Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht

Nieuws

Samenwerking tussen St. Antonius en Nederlandse Obesitas Kliniek officieel

Dinsdag 30 september 2014 – Het St. Antonius Ziekenhuis werkt voor de behandeling van ernstig overgewicht (morbide obesitas) samen met de Nederlandse Obesitas Kliniek. Samen bieden ze een compleet behandelprogramma om patiënten naar een gezond gewicht te leiden. De samenwerking is gisteren officieel beklonken in de nieuwe vestiging van de Nederlandse Obesitas Kliniek in Nieuwegein.

Het Obesitascentrum van het St. Antonius Ziekenhuis verricht jaarlijks ongeveer 700 operatieve behandelingen van morbide obesitas. Hiermee is het Obesitascentrum een van de grootste centra van Nederland.

Naast de operatie wordt nu ook een intensief leefstijlprogramma aan de behandeling toegevoegd. De Nederlandse Obesitas Kliniek is de grootste en meest gespecialiseerde, zelfstandige kliniek voor het screenen en begeleiden van mensen met (morbide) obesitas. Zij doen dit al meer dan 20 jaar en werken nauw samen met topklinische ziekenhuizen zoals het St. Antonius Ziekenhuis.

Compleet behandelprogramma
St. Antonius en De Nederlandse Obesitas Kliniek hebben een aanpak ontwikkeld, die bestaat uit een intensief traject op maat. De gezamenlijke behandeling is gericht op leefstijlverandering en wordt veelal ondersteund door een operatie, die uitgevoerd wordt door een chirurg van het St. Antonius. De Nederlandse Obesitas Kliniek behandelt de patiënten vanuit de locatie Nieuwegein en begeleidt patiënten voor en na de operatie.

Mensen met ernstig overgewicht die in aanmerking willen komen voor een integrale behandeling, kunnen contact opnemen met de Nederlandse Obesitas Kliniek, telefoon 088-8832444 of het St. Antonius Ziekenhuis, telefoon 088-320 35 00, na verwijzing door de huisarts. Kijk voor meer informatie over de gezamenlijke aanpak op www.antoniusziekenhuis.nl/obesitascentrum of www.obesitaskliniek.nl/nieuwegein

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Bel 088 - 883 24 44 of mail ons


Klachten & Privacy · Cookie Policy · Cookie voorkeuren · ZorgMail · Downloads

English · Türkçe · عربى

© 1996 - 2024 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met ernstig overgewicht v4.2.2/0921