Nieuws

Samenwerking Nederlandse Obesitas Kliniek en Atrium Medisch Centrum Parkstad

 - 

Nieuw behandelcentrum voor ernstig overgewicht

Atrium MC heeft woensdagmorgen 19 juni in Heerlen een samenwerkingsovereenkomst getekend met de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK). Het samenwerkingsverband tussen Atrium MC, de Nederlandse Obesitas Kliniek en de maatschap Heelkunde Zuid-Limburg wordt NOK Zuid genoemd. Het centrum biedt een compleet behandelprogramma, gericht op de behandeling van ernstig overgewicht (morbide obesitas). De samenwerking zal formeel vanaf 1 juli 2013 starten vanuit Atrium MC.

De Nederlandse Obesitas Kliniek ontwikkelt momenteel een keten van behandellocaties voor patiënten met obesitas in samenwerking met toonaangevende ziekenhuizen en de leidende bariatrisch chirurgen in Nederland. Zo zijn er al NOK-klinieken operationeel in Amsterdam, Arnhem, Beverwijk, Den Haag, Hilversum en Eindhoven. Ook voor Atrium MC is obesitas al een aantal jaar een speerpunt. De verwachting is dat er in 2013 zo’n 250 patiënten worden geholpen.

De samenwerking is uniek, vindt Kobus Dijkhorst, algemeen directeur van de Nederlandse Obesitas Kliniek. “We zijn enorm blij dit project samen vorm te mogen geven. We kunnen de patiënten nu een volledige geïntegreerde behandeling van leefstijlverandering met ondersteuning van chirurgie in de regio Limburg bieden.” Langdurige behandeling van obesitas leidt tot gezondheidswinst, verbetering van kwaliteit van leven en blijvend gewichtsverlies.

Michel Foppen, divisiedirecteur in Atrium MC, vult aan: “Diverse specialisten, zoals internisten,anesthesiologen en chirurgen, en andere zorgverleners, zoals verpleegkundigen, diëtisten, psychologen, bewegingstherapeuten en zorgcoördinatoren, werken bij de nu opgerichte Nederlandse Obesitas Kliniek Zuid nauw samen om begeleiding op maat te geven. Mensen met extreem overgewicht hebben zorg dicht bij hun leefomgeving nodig. Het vraagt om behandeling en begeleiding en daar voorziet dit centrum nu voor Limburg in.

Prof. dr. Jan Willem Greve, één van de drie chirurgen en mededirecteur van de kliniek, is enthousiast over het overeengekomen initiatief: “Het toevoegen van een intensief leefstijl-programma aan de operatieve behandeling in de eigen omgeving, zal leiden tot een nog beter resultaat van de behandeling van ernstig overgewicht.”

De oprichters willen uiteindelijk een euregionaal ‘centre of excellence’ bouwen, waar alle kennis over de behandeling en begeleiding van extreem overgewicht wordt samengebracht en uitgelezen en onderwijs- en onderzoeksfaciliteiten aanwezig zijn.

Mensen met ernstig overgewicht die hiervoor graag een integrale behandeling willen, kunnen contact opnemen met de Nederlandse Obesitas Kliniek (088 8832444) of Atrium MC (045 57 66599), na verwijzing door de huisarts.

Nederlandse Obesitas Kliniek zit al 10 jaar in Amsterdam en blijft samen met OLVG bariatrische zorg aanbieden

De Nederlandse Obesitas Kliniek is in Nederland de grootste en meest gespecialiseerde, zelfstandige kliniek voor de behandeling van mensen met ernstig overgewicht. Sinds 2009 werkt deze kliniek samen met OLVG. Duizenden patiënten zijn inmiddels succesvol behandeld. Door de grote onduidelijkheid rondom de toekomst van MC Slotervaart hebben zich de afgelopen weken honderden patiënten gemeld bij […]

Lees verder

Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) ondersteunt postbariatrische plastische chirurgie

Vrijdag 16 november 2018 is de landelijk dag van de plastische chirurgie met als thema ‘postbariatrie’, een plastisch chirurgische ingreep waarbij overtollige huid wordt verwijderd na extreem gewichtsverlies. De Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) onderschrijft deze vorm van plastische chirurgie. Vanaf december kunnen patiënten bij de Nederlandse Contour Kliniek terecht voor een screening waarbij wordt gekeken […]

Lees verder