Nieuws

Officiële opening nieuwe locatie Nederlandse Obesitas Kliniek Heerlen

 - 

Dinsdag 17 mei 2016 is in Heerlen een nieuwe locatie van de Nederlandse Obesitas Kliniek officieel geopend. De Nederlandse Obesitas Kliniek is de grootste en meest gespecialiseerde zelfstandige kliniek voor de volledige behandeling van mensen met ernstig overgewicht. De kliniek werkt al jaren nauw samen met Zuyderland Medisch Centrum. De nieuwe locatie is sinds 29 maart in gebruik en is gevestigd aan de John F. Kennedylaan 301 in Heerlen.

Zuyderland en de Nederlandse Obesitas Kliniek hebben een gezamenlijke aanpak ontwikkeld voor de behandeling van morbide obesitas. Deze geïntegreerde methode en in het bijzonder de multidisciplinaire aanpak waarmee de gedragsverandering bij de patiënt bereikt wordt, is uniek als het gaat om de behandeling van (morbide) obesitas. Het programma richt zich op leefstijlverandering en wordt veelal ondersteund door een maag verkleinende operatie. Deze ingreep wordt uitgevoerd in Zuyderland. De Nederlandse Obesitas Kliniek begeleidt de patiënten op de locatie in Heerlen in een langdurend en intensief traject voor en na de operatie.

De Nederlandse Obesitas Kliniek en Zuyderland werken nauw samen met de regionale huisartsen en zorgverzekeraars. Een team van artsen, verpleegkundigen, psychologen, bewegingsdeskundigen, diëtisten en zorgcoördinatoren staat garant voor gespecialiseerde begeleiding met als doel een gezonder eet- en leefpatroon en blijvend gewichtsverlies.

Regelmatig worden er informatieavonden georganiseerd over de (operatieve) behandeling van obesitas. Voor het programma zie www.obesitaskliniek.nl/agenda of www.zuyderland.nl/agenda.

Aandacht en erkenning voor obesitas op European Obesity Day

Bewustzijn creëren en kennis over obesitas en daaraan gerelateerde ziekten vergroten. Dat is het doel van de European Obesity Day die op zaterdag 19 mei plaatsvindt. In heel Europa wordt stil gestaan bij deze chronische ziekte, die onder andere in Nederland toeneemt. “Aandacht en erkenning is hard nodig” zegt Kobus Dijkhorst, CEO bij de Nederlandse […]

Lees verder

Janna Buitenhuis schaatst weer na behandelingstraject NOK

Na een behandeltraject van een jaar bij de Nederlandse Obesitas Kliniek – met operatie vanwege morbide obesitas – is Janna enorm blij dat ze weer volop aan alle gezinsactiviteiten mee kan doen. “Vanwege mijn overgewicht heb ik veel in moeten leveren, terwijl ik nog maar 37 jaar ben. Maar door een grote gewichtsafname heb ik […]

Lees verder