POSEPOSE

POSE

Bij een POSE (Primary Obesity Surgery Endoscopic) ingreep worden in uw maag ongeveer 12 plooien aangebracht, waardoor de maaginhoud kleiner wordt. Deze ingreep gebeurt uitwendig via de mond (endoscopisch).

Brochures

Download onze brochures hieronder.Download onze brochures hieronder.

Wilt u meer weten over een behandeling zonder operatie? Download hieronder onze brochures.

POSE Brochure Elipse Brochure Medicamenteuze behandeling

Door de maagverkleining kunt u in het eerste jaar na de ingreep minder eten en is er sprake van snelle verzadiging. De POSE geeft afhankelijk van het oorspronkelijke gewicht in 12 maanden een gewichtsreductie van 10%-15%. Het is aangetoond dat de hechtingen waar de plooien mee worden gemaakt na jaren nog steeds op hun plaats zitten. Voor een blijvend effect bieden wij een individueel programma aan waarmee u gemotiveerd wordt om uw leefstijl blijvend aan te passen. Tijdens de ingreep wordt u onder volledige narcose gebracht. In principe kunt u dezelfde dag naar huis.

Kom ik in aanmerking?

Om in aanmerking te komen voor een POSE behandeling moet u aan een aantal criteria voldoen:
• U heeft een BMI (= body mass index) tussen 30 en 40
• U bent minimaal 18 jaar
• U bent niet zwanger
• U heeft geen operatie gehad aan uw maag of darmen

Hiernaast zijn er andere gezondheidskenmerken van belang die mogelijk een belemmering kunnen zijn. Deze worden met u tijdens een uitgebreide screening in kaart gebracht, voordat u samen met het behandelteam beslist of u deze behandeling ondergaat.

Video

In de video hieronder ziet u een animatie van de POSE ingreep.

Geen video? Klik hier om op Youtube te bekijken

Meer informatie

Via onderstaande links leest u meer over de POSE ingreep.

Interesse?

Heeft u interesse of vragen over deze behandeling? Neem telefonisch contact op via 088 88 32 444 of stel uw vraag via het contactformulier.