Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht

Nieuws

RKZ onderzoekt telemonitoring obesitas patiënten

Donderdag 30 juni 2011 – Chirurgen van de obesitas-poli in het Rode Kruis Ziekenhuis starten 1 juli een onderzoek naar het effect van tele-monitoring.

Twintig mensen met obesitas die in aanmerking komen voor een operatie, krijgen een speciale, digitale weegschaal mee naar huis. De weegschaal wordt aangesloten op de eigen computer en geeft het gewicht en BMI op een beveiligde webpagina weer.

Het wegen start voor de operatie en duurt tot 1 jaar daarna. De bedoeling is dat patiënten zichzelf minstens een keer per week wegen. Chirurgen van het RKZ kunnen via de webpagina op afstand volgen hoe het met de patiënten gaat en waar nodig tips en adviezen geven.

Begeleiding voor en na

Het onderzoek moet aantonen of deze aanpak iets toevoegt aan het hele traject voor obesitaspatiënten. Dat bevat niet alleen een operatie, maar ook een goede begeleiding daarvoor en daarna.

Voor deze voor- en nazorg werkt het RKZ al samen met de Nederlandse Obesitas Kliniek. Zij bieden met verschillende zorgprofessionals (psycholoog, arts, bewegingsdeskundige, diëtist) hulp bij het veranderen van de leefstijl. Dat vergroot de kans op blijvend afvallen aanzienlijk.

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Bel 088 - 883 24 44 of mail ons


· · Cookie voorkeuren · ·

· ·

© 1996 - 2024 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met ernstig overgewicht v4.2.3/0611