Nieuws

Samenwerking Nederlandse Obesitas Kliniek en Atrium Medisch Centrum Parkstad

 - 

Nieuw behandelcentrum voor ernstig overgewicht

Atrium MC heeft woensdagmorgen 19 juni in Heerlen een samenwerkingsovereenkomst getekend met de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK). Het samenwerkingsverband tussen Atrium MC, de Nederlandse Obesitas Kliniek en de maatschap Heelkunde Zuid-Limburg wordt NOK Zuid genoemd. Het centrum biedt een compleet behandelprogramma, gericht op de behandeling van ernstig overgewicht (morbide obesitas). De samenwerking zal formeel vanaf 1 juli 2013 starten vanuit Atrium MC.

De Nederlandse Obesitas Kliniek ontwikkelt momenteel een keten van behandellocaties voor patiënten met obesitas in samenwerking met toonaangevende ziekenhuizen en de leidende bariatrisch chirurgen in Nederland. Zo zijn er al NOK-klinieken operationeel in Amsterdam, Arnhem, Beverwijk, Den Haag, Hilversum en Eindhoven. Ook voor Atrium MC is obesitas al een aantal jaar een speerpunt. De verwachting is dat er in 2013 zo’n 250 patiënten worden geholpen.

De samenwerking is uniek, vindt Kobus Dijkhorst, algemeen directeur van de Nederlandse Obesitas Kliniek. “We zijn enorm blij dit project samen vorm te mogen geven. We kunnen de patiënten nu een volledige geïntegreerde behandeling van leefstijlverandering met ondersteuning van chirurgie in de regio Limburg bieden.” Langdurige behandeling van obesitas leidt tot gezondheidswinst, verbetering van kwaliteit van leven en blijvend gewichtsverlies.

Michel Foppen, divisiedirecteur in Atrium MC, vult aan: “Diverse specialisten, zoals internisten,anesthesiologen en chirurgen, en andere zorgverleners, zoals verpleegkundigen, diëtisten, psychologen, bewegingstherapeuten en zorgcoördinatoren, werken bij de nu opgerichte Nederlandse Obesitas Kliniek Zuid nauw samen om begeleiding op maat te geven. Mensen met extreem overgewicht hebben zorg dicht bij hun leefomgeving nodig. Het vraagt om behandeling en begeleiding en daar voorziet dit centrum nu voor Limburg in.

Prof. dr. Jan Willem Greve, één van de drie chirurgen en mededirecteur van de kliniek, is enthousiast over het overeengekomen initiatief: “Het toevoegen van een intensief leefstijl-programma aan de operatieve behandeling in de eigen omgeving, zal leiden tot een nog beter resultaat van de behandeling van ernstig overgewicht.”

De oprichters willen uiteindelijk een euregionaal ‘centre of excellence’ bouwen, waar alle kennis over de behandeling en begeleiding van extreem overgewicht wordt samengebracht en uitgelezen en onderwijs- en onderzoeksfaciliteiten aanwezig zijn.

Mensen met ernstig overgewicht die hiervoor graag een integrale behandeling willen, kunnen contact opnemen met de Nederlandse Obesitas Kliniek (088 8832444) of Atrium MC (045 57 66599), na verwijzing door de huisarts.

Bericht voor patiënten van Ra-Medical

Helaas kunt u voor uw zorgvragen niet meer terecht bij Ra-medical. Wij als Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) willen en kunnen de zorg indien gewenst voor u voortzetten. Een aantal medewerkers van Ra-medical is in dienst getreden bij de NOK waardoor wij kennis hebben van de zorg die Ra-medical aan u heeft geboden. Als het goed […]

Lees verder
Ondertekening2.jpgOndertekening2.jpg

Zuyderland en Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) Zuid krijgen predicaat Centre of Excellence (COE)

Centre of Excellence Zuyderland en de Nederlandse Obesitas Kliniek Zuid hebben het predicaat Centre of Excellence van de internationale federatie voor de operaties van obesitas en metabole stoornissen (IFSO) ontvangen. Samen met de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) Zuid in Heerlen biedt de maatschap Chirurgie (Heelkunde) van Zuyderland Medisch Centrum al sinds 2013 een volledige behandeling […]

Lees verder