Nieuws

Samenwerking Nederlandse Obesitas Kliniek en Atrium Medisch Centrum Parkstad

 - 

Nieuw behandelcentrum voor ernstig overgewicht

Atrium MC heeft woensdagmorgen 19 juni in Heerlen een samenwerkingsovereenkomst getekend met de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK). Het samenwerkingsverband tussen Atrium MC, de Nederlandse Obesitas Kliniek en de maatschap Heelkunde Zuid-Limburg wordt NOK Zuid genoemd. Het centrum biedt een compleet behandelprogramma, gericht op de behandeling van ernstig overgewicht (morbide obesitas). De samenwerking zal formeel vanaf 1 juli 2013 starten vanuit Atrium MC.

De Nederlandse Obesitas Kliniek ontwikkelt momenteel een keten van behandellocaties voor patiënten met obesitas in samenwerking met toonaangevende ziekenhuizen en de leidende bariatrisch chirurgen in Nederland. Zo zijn er al NOK-klinieken operationeel in Amsterdam, Arnhem, Beverwijk, Den Haag, Hilversum en Eindhoven. Ook voor Atrium MC is obesitas al een aantal jaar een speerpunt. De verwachting is dat er in 2013 zo’n 250 patiënten worden geholpen.

De samenwerking is uniek, vindt Kobus Dijkhorst, algemeen directeur van de Nederlandse Obesitas Kliniek. “We zijn enorm blij dit project samen vorm te mogen geven. We kunnen de patiënten nu een volledige geïntegreerde behandeling van leefstijlverandering met ondersteuning van chirurgie in de regio Limburg bieden.” Langdurige behandeling van obesitas leidt tot gezondheidswinst, verbetering van kwaliteit van leven en blijvend gewichtsverlies.

Michel Foppen, divisiedirecteur in Atrium MC, vult aan: “Diverse specialisten, zoals internisten,anesthesiologen en chirurgen, en andere zorgverleners, zoals verpleegkundigen, diëtisten, psychologen, bewegingstherapeuten en zorgcoördinatoren, werken bij de nu opgerichte Nederlandse Obesitas Kliniek Zuid nauw samen om begeleiding op maat te geven. Mensen met extreem overgewicht hebben zorg dicht bij hun leefomgeving nodig. Het vraagt om behandeling en begeleiding en daar voorziet dit centrum nu voor Limburg in.

Prof. dr. Jan Willem Greve, één van de drie chirurgen en mededirecteur van de kliniek, is enthousiast over het overeengekomen initiatief: “Het toevoegen van een intensief leefstijl-programma aan de operatieve behandeling in de eigen omgeving, zal leiden tot een nog beter resultaat van de behandeling van ernstig overgewicht.”

De oprichters willen uiteindelijk een euregionaal ‘centre of excellence’ bouwen, waar alle kennis over de behandeling en begeleiding van extreem overgewicht wordt samengebracht en uitgelezen en onderwijs- en onderzoeksfaciliteiten aanwezig zijn.

Mensen met ernstig overgewicht die hiervoor graag een integrale behandeling willen, kunnen contact opnemen met de Nederlandse Obesitas Kliniek (088 8832444) of Atrium MC (045 57 66599), na verwijzing door de huisarts.

Aandacht en erkenning voor obesitas op European Obesity Day

Bewustzijn creëren en kennis over obesitas en daaraan gerelateerde ziekten vergroten. Dat is het doel van de European Obesity Day die op zaterdag 19 mei plaatsvindt. In heel Europa wordt stil gestaan bij deze chronische ziekte, die onder andere in Nederland toeneemt. “Aandacht en erkenning is hard nodig” zegt Kobus Dijkhorst, CEO bij de Nederlandse […]

Lees verder

Janna Buitenhuis schaatst weer na behandelingstraject NOK

Na een behandeltraject van een jaar bij de Nederlandse Obesitas Kliniek – met operatie vanwege morbide obesitas – is Janna enorm blij dat ze weer volop aan alle gezinsactiviteiten mee kan doen. “Vanwege mijn overgewicht heb ik veel in moeten leveren, terwijl ik nog maar 37 jaar ben. Maar door een grote gewichtsafname heb ik […]

Lees verder