook hierbij biedt de Nederlandse Obesitas Kliniek ondersteuning.

Welke obesitas operaties zijn er?

Gastric bypass

Tijdens een gastric bypass operatie wordt uw maag verkleind en uw spijsverteringskanaal gedeeltelijk omgeleid (bypass). Hierdoor kan u minder eten. Een gastric bypass is de obesitas operatie die het meest wordt gedaan. Na de operatie zult u snel gewicht verliezen. Om ervoor te zorgen dat u op gewicht blijft, is het belangrijk dat u na de operatie ook uw leefstijl aanpast.

Meer over de gastric bypass

Gastric sleeve

Bij een gastric sleeve verwijdert de chirurg een groot deel van uw maag. Dit doet hij/zij in de lengte, dus van boven naar beneden. De in- en uitgang van de maag blijven hetzelfde. Ook uw spijsverteringskanaal blijft hetzelfde. Doordat uw maag na de operatie een stuk kleiner is, heeft u tijdens het eten sneller een vol gevoel. Daardoor eet u minder en valt u af. De gastric sleeve wordt vooral gedaan bij zeer ernstig overgewicht (BMI groter dan 50).

Meer over de gastric sleeve

SADI

SADI is de afkorting van ‘Single Anastomosis Duodeno Ileal-bypass’. Bij deze operatie snijdt de chirurg de dunne darm door net na de maagkringspier (dit is de overgang van de maag naar de dunne darm). De dunne darm wordt een stuk dichter bij de dikke darm weer aan de maag gezet. Zo blijft er maar een klein deel van de dunne darm over om voedsel op te nemen. SADI wordt vaak na of gelijk met een gastric sleeve gedaan.

Meer over de SADI

Gastric band

Een gastric band heet ook wel een maagband. Via een kijkoperatie plaatst de chirurg een siliconenbandje rond uw maag, net onder de slokdarm. Het bandje verdeelt uw maag in twee stukken: een kleine voormaag en een grotere restmaag. Doordat de voormaag klein is, zit u snel vol en houdt u ook langer een vol gevoel. Daardoor eet u minder en verliest u gewicht. De maagband wordt tegenwoordig niet zo vaak meer geplaatst. De resultaten vallen vaak wat tegen en de andere maagverkleinende operaties zijn inmiddels veiliger geworden.

Meer over de SADI

Waarom een obesitas operatie door de Nederlandse Obesitas Kliniek?

  • Goede begeleiding: Wij helpen u gedurende het gehele traject. Voor en de eerste maanden na de operatie staan we u bij, maar ook de jaren daarna begeleiden we u om ervoor te zorgen dat u op gewicht blijft.
  • Traject met lotgenoten: Door het traject samen met anderen te starten, heeft u het gevoel dat u er niet alleen voor staat.
  • Multidisciplinair team: Wij hebben alle disciplines in huis om u de beste behandeling en begeleiding te geven. Zo bereikt u een optimaal eindresultaat.
  • Onderzoek: Wij bieden een behandeling die is afgestemd op de nieuwste inzichten en wetenschappelijke resultaten.
  • Specialist: De Nederlandse Obesitas Kliniek is de meest gespecialiseerde kliniek van Nederland.

Wat zijn de resultaten van de obesitas operatie?

Na een maagoperatie bij obesitas verliest u ongeveer 25-30% van uw gewicht. Daardoor krijgt u meer energie en kosten de normale dagelijkse dingen u minder moeite. Ook zullen veel lichamelijke klachten die u door uw overgewicht heeft, verminderen of verdwijnen. Zo heeft ruim 80% van onze patiënten met diabetes type 2 daar na de operatie geen last meer van. Maar ook andere gezondheidsproblemen lossen op. Bent u benieuwd welke problemen obesitas kan geven? Wij vertellen u er alles over!

Meer over de gevolgen van obesitas

Inhoud laatst gewijzigd: 23-06-2023

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Bel 088 - 883 24 44 of mail ons


· · Cookie voorkeuren · ·

· ·

© 1996 - 2024 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met ernstig overgewicht v4.2.3/0611