Nieuws

Nieuw behandelcentrum voor mensen met ernstig overgewicht in Hoogeveen

 - 

Met ingang van januari 2016 kunnen mensen met ernstig overgewicht uit het verzorgingsgebied van Treant Zorggroep dichter bij huis terecht voor een compleet programma dat gericht is op de behandeling van morbide obesitas. Tot voor kort werden zij nog doorverwezen naar andere, verder weg gelegen, locaties in Nederland.
Vitalys Nederland, de Nederlandse Obesitas Kliniek en Treant Zorggroep hebben dinsdag 6 oktober jl. een samenwerkingsovereenkomst getekend om het gezamenlijke behandelcentrum te realiseren.

Compleet behandelprogramma
Vitalys, de Nederlandse Obesitas Kliniek en Treant Zorggroep hebben een gezamenlijke aanpak ontwikkeld voor de behandeling van morbide obesitas. Het programma is gericht op leefstijlverandering en wordt veelal ondersteund door een maagverkleinende operatie. Deze ingreep wordt uitgevoerd door één van de bariatrische chirurgen van Vitalys en vindt plaats in topklinisch ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. De Nederlandse Obesitas Kliniek begeleidt de patiënten, op de locatie in Hoogeveen, in een langdurend en intensief traject voor en na de operatie.

Vitalys Nederland
Vitalys, kliniek tegen overgewicht helpt mensen die al jarenlang een strijd voeren tegen hun overgewicht. Met meer dan 1.200 patiënten per jaar zijn zij één van de grootste klinieken in Nederland voor bariatrische chirurgie (operaties die de maag verkleinen).

Nederlandse Obesitas Kliniek
De Nederlandse Obesitas Kliniek is de grootste en meest gespecialiseerde, zelfstandige kliniek voor het screenen en begeleiden van mensen met (morbide) obesitas. Zij doen dit al meer dan 20 jaar en werken nauw samen met topklinische ziekenhuizen zoals Rijnstate.

Treant Zorggroep
Treant Zorggroep levert zorg vanuit drie ziekenhuislocaties en twintig centra voor verpleeg- en ouderenzorg in de regio Hoogeveen-Emmen-Stadskanaal.
In de verzorgingsregio van Treant is morbide obesitas een veel voorkomend probleem. Deze oplossing voor obese patienten is onder meer tot stand gekomen op verzoek van de huisartsen in Hoogeveen e.o.

Mensen met ernstig overgewicht die in aanmerking willen komen voor het behandelprogramma kunnen voor meer informatie contact opnemen met Vitalys, telefoonnummer 088 – 005 5970 of e-mail info@vitalys.nl. De formele verwijzing vindt altijd plaats via de huisarts of specialist.

Nederlandse Obesitas Kliniek zit al 10 jaar in Amsterdam en blijft samen met OLVG bariatrische zorg aanbieden

De Nederlandse Obesitas Kliniek is in Nederland de grootste en meest gespecialiseerde, zelfstandige kliniek voor de behandeling van mensen met ernstig overgewicht. Sinds 2009 werkt deze kliniek samen met OLVG. Duizenden patiënten zijn inmiddels succesvol behandeld. Door de grote onduidelijkheid rondom de toekomst van MC Slotervaart hebben zich de afgelopen weken honderden patiënten gemeld bij […]

Lees verder

Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) ondersteunt postbariatrische plastische chirurgie

Vrijdag 16 november 2018 is de landelijk dag van de plastische chirurgie met als thema ‘postbariatrie’, een plastisch chirurgische ingreep waarbij overtollige huid wordt verwijderd na extreem gewichtsverlies. De Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) onderschrijft deze vorm van plastische chirurgie. Vanaf december kunnen patiënten bij de Nederlandse Contour Kliniek terecht voor een screening waarbij wordt gekeken […]

Lees verder