Nieuws

RKZ onderzoekt telemonitoring obesitas patiënten

 - 

Chirurgen van de obesitas-poli in het Rode Kruis Ziekenhuis starten 1 juli een onderzoek naar het effect van tele-monitoring.

Twintig mensen met obesitas die in aanmerking komen voor een operatie, krijgen een speciale, digitale weegschaal mee naar huis. De weegschaal wordt aangesloten op de eigen computer en geeft het gewicht en BMI op een beveiligde webpagina weer.

Het wegen start voor de operatie en duurt tot 1 jaar daarna. De bedoeling is dat patiënten zichzelf minstens een keer per week wegen. Chirurgen van het RKZ kunnen via de webpagina op afstand volgen hoe het met de patiënten gaat en waar nodig tips en adviezen geven.

Begeleiding voor en na

Het onderzoek moet aantonen of deze aanpak iets toevoegt aan het hele traject voor obesitaspatiënten. Dat bevat niet alleen een operatie, maar ook een goede begeleiding daarvoor en daarna.

Voor deze voor- en nazorg werkt het RKZ al samen met de Nederlandse Obesitas Kliniek. Zij bieden met verschillende zorgprofessionals (psycholoog, arts, bewegingsdeskundige, diëtist) hulp bij het veranderen van de leefstijl. Dat vergroot de kans op blijvend afvallen aanzienlijk.

Nederlandse Obesitas Kliniek zit al 10 jaar in Amsterdam en blijft samen met OLVG bariatrische zorg aanbieden

De Nederlandse Obesitas Kliniek is in Nederland de grootste en meest gespecialiseerde, zelfstandige kliniek voor de behandeling van mensen met ernstig overgewicht. Sinds 2009 werkt deze kliniek samen met OLVG. Duizenden patiënten zijn inmiddels succesvol behandeld. Door de grote onduidelijkheid rondom de toekomst van MC Slotervaart hebben zich de afgelopen weken honderden patiënten gemeld bij […]

Lees verder

Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) ondersteunt postbariatrische plastische chirurgie

Vrijdag 16 november 2018 is de landelijk dag van de plastische chirurgie met als thema ‘postbariatrie’, een plastisch chirurgische ingreep waarbij overtollige huid wordt verwijderd na extreem gewichtsverlies. De Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) onderschrijft deze vorm van plastische chirurgie. Vanaf december kunnen patiënten bij de Nederlandse Contour Kliniek terecht voor een screening waarbij wordt gekeken […]

Lees verder