Nieuws

Spinningmarathon Obesitas Kliniek groot succes!

 - 

Afgelopen zaterdag organiseerde de Nederlandse Obesitas Kliniek Eindhoven een spinningmarathon voor het goede doel. Met de marathon werd ruim €1000 ingezameld voor Behandelcentrum Heideheuvel: een centrum gespecialiseerd in de klinische- en dagbehandeling van kinderen met ernstige obesitas.

In totaal deden dertig mensen mee aan de marathon, waaronder medewerkers en directieleden van de Nederlandse Obesitas Kliniek en vrienden en vriendinnen die Behandelcentrum Heideheuvel een warm hart toedragen.

Behandelcentrum Heideheuvel is zeer dankbaar voor de inzet en het prachtige resultaat. Kinderarts Olga van der Baan “Het is fantastisch dat mensen zich op een sportieve manier belangeloos inzetten voor ons behandelcentrum. Met dit geld kunnen wij een aantal leuke activiteiten organiseren voor obese kinderen die dit zo nodig hebben.”

Ook de NOK reageerde enthousiast. Imaan Rashid, vestigingscoördinator en initiatiefneemster van de marathon: “Het was echt een superdag, iedereen heeft ontzettend genoten. Het is leuk om op een sportieve manier je in te kunnen zetten voor een goed doel. Hopelijk is hiermee een begin gemaakt voor veel meer leuke initiatieven die nog zullen volgen!”.

Hierbij willen de NOK en Behandelcentrum Heideheuvel alle deelnemers en sponsoren bedanken. Speciale dank gaat uit naar: Afforce Healthcare, Rik Duthler – Duthler Personal Training, Harry Raaijmakers – Health City, Conny van der Sanden – John Vermeulen, Simon Hamer – Fit For Me, Michiel Marks – Rent a Sound, Harald van Haaren – Hofdael Geldrop, Nanette Ebli, Elle Meijs, Van Dingenen Transport, Sebastiaan Verdaasdonk – Health City, Hubert Mol – Omroep Brabant.

Janna Buitenhuis schaatst weer na behandelingstraject NOK

Na een behandeltraject van een jaar bij de Nederlandse Obesitas Kliniek – met operatie vanwege morbide obesitas – is Janna enorm blij dat ze weer volop aan alle gezinsactiviteiten mee kan doen. “Vanwege mijn overgewicht heb ik veel in moeten leveren, terwijl ik nog maar 37 jaar ben. Maar door een grote gewichtsafname heb ik […]

Lees verder

Wetenschappelijk onderzoek Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) gepubliceerd

De  Nederlandse Obesitas Kliniek maakt sinds de oprichting gebruik van verschillende vragenlijsten om de vooruitgang van patiënten te monitoren. Vragenlijsten waarmee de kwaliteit van leven wordt gemeten zijn hier ook onderdeel van. Een aantal jaar geleden is besloten deze vragenlijsten ook in het kader van wetenschappelijk onderzoek te analyseren. Daarvoor is een arts-onderzoeker aangenomen. Het […]

Lees verder