Nieuws

Officiële opening nieuwe locatie Nederlandse Obesitas Kliniek Heerlen

 - 

Dinsdag 17 mei 2016 is in Heerlen een nieuwe locatie van de Nederlandse Obesitas Kliniek officieel geopend. De Nederlandse Obesitas Kliniek is de grootste en meest gespecialiseerde zelfstandige kliniek voor de volledige behandeling van mensen met ernstig overgewicht. De kliniek werkt al jaren nauw samen met Zuyderland Medisch Centrum. De nieuwe locatie is sinds 29 maart in gebruik en is gevestigd aan de John F. Kennedylaan 301 in Heerlen.

Zuyderland en de Nederlandse Obesitas Kliniek hebben een gezamenlijke aanpak ontwikkeld voor de behandeling van morbide obesitas. Deze geïntegreerde methode en in het bijzonder de multidisciplinaire aanpak waarmee de gedragsverandering bij de patiënt bereikt wordt, is uniek als het gaat om de behandeling van (morbide) obesitas. Het programma richt zich op leefstijlverandering en wordt veelal ondersteund door een maag verkleinende operatie. Deze ingreep wordt uitgevoerd in Zuyderland. De Nederlandse Obesitas Kliniek begeleidt de patiënten op de locatie in Heerlen in een langdurend en intensief traject voor en na de operatie.

De Nederlandse Obesitas Kliniek en Zuyderland werken nauw samen met de regionale huisartsen en zorgverzekeraars. Een team van artsen, verpleegkundigen, psychologen, bewegingsdeskundigen, diëtisten en zorgcoördinatoren staat garant voor gespecialiseerde begeleiding met als doel een gezonder eet- en leefpatroon en blijvend gewichtsverlies.

Regelmatig worden er informatieavonden georganiseerd over de (operatieve) behandeling van obesitas. Voor het programma zie www.obesitaskliniek.nl/agenda of www.zuyderland.nl/agenda.

Nederlandse Obesitas Kliniek zit al 10 jaar in Amsterdam en blijft samen met OLVG bariatrische zorg aanbieden

De Nederlandse Obesitas Kliniek is in Nederland de grootste en meest gespecialiseerde, zelfstandige kliniek voor de behandeling van mensen met ernstig overgewicht. Sinds 2009 werkt deze kliniek samen met OLVG. Duizenden patiënten zijn inmiddels succesvol behandeld. Door de grote onduidelijkheid rondom de toekomst van MC Slotervaart hebben zich de afgelopen weken honderden patiënten gemeld bij […]

Lees verder

Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) ondersteunt postbariatrische plastische chirurgie

Vrijdag 16 november 2018 is de landelijk dag van de plastische chirurgie met als thema ‘postbariatrie’, een plastisch chirurgische ingreep waarbij overtollige huid wordt verwijderd na extreem gewichtsverlies. De Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) onderschrijft deze vorm van plastische chirurgie. Vanaf december kunnen patiënten bij de Nederlandse Contour Kliniek terecht voor een screening waarbij wordt gekeken […]

Lees verder