Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht

Zwanger worden met overgewicht

Heeft u overgewicht en lukt het maar niet om zwanger te worden? Dit kan met elkaar te maken hebben. Door uw overgewicht kan uw menstruatie namelijk onregelmatig worden of zelfs helemaal uitblijven. Maar ook bij een regelmatige menstruatie is de kans om zwanger te worden kleiner als u te zwaar bent. Zwanger proberen te worden met obesitas kan tot veel frustratie leiden. Dit is meestal niet bevorderlijk voor het afvallen. Op deze pagina vertellen we u meer over zwanger worden als u overgewicht heeft. Daarnaast bieden we u een oplossing om gewicht te verliezen.

Kleinere kans om zwanger te worden met overgewicht

De kans om zwanger te worden is kleiner als u overgewicht heeft. Dit komt doordat de eisprong uitblijft. Hierdoor wordt de menstruatie onregelmatig of verdwijnt helemaal. Ook is de kans om zwanger te worden tijdens een vruchtbaarheidsbehandeling, zoals IVF, kleiner. Alle reden dus om te proberen gewicht te verliezen.

Complicaties tijdens de zwangerschap door overgewicht

Als u obesitas heeft en zwanger bent, heeft u meer kans op zwangerschapscomplicaties. U loopt bijvoorbeeld meer risico om zwangerschapsdiabetes (suikerziekte), zwangerschapsvergiftiging of een hoge bloeddruk te krijgen. Ook is de kans op een miskraam groter. En omdat bij zwangere vrouwen met overgewicht baby’s vaak wat groter zijn, komen keizersneden meer voor.

Afvallen om zwanger te worden

Afvallen helpt om de kans op een zwangerschap te vergroten. Lukt het u maar niet om af te vallen, dan kan een obesitas operatie ervoor zorgen dat dat u veel gewicht verliest. Denk hierbij aan een Gastric Bypass, Gastric Sleeve, SADI of een Gastric Band. Na een obesitas operatie kan en mag u gewoon zwanger worden. Wel is het beter één jaar te wachten. U heeft tijd nodig om aan de nieuwe manier van leven te wennen en lichamelijk weer in balans te komen. Mocht u het eerste jaar na uw maagverkleining toch zwanger worden, dan zal de Nederlandse Obesitas Kliniek u daar goed in begeleiden.

Waarom een behandeling van de Nederlandse Obesitas Kliniek?

Zwanger worden met overgewicht

De Nederlandse Obesitas Kliniek is de meest gespecialiseerde kliniek van Nederland. Met een obesitas operatie kunnen wij ervoor zorgen dat u veel gewicht verliest. Daarnaast begeleiden we u om uw leefstijl te veranderen. Het is namelijk belangrijk dat u niet in uw oude eet- en beweegpatronen terugvalt, waardoor u weer aankomt. Niet alleen voor uw vruchtbaarheid. Ook als moeder is het fijn om geen overgewicht te hebben. U kunt dan makkelijker voor uw kindje zorgen.

Meer over onze behandelingen

Download de brochure

Download hieronder onze brochure ‘Zwanger worden na een maagverkleining – Wat je moet weten’

Inhoud laatst gewijzigd: 18-08-2022

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Bel 088 - 883 24 44 of mail ons


· · Cookie voorkeuren · ·

· ·

© 1996 - 2024 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met ernstig overgewicht v4.2.3/0611