Nieuws

RKZ onderzoekt telemonitoring obesitas patiënten

 - 

Chirurgen van de obesitas-poli in het Rode Kruis Ziekenhuis starten 1 juli een onderzoek naar het effect van tele-monitoring.

Twintig mensen met obesitas die in aanmerking komen voor een operatie, krijgen een speciale, digitale weegschaal mee naar huis. De weegschaal wordt aangesloten op de eigen computer en geeft het gewicht en BMI op een beveiligde webpagina weer.

Het wegen start voor de operatie en duurt tot 1 jaar daarna. De bedoeling is dat patiënten zichzelf minstens een keer per week wegen. Chirurgen van het RKZ kunnen via de webpagina op afstand volgen hoe het met de patiënten gaat en waar nodig tips en adviezen geven.

Begeleiding voor en na

Het onderzoek moet aantonen of deze aanpak iets toevoegt aan het hele traject voor obesitaspatiënten. Dat bevat niet alleen een operatie, maar ook een goede begeleiding daarvoor en daarna.

Voor deze voor- en nazorg werkt het RKZ al samen met de Nederlandse Obesitas Kliniek. Zij bieden met verschillende zorgprofessionals (psycholoog, arts, bewegingsdeskundige, diëtist) hulp bij het veranderen van de leefstijl. Dat vergroot de kans op blijvend afvallen aanzienlijk.

Aandacht en erkenning voor obesitas op European Obesity Day

Bewustzijn creëren en kennis over obesitas en daaraan gerelateerde ziekten vergroten. Dat is het doel van de European Obesity Day die op zaterdag 19 mei plaatsvindt. In heel Europa wordt stil gestaan bij deze chronische ziekte, die onder andere in Nederland toeneemt. “Aandacht en erkenning is hard nodig” zegt Kobus Dijkhorst, CEO bij de Nederlandse […]

Lees verder

Janna Buitenhuis schaatst weer na behandelingstraject NOK

Na een behandeltraject van een jaar bij de Nederlandse Obesitas Kliniek – met operatie vanwege morbide obesitas – is Janna enorm blij dat ze weer volop aan alle gezinsactiviteiten mee kan doen. “Vanwege mijn overgewicht heb ik veel in moeten leveren, terwijl ik nog maar 37 jaar ben. Maar door een grote gewichtsafname heb ik […]

Lees verder