Nieuws

Spinningmarathon Obesitas Kliniek groot succes!

 - 

Afgelopen zaterdag organiseerde de Nederlandse Obesitas Kliniek Eindhoven een spinningmarathon voor het goede doel. Met de marathon werd ruim €1000 ingezameld voor Behandelcentrum Heideheuvel: een centrum gespecialiseerd in de klinische- en dagbehandeling van kinderen met ernstige obesitas.

In totaal deden dertig mensen mee aan de marathon, waaronder medewerkers en directieleden van de Nederlandse Obesitas Kliniek en vrienden en vriendinnen die Behandelcentrum Heideheuvel een warm hart toedragen.

Behandelcentrum Heideheuvel is zeer dankbaar voor de inzet en het prachtige resultaat. Kinderarts Olga van der Baan “Het is fantastisch dat mensen zich op een sportieve manier belangeloos inzetten voor ons behandelcentrum. Met dit geld kunnen wij een aantal leuke activiteiten organiseren voor obese kinderen die dit zo nodig hebben.”

Ook de NOK reageerde enthousiast. Imaan Rashid, vestigingscoördinator en initiatiefneemster van de marathon: “Het was echt een superdag, iedereen heeft ontzettend genoten. Het is leuk om op een sportieve manier je in te kunnen zetten voor een goed doel. Hopelijk is hiermee een begin gemaakt voor veel meer leuke initiatieven die nog zullen volgen!”.

Hierbij willen de NOK en Behandelcentrum Heideheuvel alle deelnemers en sponsoren bedanken. Speciale dank gaat uit naar: Afforce Healthcare, Rik Duthler – Duthler Personal Training, Harry Raaijmakers – Health City, Conny van der Sanden – John Vermeulen, Simon Hamer – Fit For Me, Michiel Marks – Rent a Sound, Harald van Haaren – Hofdael Geldrop, Nanette Ebli, Elle Meijs, Van Dingenen Transport, Sebastiaan Verdaasdonk – Health City, Hubert Mol – Omroep Brabant.

Aandacht en erkenning voor obesitas op European Obesity Day

Bewustzijn creëren en kennis over obesitas en daaraan gerelateerde ziekten vergroten. Dat is het doel van de European Obesity Day die op zaterdag 19 mei plaatsvindt. In heel Europa wordt stil gestaan bij deze chronische ziekte, die onder andere in Nederland toeneemt. “Aandacht en erkenning is hard nodig” zegt Kobus Dijkhorst, CEO bij de Nederlandse […]

Lees verder

Janna Buitenhuis schaatst weer na behandelingstraject NOK

Na een behandeltraject van een jaar bij de Nederlandse Obesitas Kliniek – met operatie vanwege morbide obesitas – is Janna enorm blij dat ze weer volop aan alle gezinsactiviteiten mee kan doen. “Vanwege mijn overgewicht heb ik veel in moeten leveren, terwijl ik nog maar 37 jaar ben. Maar door een grote gewichtsafname heb ik […]

Lees verder