Nieuws

RKZ houdt eerste Twitterspreekuur

 - 

Het Rode Kruis Ziekenhuis start met een Twitterspreekuur. Op dinsdag 25 oktober tussen 10.30 en 11.30 uur kan iedereen die maar wil via Twitter vragen stellen over overgewicht. Chirurg Huib Cense, gespecialiseerd in maagverkleiningen, geeft antwoord.

Twitteren over overgewicht
Wat is een maagverkleining? Wanneer heb je obesitas? Wat is mijn BMI? Deze en ook alle andere vragen die met overgewicht te maken hebben kunnen online worden gesteld op 25 oktober. Chirurg Cense geeft tussen 10.30 en 11.30 uur direct antwoord via Twitter. Vragen kunnen ook vooraf worden gesteld. Ze worden tijdens het spreekuur beantwoord.

Hoe werkt het?
Het Rode Kruis Ziekenhuis is op Twitter te vinden als RodeKruisZH. Stel je vraag op dinsdag (of eerder) via @RodeKruisZH en zet daarachter #dokterRKZ

Laagdrempelig
Het online spreekuur heeft plaats aan de vooravond van een ander bijzonder evenement: de vrolijke en informatieve XXL-markt die op 29 oktober in het ziekenhuis wordt gehouden.
Zowel de markt als het Twitterspreekuur zijn zo opgezet dat de drempel om informatie te zoeken zo laag mogelijk is. Cense: “Mensen blijven vaak onnodig lang tobben met hun overgewicht. Dat is jammer. Ik druk iedereen op het hart vragen te stellen of langs te komen. Lang niet iedereen hoeft te worden geopereerd. Maar als je weet wat er allemaal mogelijk is kun je veel beter een keus maken.”

RKZ en nieuwe media
Het Twitterspreekuur past in de groeiende online activiteiten van het ziekenhuis. Via Twitter, Youtube, LinkedIn en Hyves en sinds kort ook op Facebook is het RKZ online aanwezig. Nieuws en informatie wordt gedeeld, maar vooral ook dienen de kanalen om te peilen wat er leeft, klachten en complimenten aan te horen en toegankelijk te zijn. Op Facebook is ook een speciale pagina voor kinderen. Bo de Bever, het icoon van de kinderwebsite van het RKZ, houdt polls en quizzen, beantwoordt vragen voor werkstukken en luistert naar wat kinderen kwijt willen.

Nederlandse Obesitas Kliniek zit al 10 jaar in Amsterdam en blijft samen met OLVG bariatrische zorg aanbieden

De Nederlandse Obesitas Kliniek is in Nederland de grootste en meest gespecialiseerde, zelfstandige kliniek voor de behandeling van mensen met ernstig overgewicht. Sinds 2009 werkt deze kliniek samen met OLVG. Duizenden patiënten zijn inmiddels succesvol behandeld. Door de grote onduidelijkheid rondom de toekomst van MC Slotervaart hebben zich de afgelopen weken honderden patiënten gemeld bij […]

Lees verder

Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) ondersteunt postbariatrische plastische chirurgie

Vrijdag 16 november 2018 is de landelijk dag van de plastische chirurgie met als thema ‘postbariatrie’, een plastisch chirurgische ingreep waarbij overtollige huid wordt verwijderd na extreem gewichtsverlies. De Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) onderschrijft deze vorm van plastische chirurgie. Vanaf december kunnen patiënten bij de Nederlandse Contour Kliniek terecht voor een screening waarbij wordt gekeken […]

Lees verder