Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht

Cholesterol en overgewicht

Heeft u overgewicht en last van een hoog cholesterolgehalte? Dat kan met elkaar te maken hebben. Er zijn meerdere oorzaken voor een hoog cholesterol en overgewicht is er daar een van. Door af te vallen kunt u wellicht uw cholesterolgehalte verlagen. Afvallen is niet altijd makkelijk. Bij de Nederlandse Obesitas Kliniek helpen we u er graag mee.

Cholesterol en overgewicht

Overgewicht is een belangrijke oorzaak van een te hoog cholesterolgehalte. Maar er zijn meerdere oorzaken. Vaak voedsel met veel verzadigd vet eten bijvoorbeeld. Ook speelt erfelijkheid een rol en hebben mensen met diabetes meer kans op een hoog cholesterol. Daarnaast heeft roken een ongunstig effect op het cholesterolgehalte. Het vervelende is dat veel van deze oorzaken op hun beurt ook weer leiden tot overgewicht.

Overgewicht als oorzaak van een hoog cholesterol

Bij overgewicht is er veel vet opgeslagen direct onder uw huid, maar ook rondom uw organen. Het vet rondom uw hart, longen, maag en lever wordt ook wel orgaanvet of buikvet genoemd. Te veel buikvet beïnvloedt de stofwisseling in uw lichaam en verhoogt het risico op een hoog cholesterolgehalte. Dit komt door stoffen die door het vet worden aangemaakt, zoals hormonen, vetzuren en eiwitten. Bij veel buikvet neemt vooral het LDL-cholesterolgehalte toe. Dit is het slechte cholesterol. Het goede cholesterol, HDL, neemt juist af.

Afvallen om cholesterol te verlagen

Heeft u overgewicht en een te hoog cholesterol? Dan is het verstandig om af te vallen. Er zijn meerdere oorzaken voor een te hoog cholesterol, maar overgewicht is een belangrijke risicofactor. Bovendien geeft een hoog cholesterol, net als een hoge bloeddruk en diabetes, een grotere kans op hart- en vaatziekten. Afvallen is dus echt belangrijk. Heeft u al van alles geprobeerd om af te vallen, maar lukt het niet? Een Gastric Bypass, Gastric Sleeve, SADI of een Gastric Band kan dan een oplossing zijn. Bij de Nederlandse Obesitas Kliniek bent u hiervoor in juiste handen.

Waarom een behandeling van de Nederlandse Obesitas Kliniek?

Cholesterol en overgewicht - NOK

De Nederlandse Obesitas Kliniek is gespecialiseerd in het doen van obesitas operaties. Bij ons kunt u terecht voor advies welke operatie het best u past en na de operatie begeleiden we u om uw leefstijl te veranderen. Dat is belangrijk om te voorkomen dat u terugvalt in oude patronen, waardoor u weer aankomt en problemen krijgt met een te hoog cholesterol.

Meer over onze behandelingen

Inhoud laatst gewijzigd: 09-06-2022

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Bel 088 - 883 24 44 of mail ons


· · Cookie voorkeuren · ·

· ·

© 1996 - 2024 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met ernstig overgewicht v4.2.3/0611