Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht

Nieuws

Nieuwe locatie Nederlandse Obesitas Kliniek in Venlo

Maandag 6 april 2020 – Mensen die gezondheidsklachten hebben als gevolg van overgewicht en graag een stap zetten naar een betere kwaliteit van leven kunnen vanaf vandaag, 6 april, terecht bij de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) in Venlo. De NOK is de grootste en meest gespecialiseerde kliniek in Nederland voor de behandeling van ernstig overgewicht, ook wel obesitas genoemd.

Lang werd gedacht dat obesitas het gevolg van een ongezonde leefstijl is. Tegenwoordig is bewezen dat veel meer factoren, waaronder ook genetische oorzaken, een rol spelen. Obesitas is nu erkend als chronische ziekte die kan zorgen voor een domino-effect aan gezondheidsproblemen. Mensen hebben vaak verhoogde kans op hart- en vaatziekten, slaapapneu,  diabetes type 2, hoge bloeddruk of gewrichtspijn. Daarnaast komt depressie en sociale uitsluiting voor. Berichtgevingen in de media onderstrepen steeds vaker de risico’s voor de gezondheid. In 2016 hadden 650 miljoen mensen wereldwijd obesitas en als de trend doorzet zal in 2025 18% van de mannen en 21% van de vrouwen hiermee kampen. In Nederland heeft ruim 1,5% van de 20-plussers morbide obesitas. Dat betekent dat bijna 200.000 volwassenen lijden aan deze ernstige vorm van zwaarlijvigheid.

Sinds 1993 loopt de NOK voorop in de behandeling van morbide obesitas. Wij bieden een uniek behandelprogramma waarin leefstijlverandering een belangrijke rol heeft. Na een zorgvuldige voorbereiding in groepsverband ondergaat de patiënt een maagverkleinende operatie. De NOK in Venlo werkt hiervoor nauw samen met het Zuyderland ziekenhuis in Heerlen. Daarna volgt een programma voor leefstijlverandering: intensieve begeleiding bij het aanpassen van de leefstijl aan de verkleinde maag, met als doel het bereiken van een positief eet- en leefpatroon. Tijdens de behandeling is er veel contact met lotgenoten. Patiënten vallen daardoor niet alleen, maar met elkaar af. Gezondheidsklachten verdwijnen en de kwaliteit van leven neemt toe. De behandeling wordt vergoed door de zorgverzekeraars.

De Nederlandse Obesitas Kliniek Venlo is gevestigd op de Noorderpoort 9B. De huidige omstandigheden in verband met Corona hoeven een eerste kennismaking niet in de weg te staan. Het team staat klaar om de unieke behandeling telefonisch uitgebreid toe te lichten en na te gaan of iemand in aanmerking komt voor de behandeling. Het telefoonnummer is (077) 30 30 630.

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Bel 088 - 883 24 44 of mail ons


· · Cookie voorkeuren · ·

· ·

© 1996 - 2024 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met ernstig overgewicht v4.2.3/0611