Nieuws

Officiële opening nieuwe locatie Nederlandse Obesitas Kliniek Heerlen

 - 

Dinsdag 17 mei 2016 is in Heerlen een nieuwe locatie van de Nederlandse Obesitas Kliniek officieel geopend. De Nederlandse Obesitas Kliniek is de grootste en meest gespecialiseerde zelfstandige kliniek voor de volledige behandeling van mensen met ernstig overgewicht. De kliniek werkt al jaren nauw samen met Zuyderland Medisch Centrum. De nieuwe locatie is sinds 29 maart in gebruik en is gevestigd aan de John F. Kennedylaan 301 in Heerlen.

Zuyderland en de Nederlandse Obesitas Kliniek hebben een gezamenlijke aanpak ontwikkeld voor de behandeling van morbide obesitas. Deze geïntegreerde methode en in het bijzonder de multidisciplinaire aanpak waarmee de gedragsverandering bij de patiënt bereikt wordt, is uniek als het gaat om de behandeling van (morbide) obesitas. Het programma richt zich op leefstijlverandering en wordt veelal ondersteund door een maag verkleinende operatie. Deze ingreep wordt uitgevoerd in Zuyderland. De Nederlandse Obesitas Kliniek begeleidt de patiënten op de locatie in Heerlen in een langdurend en intensief traject voor en na de operatie.

De Nederlandse Obesitas Kliniek en Zuyderland werken nauw samen met de regionale huisartsen en zorgverzekeraars. Een team van artsen, verpleegkundigen, psychologen, bewegingsdeskundigen, diëtisten en zorgcoördinatoren staat garant voor gespecialiseerde begeleiding met als doel een gezonder eet- en leefpatroon en blijvend gewichtsverlies.

Regelmatig worden er informatieavonden georganiseerd over de (operatieve) behandeling van obesitas. Voor het programma zie www.obesitaskliniek.nl/agenda of www.zuyderland.nl/agenda.

Wetenschappelijk onderzoek Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) gepubliceerd

De  Nederlandse Obesitas Kliniek maakt sinds de oprichting gebruik van verschillende vragenlijsten om de vooruitgang van patiënten te monitoren. Vragenlijsten waarmee de kwaliteit van leven wordt gemeten zijn hier ook onderdeel van. Een aantal jaar geleden is besloten deze vragenlijsten ook in het kader van wetenschappelijk onderzoek te analyseren. Daarvoor is een arts-onderzoeker aangenomen. Het […]

Lees verder

Keuze voor maagverkleining te snel gemaakt

Naar aanleiding van de uitspraak van Inez van den Anker, voorzitter van de Nederlandse Stichting Over Gewicht over de overbehandeling van maagverkleiningen geeft onderstaand bericht meer duidelijkheid over de werkwijze en regelgeving rondom de behandeling van morbide obesitas. Mensen die in Nederland in aanmerking komen voor operatieve behandeling van hun gewicht, hebben morbide obesitas: zodanig […]

Lees verder