Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht

Nieuws

Tips voor patiënten tijdens de Corona-Crisis


Vrijdag 27 maart 2020 – We realiseren ons heel goed dat het momenteel extra pittig is om hele dagen thuis te zijn, en dat het misschien niet altijd goed lukt om gezond te blijven eten. Daarom hebben wij 10 Corona-proof helpende en niet-helpende gedachten opgesteld om u hierbij te helpen!

  1. Zorg voor minder prikkels (niet teveel eten in huis halen, boodschappenlijstje gebruiken, snoep niet in het zicht leggen, geen restjes bewaren).
  2. Maak een duidelijk en concreet plan van aanpak, zowel op het gebied van eten als bewegen.
  3. Probeer je aan het plan te houden door niet teveel na te denken over of je het wel leuk vindt. Je doet het omdat het gezond voor je is.
  4. Probeer niet- helpende gedachten uit te dagen. “Gezond eten kan niet, want verse producten zijn moeilijk te krijgen” ; is die gedachte waar en helpt deze gedachte je om je doelen te bereiken (afvallen, gezond worden)? Helpende gedachte: “Ik ga de uitdaging aan om in deze tijd ook goed voor mezelf te blijven zorgen.” Ander voorbeeld: “De sportschool is gesloten vanwege het Corona virus, dus ik kan niet bewegen”. Is die gedachte waar?
  5. Zorg voor afleiding wanneer je lekkere trek hebt.
  6. Bespreek wat je voelt met iemand, of geef uiting aan je emoties op een andere manier, middels een dagboek of een creatieve bezigheid.
  7. Kun je hulp vragen aan een ander? Of ben jij iemand die altijd alles alleen moet oplossen? Iedereen mag hulp vragen, dit heeft niets met sterk of zwak zijn te maken.
  8. Wellicht heb je nu eigenlijk de tijd (om samen met je kinderen) een gezonde snack te bakken of een uitgebreide gezonde maaltijd te koken. Denk bijvoorbeeld aan bananenbrood van volkoren meel of eiermuffins met groente.
  9. Probeer de structuur aan te houden die je normaal gesproken ook zou hebben, plan 6 keer een eetmoment in.
  10. Duik het internet op voor gezonde recepten, bijvoorbeeld op de website van het Voedingscentrum.

Maakt u zich zorgen? Neem dan gerust contact op met uw behandelende kliniek.

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Bel 088 - 883 24 44 of mail ons


Klachten & Privacy · Cookie Policy · Cookie voorkeuren · ZorgMail · Downloads

English · Türkçe · عربى

© 1996 - 2024 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met ernstig overgewicht v4.2.2/0921