Nieuws

Nederlandse Obesitas Kliniek aanwezig op Dag van de Eerstelijn

 - 

Op woensdag 14 september is de Nederlandse Obesitas Kliniek aanwezig op de Dag van de Eerste Lijn. Het begint met de zorg voor jezelf: plezier, balans en regie zijn nodig en niet altijd vanzelfsprekend.

De zorg van en voor het team: hoe doen we dat? En hoe beslissen we over zorg samen met de patiënt? Wat betekent de relatie met de patiënt. Ook de goede werkplek komt aan bod. Er is aandacht voor logistieke problemen van de praktijken.

Caroline Albers (diëtiste) en Suzanne Haaften (arts) geven een interactieve workshop met de titel ‘Obesitas en de kracht van multidisciplinair samenwerken’. Welke factoren spelen een rol bij het ontstaan van obesitas en zijn deze factoren behandelbaar?

We ontmoeten u graag bij onze stand!

Locatie:
Hotel Restaurant De Rustende Jager
Venneperweg 471 , 2153 AD NIEUW-VENNEP

Wetenschappelijk onderzoek Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) gepubliceerd

De  Nederlandse Obesitas Kliniek maakt sinds de oprichting gebruik van verschillende vragenlijsten om de vooruitgang van patiënten te monitoren. Vragenlijsten waarmee de kwaliteit van leven wordt gemeten zijn hier ook onderdeel van. Een aantal jaar geleden is besloten deze vragenlijsten ook in het kader van wetenschappelijk onderzoek te analyseren. Daarvoor is een arts-onderzoeker aangenomen. Het […]

Lees verder

Keuze voor maagverkleining te snel gemaakt

Naar aanleiding van de uitspraak van Inez van den Anker, voorzitter van de Nederlandse Stichting Over Gewicht over de overbehandeling van maagverkleiningen geeft onderstaand bericht meer duidelijkheid over de werkwijze en regelgeving rondom de behandeling van morbide obesitas. Mensen die in Nederland in aanmerking komen voor operatieve behandeling van hun gewicht, hebben morbide obesitas: zodanig […]

Lees verder