Nieuws

Nieuw behandelcentrum voor mensen met ernstig overgewicht in Hoogeveen

 - 

Met ingang van januari 2016 kunnen mensen met ernstig overgewicht uit het verzorgingsgebied van Treant Zorggroep dichter bij huis terecht voor een compleet programma dat gericht is op de behandeling van morbide obesitas. Tot voor kort werden zij nog doorverwezen naar andere, verder weg gelegen, locaties in Nederland.
Vitalys Nederland, de Nederlandse Obesitas Kliniek en Treant Zorggroep hebben dinsdag 6 oktober jl. een samenwerkingsovereenkomst getekend om het gezamenlijke behandelcentrum te realiseren.

Compleet behandelprogramma
Vitalys, de Nederlandse Obesitas Kliniek en Treant Zorggroep hebben een gezamenlijke aanpak ontwikkeld voor de behandeling van morbide obesitas. Het programma is gericht op leefstijlverandering en wordt veelal ondersteund door een maagverkleinende operatie. Deze ingreep wordt uitgevoerd door één van de bariatrische chirurgen van Vitalys en vindt plaats in topklinisch ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. De Nederlandse Obesitas Kliniek begeleidt de patiënten, op de locatie in Hoogeveen, in een langdurend en intensief traject voor en na de operatie.

Vitalys Nederland
Vitalys, kliniek tegen overgewicht helpt mensen die al jarenlang een strijd voeren tegen hun overgewicht. Met meer dan 1.200 patiënten per jaar zijn zij één van de grootste klinieken in Nederland voor bariatrische chirurgie (operaties die de maag verkleinen).

Nederlandse Obesitas Kliniek
De Nederlandse Obesitas Kliniek is de grootste en meest gespecialiseerde, zelfstandige kliniek voor het screenen en begeleiden van mensen met (morbide) obesitas. Zij doen dit al meer dan 20 jaar en werken nauw samen met topklinische ziekenhuizen zoals Rijnstate.

Treant Zorggroep
Treant Zorggroep levert zorg vanuit drie ziekenhuislocaties en twintig centra voor verpleeg- en ouderenzorg in de regio Hoogeveen-Emmen-Stadskanaal.
In de verzorgingsregio van Treant is morbide obesitas een veel voorkomend probleem. Deze oplossing voor obese patienten is onder meer tot stand gekomen op verzoek van de huisartsen in Hoogeveen e.o.

Mensen met ernstig overgewicht die in aanmerking willen komen voor het behandelprogramma kunnen voor meer informatie contact opnemen met Vitalys, telefoonnummer 088 – 005 5970 of e-mail info@vitalys.nl. De formele verwijzing vindt altijd plaats via de huisarts of specialist.

Janna Buitenhuis schaatst weer na behandelingstraject NOK

Na een behandeltraject van een jaar bij de Nederlandse Obesitas Kliniek – met operatie vanwege morbide obesitas – is Janna enorm blij dat ze weer volop aan alle gezinsactiviteiten mee kan doen. “Vanwege mijn overgewicht heb ik veel in moeten leveren, terwijl ik nog maar 37 jaar ben. Maar door een grote gewichtsafname heb ik […]

Lees verder

Wetenschappelijk onderzoek Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) gepubliceerd

De  Nederlandse Obesitas Kliniek maakt sinds de oprichting gebruik van verschillende vragenlijsten om de vooruitgang van patiënten te monitoren. Vragenlijsten waarmee de kwaliteit van leven wordt gemeten zijn hier ook onderdeel van. Een aantal jaar geleden is besloten deze vragenlijsten ook in het kader van wetenschappelijk onderzoek te analyseren. Daarvoor is een arts-onderzoeker aangenomen. Het […]

Lees verder